This version of the page http://www.ksada.org/html/lic1r.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-21. The original page over time could change.
ХГАДИ >>> художественный лицей1
главная   >>  лицей   >>>  конкурсный приём   |  укр  |  eng  |   главная  |  
ХГАДИ Харьковская государственная академия дизайна и искусств

:: события
:: контакт


:: академия
:: специализации
:: правила приёма

:: учебная работа
:: научная работа
:: международные связи
:: информационный центр

:: библиотека
:: галерея
:: музей
:: лицей

[ Лицей ]




::: ХАРЬКОВСКИЙ
ХУДОЖЕСТВЕННЫЙ ЛИЦЕЙ

::: ПРАВИЛА КОНКУРСНОГО ПРИЁМА
в Харковский художественный лицей

::: ЭКЗАМЕНАЦИОННОЕ ЗАДАНИЕ
ПО АКАДЕМИЧЕСКОЙ ЖИВОПИСИ

::: ЭКЗАМЕНАЦИОННОЕ ЗАДАНИЕ
ПО АКАДЕМИЧЕСКОМУ РИСУНКУ

::: ДОКУМЕНТЫ И ДРУГИЕ МАТЕРИАЛЫ,
которые подают в приёмную комиссию

::: ИСТОРИЯ И ДЕНЬ СЕГОДНЯШНИЙ
художественного лицея




Почтовый адрес:
Харьковский художественный лицей
ул. Краснознамённая, 8
г. Харьков
61002, Украина


тел / факс:
(057) 707-23-34

веб-ресурс:
www.ksada.org/licr/









ПРАВИЛА КОНКУРСНОГО ПРИЙОМУ
до Харківського художнього ліцею

УХВАЛЕНО
На спільному засіданні педагогічної ради та ради Харківського художнього ліцею
протокол № 2 від 28 листопада 2003 р.

1. Загальні положення

    1.1. Приймання учнів до Харківського художнього ліцею здійснюється на конкурсній основі.

    1.2. Правила конкурсного приймання розроблені робочою групою з числа педагогічних працівників ліцею відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України 19.06.2003 р. № 389, зареєстрованого Міністерством юстиції України 4 липня 2003 р. за № 547/7868, Положення про загальноосвітній навчальний заклад та на підставі Статуту Харківського художнього ліцею (надалі - Ліцей).
    Правила конкурсного приймання обговорені та схвалені на спільному засіданні педагогічної ради і ради ліцею № 2 від 28.11.2003 р., затверджені директором ліцею за погоджені з ректором Харківської державної академії дизайну і мистецтв та Першим заступником начальника Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації.

    1.3. У конкурсному відборі можуть брати участь учні незалежно від місця проживання.

    1.4. Конкурсний відбір здійснюється на безоплатній основі.

2. Організація конкурсу
    2.1. Правила конкурсного приймання оголошуються не пізніше ніж за два місяці до його початку. Оголошення щодо умов і термінів проведення конкурсу розміщується у приміщенні Ліцею. Зміст оголошення доводиться до відома населення через місцеві засоби масової інформації.

    2.2. Не пізніше ніж за місяць до початку конкурсу в приміщенні Ліцею вивішуються Правила конкурсного приймання до Ліцею та зразок конкурсних завдань з академічного рисунку і академічного живопису, за якими проводитимуться випробування, а також критерії із зазначенням вимог до їх виконання, порядку оформлення та подання робіт.

    2.3. Випробування в рамках основного конкурсного приймання проводяться лише після закінчення навчального року (червень-липень). За наявності вільних місць допускається додаткове конкурсне приймання (серпень), яке має бути організоване таким чином, щоб зарахування дітей (учнів, вихованців) відбулося не пізніше ніж за тиждень до початку нового навчального року.

    2.4. Додаткове конкурсне приймання може, як виняток, відбуватися протягом навчального року за наявності вільних місць за таких самих умов, що й основний. При цьому наповнюваність класів не повинна перевищувати ЗО учнів.

    2.5. Для проведення конкурсних випробувань у Ліцеї створюється приймальна комісія, склад якої затверджується наказом директора Ліцею за погодженням з радою Ліцею. Головою приймальної комісії є директор Ліцею або його заступник.

    2.6. Умовами конкурсу передбачено створення предметних комісій з академічного рисунку і академічного живопису зі складу членів приймальної комісії; її склад затверджується наказом директора Ліцею.

    2.7. До участі в конкурсі допускаються учні на підставі особистої заяви батьків або осіб, які їх замінюють, що подається на ім'я директора Ліцею, табеля успішності учня або свідоцтва про базову загальну середню освіту, якщо учень вступає на І курс ліцею, (що відповідає 10-му класу старшої школи).

    2.8. До приймальної комісії можна подавати копії дипломів, грамот, інших документів, які підтверджують здібності учнів з обраної спеціалізації, які відображають їх навчальні та творчі досягнення.

    2.9. Не дозволяється вимагати від учнів характеристик з попереднього місця навчання, довідок з місця роботи батьків тощо.

    2.10. Приймальна комісія Ліцею надає перевагу при зарахуванні до складу учнів ліцею дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам, дітям, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, іншим категоріям дітей, які набрали рівну кількість балів з іншими учасниками конкурсу.

3. Проведення конкурсу

    3.1. Конкурсні випробування для учнів до І курсу ліцею, (що відповідає 10-му класу старшої школи), проводяться з навчальних предметів - академічного рисунку і академічного живопису, що відповідають спеціалізації профільного навчання в Ліцеї. Адміністрація ліцею, самостійно визначає чисельність приймальної та предметних комісій.

    3.2. Завдання з академічного рисунку і академічного живопису для конкурсних випробувань, розробляються методичним об'єднанням вчителів та затверджуються директором Ліцею за погодженням з Головним управлінням освіти і науки Харківської облдержадміністрації.

    3.3. Конкурсні завдання зберігаються у директора Ліцею в запечатаному конверті, що його відкриває в день випробування голова предметної комісії у присутності її членів та вступників.

    3.4. Для проведення конкурсного випробування на папері вступника ставиться штамп Ліцею. Після закінчення випробування роботи шифруються головою предметної комісії та передаються для перевірки членам цієї комісії. Дешифрування робіт здійснюється головою предметної комісії після виставлення балів.

    3.5. Конкурсне випробування з академічного рисунку виконується на папері розміром 400x500 (мм), простим олівцем. Конкурсне випробування з академічного живопису виконується на папері розміром 400x500 (мм), фарби - акварель або гуаш. Необхідний час на виконання академічного рисунку - 4 академічні години, академічного живопису - 3 академічні години.

    3.6. Роботи учасників конкурсу зберігаються у Ліцеї протягом року. Місце їх зберігання визначає директор Ліцею.

    3.7. Результати конкурсних випробувань оформляються у вигляді протоколів (додаток 2) відповідної комісії, які зберігаються в тому самому порядку, що й протоколи державної підсумкової атестації учнів.

    3.8. Результати випробування оголошуються не пізніше ніж через три дні після його проведення. Списки вступників з виставленими балами вивішуються у приміщенні Ліцею для загального ознайомлення.

    3.9. Учні, які хворіли під час проведення конкурсу, зобов'язані подати медичну довідку, на підставі чого їм надається право участі в повторних конкурсних випробуваннях, терміни проведення яких визначає директор Ліцею.

    3.10. Учні, які не з'явились на конкурсне випробування без поважних причин, до наступних випробувань не допускаються.

4. Порядок зарахування

    4.1. Учні, які згідно з рейтингом пройшли конкурс, зараховуються до Ліцею наказом директора на підставі рішення конкурсної комісії. Зарахування учнів проводиться протягом 5 днів після оголошення результатів конкурсу.

    4.2. До Ліцею подаються такі документи: копія свідоцтва про народження (паспорта), особова справа, медична картка (довідка) встановленого зразка.

    4.3. Якщо учні, їх батьки або особи, які їх замінюють, не згодні з рішенням конкурсної комісії, вони можуть звернутися до голови цієї комісії з апеляцією. Апеляція подається протягом тижня після оголошення результатів конкурсу і розглядається протягом трьох днів з дня її подання. Для розгляду апеляцій створюється апеляційна комісія, чисельність та склад якої визначаються Ліцеєм за погодженням з Головним управлінням освіти і науки Харківської облдержадміністрації. Проведення додаткових випробувань під час розгляду апеляції забороняється.

    4.4. У разі, якщо висновки апеляційної комісії не задовольняють осіб, які подали апеляцію, останні можуть звернутися до Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації, який створює свою апеляційну комісію, рішення якої є остаточним.

    4.5. Учні, які за підсумками конкурсу не зараховані до Ліцею, продовжують навчання у закладі, де вони навчалися до участі в конкурсі.

    4.6. Учні, які зараховані до Ліцею, але не приступили до занять без поважних причин протягом 10 днів від їх початку, відраховуються з Ліцею. На звільнені місця може проводитися додаткове конкурсне приймання.

    4.7. Учень має право брати участь у конкурсних випробуваннях, що їх проводять декілька загальноосвітніх навчальних закладів, але для зарахування до визначеного ним навчального закладу вступник повинен надати оригінал документа про освіту (та інші відповідні документи) не пізніше ніж протягом 5 днів після закінчення конкурсу в цьому закладі.

5. Контроль за проведенням конкурсу

    5.1. Директор Ліцею несе персональну відповідальність за дотримання вимог даних Правил конкурсного приймання.

    5.2. Контроль за організацією та проведенням конкурсу, порядком зарахування учнів до Ліцею, за його результатами покладається на Головне управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації.

    5.3. При порушенні Ліцеєм Правил конкурсного приймання, розроблених Ліцеєм, рішенням Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації результати конкурсу визнаються недійсними. У такому разі Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації, що приймав це рішення, організовує і проводить повторний конкурс, результати якого є остаточними.




ХГАДИ © 2004-2009 | главная | контактная информация |  
Академия дизайна и искусств,
Харьков, Украина


Created by ulanchenko.com