This version of the page http://ocls.kyivlibs.org.ua/vurgun/v_koleydockop.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-14. The original page over time could change.
Бібліотека ім. Самеда Вургуна

Наші бібліотеки на карті Києва // Карта сайту // Список оновлень матеріалів сайту

Публічна бібліотека
ім. Самеда Вургуна

Калейдоскоп подій

Головна сторінка
ЦБС

Головна сторінка

Наші координати

Як записатись

Правила користування

План роботи на рік

Бібліотека передплатила

Наша бібліотека (фотогалерея)

Калейдоскоп подій

Про Самеда Вургуна

Про Оболонь
Пошта

Пошук по сайту

 

Подальші події >>

Події дня (за 23.06.09)

 

23 червня 2009 року в бібліотеці ім. Самеда Вургуна відбулася презентація книг Салатін Ахмедової, члена спілки письменників Азербайджану, заступника головного редактора ж. “Мехсеті“. До уваги читачів були представлені книги: “Політика мови Гейдара Алієва“, “Лист із Батьківщини народного поета Нарімана Гасанзаде“, “Будинок-музей Гусейна Джавида”. З вдячністю зустріли представники діаспори поповнення фонду бібліотеки ім. Самеда Вургуна книгами рідною мовою. На дружній, творчій та піднесеній ноті завершилася зустріч з автором книг. Учасники презентації та особисто Салатін Ахмедова виразили найщиріші сподівання стосовно плідної співпраці у майбутньому.

   

 

 

 

Події дня (за 21. 05.09)

Заступник міністра культури і туризму України Т. Г. Кохан, начальник управління культури Оболонської райдержадміністрації Л. С. Розмаїта, Міністр культури і туризму Азербайджанської республіки Абульфас Караєв, зав. бібліотекою ім. Самеда Вургуна Г. І. Кисла, Посол Азербайджанської республіки в Україні Талят Алієв
 
Зліва направо: Заступник мністра культури і туризму України Т. Г. Кохан, Міністр культури і туризму Азербайджанської республіки Абульфас Караєв, голова КАУ Акіф Гюльмамедов

Давня дружба єднає український та азербайджанський народи. Переконливим підтвердженням цьому стали Дні культури Азербайджанської Республіки в Україні, що відбулися в Києві з 21 по 24 травня поточного року.
Бібліотека ім. Самеда Вургуна проводить велику роботу для зміцнення зв’язків двох братніх народів.
21 травня до бібліотеки завітали поважні гості: Міністр культури і туризму Азербайджанської Республіки Абульфас Караєв, заступник міністра культури і туризму України Кохан Т. Г., Посол Азербайджанської Республіки в Україні Талят Алієв, представники делегації та діаспори.
Завідувачка бібліотеки ім. Самеда Вургуна Галина Кисла розповіла про історію бібліотеки, про роботу, яку проводить колектив з метою популяризації творів азербайджанських письменників.
В свою чергу Абульфас Караєв пообіцяв внести свій вклад в розширення книжкового фонду бібліотеки та поповнити його книгами з історії і культури Азербайджану. Також міністр виявив готовність всіляко підтримувати діяльність бібліотеки та сприяти плідній праці колективу заради поглиблення знань про братню Азербайджанську Республіку та висловив подяку за чудову роботу колективу бібліотеки.

 

 

Вечір пам’яті «Посеред крику біди»

19 січня 2009 року в читальній залі бібліотеки відбувся вечір пам’яті трагедії в Баку 19-20 січня 1990 року «Посеред крику біди».

На вечорі присутні: Надзвичайний і Повноважний посол Азербайджанської республіки в Україні Талят Алієв, співробітники посольства, діаспора та студенти київських вузів.

Культурний захід "Мости Дружби. Азербайджан - Україна"

11 лютого 2008 року в м. Києві відбулася міжнародна концертна програма "Мости Дружби. Азербайджан - Україна". Культурний захід, присвячений зміцненню дружніх зв'язків між народів Азербайджана і України.

Організаторами концерта є Посольство Азербайджанської Республіки в Україні, Міністерство Культури і Туризму України, Азербайджанська державна телерадіокомпанія "АзТВ", Міжнародний благодійний фонд україно-азербайджанської дружби, Конгрес Азербайджанців України.

В концерті взяли участь популярні співаки і артисти обох країн. Спеціально для участі в ньому з Азербайджану приїхали народні артисти Азербайджана Ільхама Гулієва, Фаїк Агаєв, Адалят Шюкуров, Енвер Садигов, Тюнзаля Агаєва, Ірада Ібрагімова, Аббас Багіров, Руфат Мехтієв, переможці конкурсу "Мугам" - Абгюль Мірзалієв, Гюллі Мурадова, Ельмаддін Ібрагімов, актори Тельман Адигезалов, Мабут Магеррамов.

12 лютого делегація з Азербайджану поклала квіти до пам'ятника Самеду Вургуну і відвідала бібліотеку ім. Самеда Вургуна. Зав. бібліотекою Г. Кисла ознайомила їх з історією бібліотеки, розповіла про дружбу Самеда Вургуна з українськими поетами та прочитала вірші великого азербайджанського поета. Зустріч пройшла в теплій, дружній обстановці.


Голова Конгресу Азербайджанців України А._Гюльмамедов вручає Г._І._Кислій книгу у подарунок

Голова Конгресу Азербайджанських Общин Білорусії, заслужений майстер спорту Республіки Білорусь Н.Багіров

Головний редактор "АзТВ", заслужений діяч мистецтв Ф._Веліханов

Народний артист Азербайджана Аббас Багіров та зав. бібліотекою ім. Самеда Вургуна Г. І. Кисла
З 5 по 9 липня 2007р. в столиці України м. Києві
відбулася ХVІ щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ,
в якій взяли участь майже 700 парламентарів,
що представляють 52 з 56 держав-учасниць.
10 липня 2007 року бібліотека ім. Самеда Вургуна стала місцем урочистого прийому делегатів Шістнадцятої щорічної сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ від Азербайджану. В заході взяли участь делегати: Ф.Гейдаров, Е. Ібрагімов, А.Кулієв, а також були присутні гості: Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Азербайджан в Україні Талят Алієв, голова КАУ А. Гюльмамедов, члени правління Конгресу Азербайджанців України.
Зустріч розпочалась покладанням квітів до пам’ятника Самеду Вургуну, відкритого біля бібліотеки у вересні 2006 року на честь 100-річчя поета.
У центрі уваги гостей був виступ Т.Алієва, який розповів, що пам’ятник Самеду Вургуну в Києві встановлено з ініціативи Посольства Азербайджану в Україні та Конгресу азербайджанців України при сприянні Київської міської державної адміністрації та держадміністрації Оболонського району, про плідну працю двох народів, яка стала знаменною у зміцненні дружби і культурних відносин України та Азербайджану.

Голова делегації Ф.Гейдаров висловив подяку за підтримку азербайджанської культурної спадщини в Україні та вручив пам’ятні подарунки для читачів бібліотеки.

Гості читали вірші свого співвітчизника – азербайджанською .

На завершення зустрічі завідувач бібліотекою Кисла Галина Іванівна провела екскурсію бібліотекою, під час якої розповіла про її історію та прочитала вірші Самеда Вургуна українською мовою.

13.04.07

13-ого квітня 2007 року в бібліотеці ім. Самеда Вургуна відбулася зустріч азербайджанських студентів, які навчаються у Київському національному університеті ім. Т.Шевченка, Інституті міжнародних відносин та в МАУПі, з Надзвичайним та Повноважним послом Азербайджанської республіки в Україні Талятом Алієвим і групою Міжпарламентської Асамблеї Азербайджану в Україні, головою якої є Фетуллах Зейналов.

У центрі уваги зустрічі був виступ Надзвичайного та Повноважного посла Азербайджанської республіки в Україні Т.Алієва, який звернувшись до студентів сказав, що молоде покоління, від якого залежить майбутнє нашої країни, мають докласти зусиль для того, щоб з їх допомогою були вирішенні нагальні питання культури, економіки, політики, а також звернув увагу на першочергові завдання студентів - навчання і національний патріотизм.

Голова Міжпарламентської Асамблеї Азербайджану в Україні Ф.Зейналов поділився спогадами про перше відвідування бібліотеки під час відкриття памятного знаку з нагоди 100-річчя С.Вургуна. Він сказав, що пишається таким прекрасним куточком в Україні, де є книги рідною мовою відомого азербайджанського поета. Подякував колектив бібліотеки за їх плідну працю і подарував на згадку картину «Старий Баку»

На завершення зустрічі гості поклали квіти біля пам"ятника Самеду Вургуну та сфотографувалися на згадку.

26.09.06  

До 100 річного ювілею від дня народження видатного Азербайджанського поета Самеда Вургуна відбулося відкриття пам’ятного знаку на його честь. Цю скульптурну композицію розміщено в Оболонському районі міста Києва біля бібліотеки, яка носить ім’я поета, з ініціативи Посольства Азербайджану в Україні та Конгресу азербайджанців України при сприянні Виконавчого органу Оболонської районної у м. Києві ради (Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації ).
Автором пам’ятника є Заслужений скульптор України азербайджанець за походженням - Сейфаддін Гурбанов.
На церемонії відкриття були присутні політики, дипломати, діячи культури .письменники,поети з України та Азербайджану.
Почесним гостем була дочка Самеда Вургуна- Айбеніз ханум.

Подальші події >>