This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/1033.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-16. The original page over time could change.
Відбулись переговори Секретаря РНБО України Р.Богатирьової та Керівника Бюро національної безпеки Республіки Польща А.Щигла - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
18.11.2009
Відбулись переговори Секретаря РНБО України Р.Богатирьової та Керівника Бюро національної безпеки Республіки Польща А.Щигла

18 листопада 2009 року на запрошення Секретаря Ради національної безпеки і оборони Раїси БОГАТИРЬОВОЇ Україну з офіційним візитом відвідав Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Александер ЩИГЛО. Відбулись зустріч Р.Богатирьової та А.Щигла у вузькому колі та переговори у розширеному складі за участю делегацій Апарату РНБО України і БНБ Польщі.

В ході переговорів сторони обговорили актуальні питання світової та регіональної безпеки, що становлять спільний інтерес, ключові аспекти двосторонніх українсько-польських відносин, зокрема, у безпековій сфері, військової та військово-технічної співпраці, а також стан реалізації курсу на європейську і євроатлантичну інтеграцію України та інші.

Обговорюючи проблематику регіональної безпеки, сторони позитивно відзначили процес нормалізації російсько-американських відносин, які є важливими для формування атмосфери довіри і стабільності в євроатлантичному просторі. Водночас, наголошувалося на необхідності врахування національних інтересів як України та Польщі, так і інших держав регіону, зокрема у сфері безпеки та інтеграції до політико-безпекових структур.

Главами делегацій порушувалися питання реалізації європейського та євроатлантичного курсу України, перспективи співпраці в рамках ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство» та реалізації практичних проектів за підтримки ЄС.

Раїса Богатирьова відзначила, що шлях до Європейської Спільноти є, насамперед, найбільш оптимальним інструментом забезпечення стратегії розбудови держави, сталого розвитку, реалізації прав та інтересів громадян України. Глава української делегації підкреслила, що впродовж останніх років, завдяки чіткій і рішучій позиції Президента Віктора Ющенка, забезпечено значний прогрес у реалізації європейського курсу України. І цей процес продовжується. Зокрема, результатом переосмислення східного вектору зовнішньої політики ЄС, стала ініціатива «Східне партнерство», яку ми розглядаємо як ефективне доповнення до двостороннього формату відносин з ЄС.

Українською стороною було висловлене сподівання на подальшу активну підтримку у цьому процесі з боку польської сторони.

У ході переговорів відбувся обмін думками щодо активізації взаємовигідного співробітництва у військовій та військово-технічній сфері.

Зокрема, враховуючи значний науково-технічний та виробничий потенціал українських оборонних підприємств, висловлювалася зацікавленість в участі у реалізації планів Польщі щодо технічної модернізації її збройних сил.

Як ще один важливий напрямок співпраці обговорювалися перспективи продовження надання країнам-членам НАТО послуг військово-транспортної авіації України для забезпечення стратегічних авіаційних перевезень, в яких на сьогодні існує нагальна потреба.

У цьому контексті, з огляду на затримки поставок військово-транспортних літаків Аеробус А400М, українська сторона запропонувала європейським партнерам взяти участь у відновленні виробництва українських літаків Ан-124-100 «Руслан» та військово-транспортних літаків Ан-70, а також пролонгувати договір за проектом «SALIS» (Strategic Airlift Interim Solution), учасником якого є також і Республіки Польща.

Підсумовуючи проведені переговори, Р.Богатирьова та А.Щигло відзначили, що вони пройшли у конструктивній атмосфері повного взаєморозуміння та стали черговим свідченням розвитку стратегічного партнерства між Україною і Польщею.

За підсумками переговорів глави делегацій підписали Заключне комюніке і План співробітництва між двома відомствами на 2010-2011 роки, а також провели спільну прес-конференцію для представників ЗМІ.

Під час перебування в Києві Александер Щигло був прийнятий Президентом України Віктором Ющенком, а також мав зустрічі з Міністром закордонних справ П.О.Порошенком та В.о. Міністра оборони В.В.Іващенком.


Анонси
03.02.2010
Позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони України переноситься на інший день
Інші
Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 108/2010
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 5 лютого 2010 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення законності та правопорядку під час проведення повторного голосування з виборів Президента України»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 90/2010
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 3 лютого 2010 року «Про заходи щодо підвищення ефективності державного управління у галузі геологічного вивчення і використання надр»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші