This version of the page http://www.dps.km.ua/?id=1608 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-20. The original page over time could change.
Державна податкова адміністрація у Хмельницькій області
Субота, 20 лютого 2010
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
у Хмельницькій області
/www.dps.km.ua/
УВАГА! ДПА У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗВЕРТАЄТЬСЯ З ПРОХАННЯМ ПРО ВІДОМІ ВАМ ВИПАДКИ ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ В "КОНВЕРТАХ" ПОВІДОМЛЯТИ НАМ НА ІНТЕРНЕТ ПРИЙМАЛЬНЮ АБО ЗА ТЕЛ. ДОВІРИ 70-18-39
Консультаційний центр Реєстрація Форум Вакансії
WEBMASTER
Державна податкова адміністрація у Хмельницькій області
МЕНЮ САЙТУ
Увага!

Увага!

Актуально!

ЦЕ КОРИСНО!

АКТУАЛЬНО!
ПІЛЬГИ
Довідник №52 пільг, наданих чинним законодавством по сплаті податків, зборів, інших обов’язкових платежів СТАНОМ НА 01.01.2010
УЧНЯМ ПРО ПОДАТКИ
Інформаційно - навчальні матеріали
ІНТ. КОНФЕРЕНЦІЇ
Інтернет-конференції
КОРИСНІ ЛІНКИ
Головна
Презентація Податкового кодексу України (zip)
Інформація про підрозділи в органах ДПС Хмельницької області, які надають практичну допомогу по користуванню програмним забезпеченням Системи формування та подання до органів ДПС засобами телекомунікаційного зв’язку податкової звітності, податкових накладних та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді
УВАГА! ДПА У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗВЕРТАЄТЬСЯ З ПРОХННЯМ ПРО ВІДОМІ ВАМ ВИПАДКИ ЗАВИЩЕННЯ ЦІН В АПТЕКАХ НА ПРЕПАРАТИ АНТИВІРУСНОЇ ДІЇ ТА ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ОРГАНІВ ДИХАННЯ ПОВІДОМЛЯТИ НА "ГАРЯЧУ" ЛІНІЮ 70-18-39
ОСТАННІ НОВИНИ
________________________

Як «випрямити» систему оподаткування?

У Верховній Раді розглядається проект Податкового кодексу, котрий за задумом авторів документа: народних депутатів Наталії Королівської, Ксенії Ляпіної, Миколи Катеринчука, Юрія Кармазина, Анатолія Матвієнка, Бориса Тарасюка, Миколи Мартиненка та Володимира Стретовича, - має стати першим в Україні законодавчим актом, що спрямований на комплексне регулювання питань, пов’язаних з оподаткуванням.
Окрім того, ухвалення Податкового кодексу забезпечить адаптацію фіскального законодавства України до принципів та директив Європейського Союзу, а у сфері тарифно-митного законодавства – до стандартів Світової організації торгівлі.
Аналізуючи чинну податкову систему розробники документа зазначають, що вона не тільки не стимулює економічного розвитку, а й, навпаки, є засобом пригнічення платників податків. Зокрема, вони звертають увагу на те, що діюча в Україні податкова система відзначається надзвичайно високим податковим навантаженням, адже середні сукупні вимоги до підприємств сягають 50 відсотків доданої вартості. Тим часом економісти вже давно розрахували, що в сьогоднішньому світі допустимий рівень оподаткування не повинен перевищувати 30-35 відсотків отриманого доходу. Мало того, автори документа Податкового кодексу вважать, що в Україні у більшості випадків максимальна величина податкових вимог не повинна перевищувати 20 відсотків доходу.
Також надто важким є податковий тягар, що лягає на громадян, причому насамперед це стосується так званих непрямих податків, які сплачуються під час купівлі товарів та послуг: податку на додану вартість, різних акцизів, спеціальних зборів до Пенсійного фонду, митних платежів з імпорту та ін. Якщо ж до цього додати податки на нерухомість та з продажу нерухомого чи рухомого майна, то сукупні обсяги оподаткування сягнуть 45 відсотків від зарплат та інших доходів громадян. Додавши до цього 15 відсотків прямого податку з доходів фізичних осіб, зможемо підрахувати реальну суму доходів, які залишаються громадянам після сплати всіх прямих і непрямих податків. До того ж, коли йдеться про непрямі податки, то громадяни здебільшого навіть не знають, що їх оподатковують.
Отож проектом Податкового кодексу пропонується встановити чіткий перелік податків та зборів (обов’язкових платежів), що включається до системи оподаткування, основні засади визначення суб’єктів податкових правовідносин, їх права та обов’язки, об’єкти та база оподаткування, розміри податкових ставок, адже хоч сьогодні в Україні діє 236 загальнодержавних та 14 видів місцевих податків і зборів, проте реально суб’єкти господарювання сплачують 9-12 з них. Автори законопроекту вважають, що саме з ухваленням Податкового кодексу буде забезпечено єдині підходи до нарахування та сплати податків і зборів.
<< назад
©2001-2008 ДПА у Хмельницькій області www.dps.km.ua
Оптимізація

Для людей з вадами зору

Зменшити розмір

АКТУАЛЬНО!

ВАЖЛИВО!

ВАЖЛИВО!

УВАГА ФОРУМ!

ПОШУК
АРХІВ НОВИН
« Лютий 2010
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
ВАЖЛИВО!
Регіональна програма підтримки малого підприємництва Хмельницької області на 2009-2010 роки
ВАЖЛИВО!
Закон України Про Державний бюджет України на 2009 рік
Концепція реформування податкової служби
НАШІ КООРДИНАТИ
Поштова адреса:
29000, м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 17
Телефони:
(0382) 70-18-07
(0382) 70-18-39
(0382) 70-18-40
Факс:
70-18-40
Телефони довіри:
(0382) 70-17-76
(0382) 70-18-39
Довідково-інформаційна служба ДПА
007
E-mail:
webmaster@dpa.km.ua
ОПИТУВАННЯ
Який спосіб отримання інформації щодо оподаткування Вам зручніший?

при відвідуванні податкової інспекції для отримання усних консультацій
при зверненні за телефоном
письмовим запитом
відвідування семінарів та практикумів
через ЗМІ
на веб-сайті ДПА в області
Ваш варіант

Результати