This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=768 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-07. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Гунько Олександр

Журналіст відділу Коментарі "Газети по-українськи"

Про себе:
Я народився і виріс на Херсонщині. Тоді була імперія, і краще жилося в провінції біля моря (хоч і Каховського). Тебе ніхто не чіпав, і можна було вивчати Шекспіра і Франса, співати Висоцького й Івасюка, потихеньку хіпувати на рок-тусовках, а на святкових демонстраціях, проходячи повз трибуну, тримати дулю в кишені.Потім настала перебудова і гласність, прийшла незалежність, і скрізь було місце для подвигу. Виборчі кампанії стали суцільним адреналіном, а курси біоенергетики, ритмології і трансцендентальної медитації цілком замінили "Стислий курс ВКП(б)".Але тепер усе найцікавіше відбувається в столиці. Як найбільш тліюче вогнище трипільської культури, вона прогресує вшир і вглиб, вправо і вліво, вперед і назад.Приростає, як на дріжджах, регіонами, стає опорою Батьківщини і потроху забуває соціалістичний запопадливізм.Тому я в цей час у цьому місці. І знаю, чому. Щоб вести свій щоденник життя нашої любої України.

Всі тексти автора
 

Судний день

Нарешті здійснилося! Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом здійснення геноциду 30-их років в Україні. У списку організаторів української трагедії – прізвища 136 осіб. Це вище керівництво більшовицької партії і ГПУ-НКВС та місцеві поплічники.

Хоча, здавалося б, навіщо це? Адже і жертви, і кати уже нічого не скажуть. Але, як писав Роберт Рождественський, “це потрібно не мертвим, це потрібно живим”. Для визнання Голодомору геноцидом міжнародною спільнотою важливі не пам’ятники, не історичні дослідження, не парламентські слухання, а юридично оформлені докази – документи, показання свідків і врешті-решт судове рішення на підставі них.

З цього треба було починати з самого початку. Але, як завжди, наші правоохоронці і можновладці виявилися не на висоті. Підставою для порушення кримінальної справи стали не вказівки президента чи парламенту, а звернення деяких народних депутатів і громадських діячів та заяви простих громадян України.

Згідно зі Статтею ІІ Конвенції про попередження злочинів геноциду і покарання за нього від 9 грудня 1948 року під геноцидом розуміють дії, вчинені з метою знищити, повністю або частково, яку-небудь національну, етнічну, релігійну расову групу. Понад 80% загиблих внаслідок Голодомору 1932-33 років були українцями.

Цікаво, що керівник Партії регіонів Віктор Янукович назвав цей крок СБУ “провокацією”. І це людина, яка претендує на роль загальнонаціонального лідера! Воістину “регіональне” мислення.

А от спікер парламенту Володимир Литвин російським ЗМІ заявив, що трактування голодомору 1930-х років як геноциду українців є заполітизованим і недоречним. От вам синдром “меншого брата”: як би Путін чогось поганого не подумав.

Втім, якщо Верховний суд України визнає факт геноциду, то це виб’є усякий ґрунт з-під ніг різноголосих підспівувачів сталінізму і в нашій країні і за рубежем.

65 коментарів

Коментарі відвідувачів
  1. 65. Хведя

    В селі Андріяжевка Сумської обл. всіх живих жителів записали в жертви голодомору (переписали їз списків виюорців).Видали за бюджетний кошт 2000 примірників списків.Тепер збирають всі екземпляри і видирають ці листи. В день пам”яті Голодомору була відслужена панихида, тобто живих відспівали як мертвих.Це ж до якої дурості потрібно дійти: щоб догодити Ющенку насміялися над його земляками. Тепер жителі збираються відслужили службу “навпаки”: адже це кощунство,коли відспівують живих.

  2. 64. 1

    62. Автор В принцыпе вы правы когда говорите о судебном решении. Но практически как пропагандист а не филолог поступаете в отношении голодомора с точностью до наоборот. Уже нашли всех виновных, обвинили и приговорили. Дай вам волю так и приговор собственноручно привели б в исполнение. Настоящий журналист а не пропагандист более взвешенно подходил бы к такому болезненному делу а не размахивал бы им как партийным прапором.
    Может все же дело будет наконецто доведено до суда? Впрочем есть сомнение… И своих бы так в трепотне не обвиняли, человек ведь при исполнении…

  3. 63. ASS-Автору

    Так все,о чем Вы пишете-филология?Поди ж ты,и надо же,и к чему бы это,вот бы уж никогда не подумал,действительно,в совковых вузах нам даже такие прописные истины не смогли объяснить.

  4. 62. Автор

    59. 1 16.06.2009 09:00
    Автору. Дела расследования чуть сдвинулось с места. Ваш Наливайка сегодня (по трансляционной радиосети передали в кИеве) заявил, что по вопросу голодомора ни к одному государству претензий нет. Он только сейчас “обнаружил” что “во всем виноваты чиновники украинские, местные”.
    Что делать будем, как жить дальше?

    Слова Наливайка – це не ухвала суду. Він може говорити, що завгодно. Тільки судове рішення скаже, як будемо жити далі.

  5. 61. Автор

    60. ass-АВТОРУ 17.06.2009 16:19
    Вас спрашивали о коровах,а не о 18 СЪезде ВКП(б).

    Я не тваринник, а філолог.

  6. 60. ass-АВТОРУ

    Вас спрашивали о коровах,а не о 18 СЪезде ВКП(б).

  7. 59. 1

    Автору. Дела расследования чуть сдвинулось с места. Ваш Наливайка сегодня (по трансляционной радиосети передали в кИеве) заявил, что по вопросу голодомора ни к одному государству претензий нет. Он только сейчас “обнаружил” что “во всем виноваты чиновники украинские, местные”.
    Что делать будем, как жить дальше?

  8. 58. Автор

    51. ass-АВТОРУ 10.06.2009 13:17
    Я ни в коей мере не идеализирую ни коммунистический,ни какой либо иной режим-не бывает идеальных режимов и быть не может.Я просто прошу Вас ответить на поставленные мнойвопросы;1.Почему не уничтожили коров?2.Зачем готовящийся к войне Сталин уничтожал миллионами население ,в.т. числе и призывного возраста,прще было рассеять их по просторах Сибири,что для него проблемы не составляло?

    По-перше, населення знищувалося для того, щоб поставити народ на коліна. Адже ще у 1920-і роки були бунти і повстання проти влади більшовиків. А на 18-му партз’їзді більшість делегатів проголосували проти Сталіна. Результати сфальсифікували, а делегатів репресували. По-друге, у селян відбирали продукцію, щоб розвивати важку й оборонну промисловість. По-третє, Сталін і бажав усіхукраїнців переселити до Сибіру, але сам сокрушався, що їх надто багато – усіх не переселиш.

  9. 57. AlTi

    “Многие дела нашей партии и народа, будут извращены и оплеваны прежде всего за рубежом, да и в нашей стране тоже. Сионизм, рвущийся к мировому господству, будет жестоко мстить нам за наши успехи и достижения. Он все еще рассматривает Россию как варварскую страну, как сырьевой придаток. И мое имя тоже будет оболгано, оклеветано. Мне припишут множество злодеяний.
    Мировой сионизм всеми силами будет стремиться уничтожить наш Союз, чтобы Россия больше никогда не могла подняться. Сила СССР – в дружбе народов. Острие борьбы будет направлено прежде всего на разрыв этой дружбы, на открыв окраин от России. Здесь, надо признаться, мы еще не все сделали. Здесь еще большое поле работы.

    С особой силой поднимет голову национализм. Он на какое-то время придавит интернационализм и патриотизм, только на какое-то время. Возникнут национальные группы внутри наций и конфликты. Появится много вождей-пигмеев, предателей внутри своих наций.
    В целом в будущем развитие пойдет более сложными и даже бешеными путями, повороты будут предельно крутыми. Дело идет к тому, что особенно взбудоражится Восток. Возникнут острые противоречия с Западом.
    И все же, как бы ни развивались события, но пройдет время, и взоры новых поколений будут обращены к делам и победам нашего социалистического Отечества. Год за годом будут приходить новые поколения. Они вновь подымут знамя своих отцов и дедов и отдадут нам должное сполна.
    Свое будущее они будут строить на нашем прошлом”
    (И. В. Сталин. Из записи беседы с А. Коллонтай)

    З.Ы. судите, но как бы вам потмо самих не осудили…

  10. 56. МОСКАЛЬ-HANSu

    Я спросил свою маму–Почему ты так любишь Сталина,он же моего деда отправил на поселение за нежелание вступать в колхоз?(дед вскоре там и умер от дизентерии)Ее ответ–Твоего деда посадил не Сталин,Твоего деда по отцу посадил дед по матери,будучи на тот момент председателем комбеда….Сам он тоже впоследствии получи какое-то наказание,подробностей,к сожалению,я уже никогда не узнаю.ТАК КОГО судить будем?

  11. 55. Hans - Лере

    То 54 С такой (оригинальной!) постановкой вопроса ещё не сталкивался: виновны ли … соседи, которые не успели съесть мальчика? (!!!)

  12. 54. Лера

    Помню из детства: в соседнем селе жил один старый мужик, когда он пытался что-то сказать, то вместо слов у него из горла слышалось громкое бульканье, мне было мало лет, и было страшно. Рассказывали, что во время голода его мальчиком пытались зарезать соседи, они его полоснули ножом по горлу,когда он закричал, но его посчастливилось спасти – крик был услышан. Уже точных подробностей этой истории не помню, а тот мальчик остался немым. А теперь вопрос к автору – он знает кого и за что надо судить: считать ли виновными в этой истории тех соседей, которые не успели съесть мальчика? Заранее спасибо

  13. 53. Автор

    47. голос 09.06.2009 14:13

    Свідки, слава Богу, ще живі. Ті, які були тоді дітьми.

  14. 52. Автор правий

    Повпиналися як кліщі у свої ласенькі посади посткомуністичні шахраї. Нема кар*єрного росту тим кому 30 років сьогодні.

  15. 51. ass-АВТОРУ

    Я ни в коей мере не идеализирую ни коммунистический,ни какой либо иной режим-не бывает идеальных режимов и быть не может.Я просто прошу Вас ответить на поставленные мнойвопросы;1.Почему не уничтожили коров?2.Зачем готовящийся к войне Сталин уничтожал миллионами население ,в.т. числе и призывного возраста,прще было рассеять их по просторах Сибири,что для него проблемы не составляло? По поводу посткоммунистических шулеров-эта заезженная пластинка ужем надоела,давайте так:Ющенко-тире-занимаемая должность до 1985 г.Тимошенко-тире-З.Д. и т. д.,строго впорядке уменьшения значимости ныне занимемого поста.Мы получим интереснейший результат.

  16. 50. jeckson

    =====Взять бы вас, да вручить вам какой-нибудь, например, стороительный инвентарь да послать на стройку пахать, да не просто пахать, а с задержкой зарплаты или в шахту спустить.А потом прийдешь домой, уставший, без денег, а жрать за что-то надо… не занимался бы болтовней=====
    “Мы вам про Фому, вы нам про Ерёму.” Кожен все у своєму житті отримує не випадково, а лише відповідно до своєї карми (професію, освіту, знання, ім”я і навіть нік – “заза-зараза”)

  17. 49. Автор

    9. ass 01.06.2009 19:37

    Усі напші біди від того, що нами досі правлять посткомуністичні шулери. А народ їм досі вірить і вручає владу.

  18. 48. Hans

    Вы так и не ответили за базар по п.36. Для меня это – конкретный съезд с темы и я настоятельно рекомендую вам (со товарищи!) воздерживаться впредь от каких-либо подобных высказываний по моему адресу. Правил нарушать не буду, но отвечу так, что даже водка не поможет.

  19. 47. голос

    Аффтору.
    “Хоча, здавалося б, навіщо це? Адже і жертви, і кати уже нічого не скажуть. а юридично оформлені докази – документи, показання свідків…”
    ви самі собі не суперечите? якщо ніхто не вижив – ні жертви, ні кати – то звідки свідки? Це ті, чия хата скраю, і в кого хліб і сало були? тоді як про голодомор? логіка де?

  20. 46. голос

    для 7. ГЛ 01.06.2009 16:58
    “Вічна память усім українцям, які померли від голодомору.Слава героям України!Слава президенту України-УКРАЇНЦЮ В.ЮЩЕНКУ”
    Вічна память тим 30 мільйонам дітей, які через “відродження українських національних традицій” за останні 18 років попали під аборт (офіційні дані МОЗ України)!!!
    Вічна пімять 6 мільнам українців, на які за 18 років незалежності зменшилося населення України!!!
    Слава герою України шухевичу, який в 1944 році зміг організувати винищення 200 000 поляків на Волині!!!\
    Слава американському зятю Ющенку, який зміг це знущання над українським народом підняти на рівень подвигу!!!

  21. 45. голос

    для 12. маршал 01.06.2009 22:40
    “=====когда вы получили высшее образование? Судя по фото – еще при СССР и причем бесплатно. А лучше бы не давало. Научили писать и читать на свою голову =====.
    Анонім ввжає, що освіту “давали”, та ще й “безплатно”. Типове примітивне мислення СовОка: ні, ти не здобував надзусиллями знань, бо тебе поклали в люлю і тобі давали солодку пілюлю – тобто знання. І напевно знання щедро давав саме цей СовОк, бо він їх собі не взяв, хоч міг, а тому тепер дорікає. Насправді ж, СовОк за визначенням не міг ні дати, ні взяти знань у силу своїх ліннощів та бездарності.”
    тут ти, шановний маршале, загнув. При чім тут совок? ти що, вдарився об асфальт в дитинстві? колись дипломи про вищу освіту давали саме за ЗНАННЯ предмету, а не за знання кумів чи братів у вищій школі, чи наявність грубих грошей у твоїх батьків. Закінчивши Львівський університет ім. славетного Івана Франка можу тобі твердо сказати – до настання “демократії” будь-який залік чи іспит здавався за ЗНАННЯ і без ХАБАРІВ (і мій проректор Вакарчук – теперішній міністр освіти – тобі це підтвердить). Ситуація змінилась (і не в кращу сторону) тільки після наших живих ланцюгів і мітингів в підтримку чогось там почали БРАТИ!
    якщо тобі безоплатна освіта на якій виросли лікарі-акушери що прийняли тебе на світ божий, вихователі дит.садків які навчили тебе читати і рахувати, вчителі шкіл які дали тобі основи знань і професура яка навчала тебе у ВУЗі – це СовОк, то ти – мабуть таки – сміття яке на цей СовОк замітає порядна господиня…

  22. 44. МОСКАЛЬ

    Да не было геноцида,был очередной неурожайный год,к тому же посевные материалы(зерно) были сданы на склады(ГЛУБИНКИ),и вместо того,чтобы сеять,быки и лошади были заняты на доставке посевматериала.Обычное головотяпство.(Читайте у шолохова,статьи и очерки ,он был в то время корреспондентом ростовской газеты)

  23. 43. Валерий

    Удивительно, как не понятно россиянам, что выяснение истины вокруг геноцида украинцев не напраблено против них. Хотя эти деяния свершались от имени правящей партии России, это не направлено ни против России в целом, ни против российского народа: Они могут сделать ответный шаг в этом процессе и вспомнить Поволжье. Сама идея большевизма должна получить истинную оценку, а преступники должны непременно быть наказаны. Те, кто продолжает такие дела лениных-сталиных не имеют право на существование, как и фишисты.

  24. 42. Саша

    “В Германии в центре Берлина лежит мумия Гитлера, на развалинах мемориала в Бухенвальде устроили свалку, неофашистская партия регулярно представлена в Бундестаге, а немецкий гимн – это мелодия песни “Дойчен зольдатен”…Просто немцы честны прежде всего к самим себе и всё помнят. Может быть поэтому в Германии нет военного “крепостного права”,а 18-летние жители Берлина не гибнут в Баварском “федеральном округе”, убивая своих мюнхенских сверстников…

  25. 41. МОСКАЛЬ

    ИВАНУ,№ 40 Не надо бы имя ГосподаБога вспоминать там,где мы так усердно поливаем друг друга грязью.Виновные предстанут перед судом небесным,давно уже предстали,а вся та ахинея,которую несет Гунько и иже с ним имеет одну цель-оградить от суда земного ныне здравствующих-и нехило здравствующих-правителей,которые только дихлофосом не пробовали вас травить.Принимать на каком-никаком,но все таки государственном уровне решение о суде над мертвыми-что за шаманство?И что за срок им светит-пожизненное?Хоть бы задумался над этой бредятиной,прежде чем к перу потянулась рука.О живых думать надо,живых жалеть и живых судить,если заслужили.А их заслуженных и не засуженных-о-еей.Только вот судьи кто?Где взять нам судью,пусть не гарантированно порядочного,то хотя бы не попавшегося на взятках и кумовстве?А надо ведь целых три да еще присяжные-боюсь,лопнет этот пузырь,не надувшись даже.Вывозить,вывозить надо нынешних из страны,раз добровольно не хотят.Опять вопрос-куда?Сибирь границами перекрыта,западные упорно не открываются,в море их потопить,что ли?Был,кажется,такой прецедент.

  26. 40. Іван

    Підтримую.
    Бо скільки пам’ятаю, такі як 1 та іже з ним чергові ФСБешники, якраз під це визначення і підпадає.
    Все українське поливає брудом.
    Він думає, що дуже розумний, то нехай подумає, якщо у 1905 році українцями визнавали себе 40 млн., то скільки ж нас мало б бути зараз, якби не три голодомори, дві війни, мільйони депортованих українців до Сибіру і мільйони москалів переселених на їх місце. Що Львів, Тернопіль, Житомир, Хмельницький, Чернівці, Луцьк -ісконно рускіє города, при такій чисельності урождьонних в РФ?
    Повилазило різне ЧМО – нащадки ЧеКістів та окупантів кацапських. За вашою тупою москальською логікою значить не тре було судити Гітлерівців.
    Кожен Злочин має бути розслідуваний і засуджений справедливим судом.
    Замордовані голодом, розстріляні у Биківнях, знищені у на Соловках, Сибіру, ГУЛАГу, Магадані, еНКаВееСівських катівнях волают до ПОМСТИ та визначення справедливости.
    Покайтеся нелюди-ублюдки за содіяне ЗЛОЧИНСТВО перед невинними ще ненародженими дітьми, що задушилися в утробі матерів, що загинули від кровавих рук катюг москвинських і може втоді простить вас Творець наш Господь Небесний

  27. 39. to NeMo

    “Дозволяю, Й.Ст.” Далі слідують підписи всіх тих, хто мав був бути в курсі: Каганович, Молотов, Калінін, Мікоян, Жданов, Косіор, Андрєєв.”

    А интересно кто они по национальности?

  28. 38. NeMo

    “…Прошу дозволу на розстріл ще 1000 осіб. І на осуд 1500″, – прочитав я в одній з таких телеграм. Друге “ще” відсутнє, але мається на увазі. Під кожною телеграмою стоїть підпис Сталіна, зроблений синім олівцем: “Дозволяю, Й.Ст.” Далі слідують підписи всіх тих, хто мав був бути в курсі: Каганович, Молотов, Калінін, Мікоян, Жданов, Косіор, Андрєєв. Потім телеграми направлялися виконавцеві оперативного наказу 00447, інакше кажучи, Єжову, наркомові внутрішніх справ. Справді, його підпис стоїть на всіх документах.

    Усе це відбувалося після того, як 70 років тому, 5 серпня 1937 року набрав чинності наказ 00447, прийнятий 30 липня, про “репресивні заходи по відношенню до колишніх куркулів, злочинців та інших антирадянських елементів”. Цей наказ діяв до середини 1938 року. Це були страшні місяці Великого терору. Було страчено сотні тисяч людей….”[/i][/b]

  29. 37. Мамай-Микола.

    25. Микола 03.06.2009 17:35
    Автор – розумна і мужня людина. Не думаю, що хтось не розуміє важливості та значимості піднятої ним проблеми, бо це є бунт проти СИСТЕМИ, яка ще існує і буде, нажаль, існувати поки ми її не зламаємо. Тому так наполегливо намагаються укусити автора “друзья народа” і дуже вже той народ жаліють, що…
    =====================================
    Одну “систему” сломали,другую доламывают…..когда уже чего-то построите?
    И еще: “мужня” людина,наодясь в рамках сов. системы,по его признанию “тримала дулю в кишен1″.Не совсем согласуется с мужеством….

  30. 36. Hans - 1(му)

    То 35
    В моем п.10 речь шла о том, что российские эксперты и историки не признают события 30-х годов в Украине геноцидом, в связи с официальным отсутствием “этнического” мотива в мероприятиях по раскулачиванию и т.д. Конкретно – ваш комментарий по этой фразе.

  31. 35. 1

    31. Hans – В чем договорились? В том чтоб я считал вас барышней-институткой настолько чувствительной что падающей в истерику при виде жареной курицы? Вы на что обижаетесь, на то что я вам показал наличие классового подхода в современном обществе? Так я еще не все об этом сказал, думал сами догадаетесь.
    Это же никто не скрывает и не видеть этого а особенно писать противоположное – ну извините, можно только с выключенными мозгами.
    Чего вы так реагируете, я ж не со зла. Или вы привыкли чтоб все о чем вы пишете воспринималось как откровения великого кормчего? Спуститесь на грешную землю, я всего лишь написал в чем вы с автором неправы, чем возмущаться напишите в чем я неправ но по существу, без эмоций. Это кстати проявление моего к вам уважения.

  32. 34. 1

    28. Для кого ты этот бред пишешь? Мои бабушки и дедушки жили в то время и много о нем рассказывали. Все было не так и плохо, прекрати кликушескую истерику, а то еще сам в нее поверишь.
    Насчет денег у тебя логика тупая, значит если олигарх “возьмет” у пересичного украинца всего одну грн чтоб прибавить к имеющимся еще миллионов 45 так это ничего, подумаешь гривна. А сколько пафосу в твоих возмущениях!

  33. 33. NeMo

    Набли-ження катастрофи відчувалося в середині 1932 р. Угорський пись-менник, активний учасник гро-мадянської війни на боці біль-шовиків Мате Залка, перебува-ючи влітку 1932 р. в Україні, за-лишив такий запис у щоденни-ку, датований 11-13 червня: «Україна, незважаючи на нормаль-ний урожай, приречена на го-лод… Це — трагедія». Саме в цей період на полях ночами почали з’являтися селяни — переважно жінки, яким нічим було годува-ти дітей. Цих нещасних у чинов-них кабінетах називали «перу-карями»: вони ножицями зріза-ли колоски на тих полях, де ще рік-два тому працювали як пов-ноправні господарі. Незабаром явище набуло масового харак-теру. У серпні селяни почули про реакцію на це Й.Сталіна, наз-ваного офіційною пропагандою «батьком колгоспників». 7 серп-ня він власноруч написав закон про охорону соціалістичної влас-ності, який за крадіжку колго-спної чи кооперативної власнос-ті передбачав розстріл з конфі-скацією майна або позбавлення волі строком не менше 10 років з конфіскацією майна. Сучасни-ки називали цей закон «законом про п’ять колосків».

    Незважаючи на небачену ра-ніше жорстокість, забезпечити хлібозаготівлі в 1932 р. не вдало-ся. На 1 листопада було заготов-лено лише 195 млн. пудів. У дея-ких районах місцеве керівницт-во, усвідомлюючи масштаби го-лоду, що насувався, дозволило колгоспам залишати зерно для сівби та в страховий фонд. Саме так зробили керівники Оріхівського району Дніпропетровсь-кої області. Довідавшись про це, Сталін наказав вчинити над ни-ми жорстоку розправу. Старший агроном райземуправління був засуджений до розстрілу, п’яте-ро керівників і спеціалістів — до 10 років концтаборів, інші п’я-теро – до 8, двоє – до 5 років.

  34. 32. tpatriot

    Повилазило різне ЧМО – нащадки ЧеКістів та окупантів кацапських. За вашою тупою москальською логікою значить не тре було судити Гітлерівців.
    Кожен Злочин має бути розслідуваний і засуджений справедливим судом.
    Замордовані голодом, розстріляні у Биківнях, знищені у на Соловках, Сибіру, ГУЛАГу, Магадані, еНКаВееСівських катівнях волают до ПОМСТИ та визначення справедливости. Покайтеся нелюди-ублюдки за содіяне ЗЛОЧИНСТВО перед невинними ще ненародженими дітьми, що задушилися в утробі матерів, що загинули від кровавих рук катюг москвинських і може втоді простить вас Творець наш Господь Небесний.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!))))))))))))))))

  35. 31. Hans - 1(му)

    То 20
    Уважаемый, мне – если так, по мужицки! – неприятны посты с типа: “пошурупайте”, “включите мозги”, “напрягитесь” и т.п. из командного лексикона армейского типа. Как, думаю, и вам; да это и против правил газеты: “Поважайте один одного…” ну, и т.д. Сталкивался с другими вашими постами – там вы довольно часто допускаете неуважительные высказывания. До сих пор это было в адрес третьих лиц – как-бы, дело не мое. В отличие от некоторых комментирующих времени на “круглосуточное присутствие” на блогах – не имею, но иногда комментирую, следя за речью (поскольку ВСЕ сказанное нами ВСЕГДА имеет обратный эффект). Но уж как выходит! (Я, извините, даже школы средней – и той толком-то не закончил). В общем – очень бы не хотелось, чтобы подобное повторялось. Договорились?

  36. 30. Лора-Hans

    Так це ж згідно лозунгам… А хто був куркулем? Хто мав корову? А потім, навіть, з малих дітей взуття знімали. А якже, взуття – це вже розкіш. Це все тільки привід.

  37. 29. Hans - Лорi

    Вашiх емоцiй цiлком зрозумiло. Справа в тому, що згiдно лозунгам йшлося про боротьбу з куркульством. Хоча постраждало й багато мешканцiв цiлої низки невеликих мiст України.

  38. 28. jeckson

    ….Разве позволил бы себе христианин вгонять миллионы и миллиарды в памятники жертвам прошлого,когда ДЕТИ! и старики умирают только потому ,что у государства нет средств на их лечение…
    Християнин, звичайно, не дозволить собі брехати про державні мільярди на пам”ятники. Що стосується мільйонів, то поділіть ці мільйони на кількість населення чи навіть кількість пенсіонерів. Чи багато вони отримали б, якщо бця сума пішла їм? Менше гривні! А скільки пафосу у цій примітивній брехні СовОка?! А тепер прийдіть на любе кладовище і подивіться на індивідуальні пам”ятники, особливо різним грабіжникам та бандитам. А тут мова йде про мільйони заморених радянським режимом, безневинно убитих і частіш усього навіть не похованих по-людськи, а скинутих в одну яму, як на скотомогильнику. Ганьба совокам!

  39. 27. jeckson

    ….кто откроет уголовное дело на президента, премьера и их команды за то что они сделали с Украиной сегодня?! Хватит уже замыливать глаза народу голодомором. Не пора ли что-то делать для того, чтоб он не повторился?!….
    За стан свого матеріального благополуччя кожен в першу чергу відповідає сам. Так, справді маємо поганих президентів, прем”єрів, депутатів. А хто їх вибирав? (Не ти ль? Так я же их читал!) І що ж ті, що вимагають патерналізму пропонують розумний вибір? Аж ніяк! Їхній вибір недолугі КПУ, ПРдони, БЮТи та усі інші, що тільки гальмували розвиток країни і нації, потужно її обкрадаючи. Де логіка у цих людей і у їх звинувачуваннях? Нечего на зеркало пенять, коли рожа крива. Станьте людьми, а тоді питайте з президента і прем”єра. А голодомор в 32-33 рр був і треба судить винуватих. Добре, що до цього дійшли руки.

  40. 26. jeckson

    …..Совок тебя выучил….
    І тоді, і зараз ніхто нікого не виучував. Знання освіту, кожен здобував і здобуває лише в тому разі, коли готовий до цього і має наснагу до цієї важкої праці. А СовОки не хотіли і тепер не хочуть докладати зусиль, але хочуть диплома, який би їм давав рівні можливості щодо працевлаштування з тим, хто освіту і знання здобув. Що користі з тих дипломів, що купили янукович чи тимошенко? За такими дипломами знання не стоять. Але навіть нині тим, хто до навчання має здібності шлях не закритий – є державне замовлення. Хто витримав конкурс – той вчиться без грошової плати за навчання. Зрозуміло, що у ВУЗ-ах корупція і пробиватись важко навіть з хорошими знаннями. Але це вже наші спільні проблеми, це хвороба усього суспільства, низький моральний рівень кожного його члена у тім числі отаких СовОків, що закликають до повернення СССР.

  41. 25. Микола

    Автор – розумна і мужня людина. Не думаю, що хтось не розуміє важливості та значимості піднятої ним проблеми, бо це є бунт проти СИСТЕМИ, яка ще існує і буде, нажаль, існувати поки ми її не зламаємо. Тому так наполегливо намагаються укусити автора “друзья народа” і дуже вже той народ жаліють, що сльози крокодилячі рікою ллються.

  42. 24. 1

    23. небайдужий Так кто ж против? Наоборот, возмущает то что до сих пор это не делается, а только треп один и как правило перед выборами. Я думаю виновным в очередной раз бояться нечего. Очередной мыльный позырь.
    впрочем для таких как вы – радость. Недолгая,

  43. 23. небайдужий

    Автор цілком правий, і не треба розводити тут демагогію, підміняючи факти емоціями.
    Факти такі: жертви злочину є? Кілька мільйонів.
    Свідки є? Ще є.
    Документи є? Є.
    За наявності тільки одної складової – жертви – мусить бути порушена кримінальна справа. Оскільки наявний елемент геноциду, справа не має терміну давності.
    Треба: знайти та судити злодія!
    От що цікаво: Всі ж розуміють, що винний тоталітарний комуністичний режим (у якого на службі були й українці, на жаль). Тож якого ви тут біса робите, усі ви що плюють на Україну? Боїтеся розкриття? Бійтеся, гади, час розплати близько!!

  44. 22. Автор

    # 17. Анна 02.06.2009 10:58

    “Наконец то свершилось! СБУ открыло уголовное дело по факту голодомора…” Скажите уважаемый автор, как по вашему, кто откроет уголовное дело на президента, премьера и их команды за то что они сделали с Украиной сегодня?! Хватит уже замыливать глаза народу голодомором. Не пора ли что-то делать для того, чтоб он не повторился?! Достали уже своей болтологией!

    Згоден, що кримінальні справи треба відкривати і на нинішніх правителів. Але хто ж відкриє, коли у них – кругова порука?

  45. 21. Автор

    6. zaza 01.06.2009 16:57
    У шахті не працював. А от на будівництві і на заводах доводилося. А чому ви думаєте, що журналістам не можуть затримувати зарплату?

  46. 20. 1

    10. Наns – Если вы пошурупаете мозгами, то увидите, что классовый подход используется и сегодня. В государстве фактически провозглашен приоритет т.н. “среднему классу”. Ну и что в принципе изменилось?

  47. 19. 1

    5. Автор Странно, если у вас все так хорошо, то для чего вы пишете? Так, от нечего делать?

  48. 18. Олег

    “якщо Верховний суд України…”
    Ціна самого Верховного суду України – на жаль, дуже мала.

  49. 17. Анна

    “Наконец то свершилось! СБУ открыло уголовное дело по факту голодомора…” Скажите уважаемый автор, как по вашему, кто откроет уголовное дело на президента, премьера и их команды за то что они сделали с Украиной сегодня?! Хватит уже замыливать глаза народу голодомором. Не пора ли что-то делать для того, чтоб он не повторился?! Достали уже своей болтологией!

  50. 16. Лора-Hans 10

    А чому ж цей класовий підхід не розповсюджувався по всій території СРСР? Чому голод був у селах, а в містах ні? Тому що в селах жили українці, а в містах – українці, євреї і росіяни. Візьміть Київ, Одесу, Бердичів тіх часів – єврей кожний другий.

  51. 15. Всёгавнославаукрадиневернойинадежнойпендосовскойподстилке

    На злодію шапка горить. Ця оранжева мерзота буде говорити що завгодно,щоб обілити себе.Европиедных хохлы в лице недодоомоложеноговитька и недопосаженнойнакичманюли, обладая полной поддержкой пендосов и активной части украдинцев, с радостью, восторгом, тщанием, раченьем и инициативой берутся за ЛЮБУЮ возможность сотворить подлянку русским людям, включая неограниченное применение военной силы!
    И они не одиноки: грызуны, латышские стрелки и всё более примыкающий к ним батька лукашенко!
    Пендосы и европа только хрюкают от удовольствия!
    Это будет происходить вечно!
    Необходимо всемерно укрепить западную границу и на ней, и только там торговать!
    Украдинцы и прочая мразь должны иметь возможность подличать только в западном направлении, там их быстренько научат!!
    ИБО!
    Україна – кульгава незалежність.
    Ганьба!!!
    Україна має поганий імідж.
    Не всякий вор и жлоб является хохлом!
    Но всякий хохол – ворюга, жлоб и предатель по определению!!!
    Ой, пробачте, пане, мабуть я щось не так казав?
    ПИСЮКОВЫЙтимошенкоющенковыйЗЛЫДЕНЬ

  52. 14. маршалу

    Ты вообще понял что ты написал, умник ты .Зато сейчас дают супер образование, по 5 кусков гривен в год заочно, например, в лучшем случая, а если нет денег , то не учись.А Совок и тебя выучил, а зря.Лучше не учил бы , не писал бы здесь ахинею.А сидел бы где-то в селе хвосты коровам крутил.

  53. 13. Обозреватель

    Автор окончательно показал свое лицо-примитивного , злобствующего русофоба.

  54. 12. маршал

    =====когда вы получили высшее образование? Судя по фото – еще при СССР и причем бесплатно. А лучше бы не давало. Научили писать и читать на свою голову =====.
    Анонім ввжає, що освіту “давали”, та ще й “безплатно”. Типове примітивне мислення СовОка: ні, ти не здобував надзусиллями знань, бо тебе поклали в люлю і тобі давали солодку пілюлю – тобто знання. І напевно знання щедро давав саме цей СовОк, бо він їх собі не взяв, хоч міг, а тому тепер дорікає. Насправді ж, СовОк за визначенням не міг ні дати, ні взяти знань у силу своїх ліннощів та бездарності.

  55. 11. Alti

    Была еще проблема в том, что в Украине издавна поля вспахивают не лошадьми как в России, а скотом, который был селянами благополучно съеден, теость было невозможно вспахивать поля и поэтому не было хлеба…помню дессидент Литовец писал, что поездив по стране и по селам он удивился, что никто не работает, всем наплевать ! так что давайте не будем про плохого Сталина, а то что наше СБУ и президент ничего кроме голодомора не делает – это факт !

  56. 10. Наns - Авторовi

    Справа в тiм, що за пoдiями 30-тиx рокiв в Українi стояв – будь там що! – так званий “класовий” пiдхiд. Оце й заважaє в справi визнання їх геноцiдом (що вже за визначенням є результатом пiдходу “етнiчного”).

  57. 9. ass

    Автору вряд ли что докажешь.Мои отец и мать,моя бабушка,украинцы,кстати,рассказывали-надеюсь,Вы понимаете,что память о них для меня святое и лукавить я не буду-что в голод 33-го выжили те,у кого в хозяйстве была коровка.Что,у людей сумевших поставить на уши пол мира не хватило умишка убрать коровку со двора,лишив таким образом мужика последней надежды на выживание?ЭТО ПЕРВОЕ.—ВТОРОЕ:-О причинах катастрофических последствий голода 33 можно узнать из очерков и статей того периода М.Шолохова -или Вы и ему не верите? Было головотяпство,халатность и тому подобные вещи -и судить или хотя бы осуждать следует нынешних,которые не видят того ,что Украина под их орудой уверенно и стабильно переселяется на кладбище,что голодные беспризорники бродят “на тэрэнах” житницы Европы,а правители без устали пляшут на костях да утыкают Украйну крестами-зачем,кто перекрестит лоб на крест,установленный не от святости чувств,а по указу человека на котором самом явно креста нет?Разве позволил бы себе христианин вгонять миллионы и миллиарды в памятники жертвам прошлого,когда ДЕТИ! и старики умирают только потому ,что у государства нет средств на их лечение.Так что же это?Есть у автора и ему подобным ответы на эти вопросы? Нет,конечно-будет юродствовать автор,вилять и обвинять всех до К.Маркса включительно,только не укусит руку,бросающую ему объедки с барского стола,и только когда сбросят барина с пьедестала со всей своей шакальей прытью бросится на поверженного,как кусает сейчас выкормившую его руку.

  58. 8. to Автору

    Скажите, пожайлуста, когда вы получили высшее образование? Судя по фото – еще при СССР и причем бесплатно. А лучше бы не давало. Научили писать и читать на свою голову.
    P.S. Скорее всего еще и были комунякой.Сегодняшние националюги – это в прошлом комуняки.Во время смены режима быстренько нацепили вишиванки.

  59. 7. ГЛ

    “ЧТО НАРЕШТІ ЗДІЙСНИЛОСЯ?”- репліка потенційного гомосовєтікуса, який у різних личинах: чи то олігарха, чи то престарілого закоренілого кагебіста, чи в личині їхніх зажирілих, або ж навпаки спитих дітей та онуків живуть в Україні. Вони заселили Україну, як саранча. Вони вбивали і вбивають Українців і не розуміють,що рубають гілку, на якій сидять.Якби ж мали РОЗУМ, а не мізки то давно б “стали жить человеческой жизнью, не влачить жалкое существование на пенсию в три копейки” та й їли б свою ковбасу. Вічна память усім українцям, які померли від голодомору.Слава героям України!Слава президенту України-УКРАЇНЦЮ В.ЮЩЕНКУ

  60. 6. zaza

    Автору.
    “Це мені нагадує дискусію часів пізньої перебудови на тему, чи треба робити українську мову державною.”
    Вы знаете- это называется переливание из пустого в порожнее.А что лично вы сделали для Украины? Или только способны языком работать, демагогии здесь устраивать.
    Взять бы вас, да вручить вам какой-нибудь, например, стороительный инвентарь да послать на стройку пахать, да не просто пахать, а с задержкой зарплаты или в шахту спустить.А потом прийдешь домой, уставший, без денег, а жрать за что-то надо… не занимался бы болтовней.

  61. 5. Автор

    4. 1 01.06.2009 16:47
    Мої минуле, теперішнє і майбутнє чудові! Так я хочу і так це і є!

  62. 4. 1

    АВТОРУ Хльелось бы напомнить почему критикуют ваши и иже с вами высказывания? Не потому что это делают тоталитаристы, сталинисты, комуняки или вороги украинськои нации. Все дело в том, что критикуя прошлое вы сами ничем не лучше тех кто в прошлом делал ошибки. Даже хуже, такая же бестолковщина безграмотность и потрясающая необоснованная самоуверенность в собственной правоте. Вы ни на что неспособны и поэтому копаетесь в прошлом вместо того чтоб строить будущее. Все что вы делаете хуже того, что вы критикуете. Грусто, что вы этого не способны понять.

  63. 3. 1

    2. Автор Ну если это г…но вы называете колбасой, тогда конешшно…
    Разве СБУ открывает уголовные дела? А как же суд и прокуратура? С другой стороны и слава богу, может хоть треп и выдумки на эту тему прекратятся. А то вы уже и 80 проц как-то подсчитали. Могли бы и 90 проц написать с такам же успехом. Почему-то только 136 подозреваемых которых вы безапеляцмонно записали в организаторы.———-З цього треба було починати з самого початку. Але, як завжди, наші правоохоронці і можновладці виявилися не на висоті. ———– Вы что, действительно думаете, что никто до сего дня не знал с чего надо начинать? наивный вы человек или скорее прикидываетесь. Все все знали только руководстру было невыгодно, они ж играют “акциями” типа порушення справ как картами, или если хотите шахматами. Каждый ход просчитывается и делается когда он по их мнению наиболее необходим т.е выгоден. Посмотрим, может хоть что-то доведут до конца, но что-то мне подсказывает что дело трепом и ограничится. предвыборный пиар, если его закончить, то о чем трепаться в следующие выборы?

  64. 2. Автор

    Це мені нагадує дискусію часів пізньої перебудови на тему, чи треба робити українську мову державною. Тоді один шанований ескулап по вправлянню хребтів, за сумісництвом народний депутат, говорив на всю іще єдину країну: “Хіба від того, що ми перейдемо на українську мову, з’явиться ковбаса у магазинах?” Ковбаса, як бачите, з’явилася. А українська мова – ще не скрізь. Нєдоработочка, гаспада! Акультуріваца нада!

  65. 1. Автору

    “Нарешті здійснилося! ”

    ЧТО НАРЕШТІ ЗДІЙСНИЛОСЯ?
    А вам от этого легче?
    У вас уровень жизни поднялся? зарплата выше стала? образование и медицина стали бесплатными? пенсионеры стали жить человеческой жизнью, не влачить жалкое существование на пенсию в три копейки. Наконец-то построили “больницу будущего” для больных онко деток? исчезла корупция?
    Люди возвратились с италий , испаний, португалий?
    Занялись бы лучше делом и жили настоящим и будущим, а не прошлым.
    Отнесите лучше 50 грн. в больницу на лечение малоимущему или пенсионеру отдайте , вместо того чтобы сидеть тут языком телипать и разлагольствовать. Люди от этого сытыми не будут.

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!