This version of the page http://tsn.ua/varta/borgi-ukrayintsiv.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-21. The original page over time could change.
Держава повісила на кожного українця борг у 6 тисяч гривень - TCH.ua

Держава повісила на кожного українця борг у 6 тисяч гривень

Валовий зовнішній борг України перевищив 100 млрд доларів, і це без урахування останнього кредиту МВФ. Повертають позику, обкладаючи українців податками.

Валовий зовнішній борг України перевищив 100 млрд доларів

За чотири роки (з 2004 по 2008) валовий зовнішній борг України зріс учетверо – з 24 млрд доларів до більш ніж 100 мільярдів. І це без врахування останнього кредиту від МВФ.

Дві третини цієї суми Україна отримали ззовні. Решту - в середині країни. За кордоном найбільшим кредитором виступив Міжнародний валютний фонд, на другому місці - Світовий банк. Більше мільярда доларів Київ винен російському урядові, наполовину менше заборгував Європейському банку реконструкції та розвитку.

Повертають борги, звісно, з бюджету. Тобто з грошей всіх, хто працює та отримує заробітну платню, адже єдине наразі джерело наповнення бюджету – це податки.

Якщо розділити суму державного боргу у гривнях - це близько 280 мільярдів - на сорок шість мільйонів українців, вийде, що кожен громадянин народжується вже з боргом у 6 тисяч гривень.

У гонитві за кредитами на початку незалежності українська влада винайшла власне ноу-хау. Вона не лише сама позичала гроші, а ще й гарантувала повернення боргів комерційних структур. Тобто, отримала якась фірма позику, не розрахувалась - і держава повертала замість неї гроші. Знову-таки з бюджету.

Ця практика існувала включно до 1999 року. Бізнес за цей час набрав таких кредитів на два з половиною мільярди доларів і зрештою більша частина приватних боргів лягла на державні плечі. Під державні гарантії купували нафтопродукти, виробниче обладнання для українських заводів, медикаменти, насіння, зерно, сільгосптехніку.

І в найближчому майбутньому такі борги можуть збільшитися. Цьогоріч держава поновила практику дев'яностих. І знову гарантує повернення чужих кредитів. Щоправда, як запевняють в уряді, борги комерційних структур з бюджету більше не погашатимуть. Тепер ручаються за державні підприємства.

Однак не всі фінансисти цьому вірять. Державний борг України в останні два роки зростає надто стрімко. Кредитами латають бюджетні дірки, яких через кризу стає усе більше. Повертати позики з кожним роком треба дедалі більше, але для цього треба, щоб українці заробляли дедалі краще.

Що відбувається нині з державним боргом і як його повертати, - дивіться у сюжеті ТСН.варти.

відео

Идет загрузка...

Борги українців

18 листопада 2009, 21:35
Ввести:

Читайте також:

Європа прогнозує обвал української валюти

Україна витратить четвертий транш кредиту МВФ на дефіцит бюджету

Державний борг України зменшився на 200 млн доларів

Валовий зовнішній борг України перевищив 100 млрд доларів

Теги: борги, україна, кредит, позика
Коментувати
Роман/ 30 листопада 2009, 11:01
Поправочка!
Отдавать долги будут не 46 миллионов и даже не 40!!!

Посчитайте, сколько в Украине детей и пенсионеров, инвалидов, госслужащих и т.д. Они не зарабатывают для бюджета денег!!! А потому долги повесят не не депутатов, министров и президента а на Васю-токаря и Маньку-доярку и остальных работяг, которые каждый день задумываются купить ли семье на ужин кусок колбасы или отложить эти деньги на зимнюю обувь детям...
Яков/ 28 листопада 2009, 20:28
нажимаю на плей видео -играет ролик рекламы джилет а не репортаж.. что за фигня?
Віталій/ 25 листопада 2009, 08:12
Президент разом з Нац банком лобіюють інтереси банкірів. Потрібні кошти на вибори . 2008 рік в історії України буде охарактеризованный як фінансовий геноцид проти громадян України.Останні законопроекти подані Президентом надають банкірам все більше прав.
666/ 18 листопада 2009, 22:00
Ланселот, ну що ж ти не коментуєш цього! Давай захищай свою сучку! Або заплати сам борги за тих хто проти неї!
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ
  • Представитель Ю.Тимошенко в ВАСУ завтра внесет ходатайство о необходимости прямой трансляции заседаний суда.
  • Жириновский написал письмо Тимошенко
  • Тимошенко рассказала, за что убили Кушнарева
  • Самая большая афера лидера БЮТ!
  • В Україні можуть ввести 12-годинний робочий день
  • Тайное стало явным! Нацбанк рассекретил счета Тимошенко
  • В Партии регионов нашли занятие для Тимошенко
  • Тимошенко опозорилась перед Высшим административным судом Украины. ВИДЕО.
  • Украинских водителей заставят получать еще один документ для управления автомобилем
  • На месте убиства Олийныка найдены тела еще двух человек
    Loading...