This version of the page http://gazeta.ua/blogs/?p=712 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-07. The original page over time could change.
Блог Газети.ua
Газета . ua : новини України, світу, політики, спорту, культури

Гунько Олександр

Журналіст відділу Коментарі "Газети по-українськи"

Про себе:
Я народився і виріс на Херсонщині. Тоді була імперія, і краще жилося в провінції біля моря (хоч і Каховського). Тебе ніхто не чіпав, і можна було вивчати Шекспіра і Франса, співати Висоцького й Івасюка, потихеньку хіпувати на рок-тусовках, а на святкових демонстраціях, проходячи повз трибуну, тримати дулю в кишені.Потім настала перебудова і гласність, прийшла незалежність, і скрізь було місце для подвигу. Виборчі кампанії стали суцільним адреналіном, а курси біоенергетики, ритмології і трансцендентальної медитації цілком замінили "Стислий курс ВКП(б)".Але тепер усе найцікавіше відбувається в столиці. Як найбільш тліюче вогнище трипільської культури, вона прогресує вшир і вглиб, вправо і вліво, вперед і назад.Приростає, як на дріжджах, регіонами, стає опорою Батьківщини і потроху забуває соціалістичний запопадливізм.Тому я в цей час у цьому місці. І знаю, чому. Щоб вести свій щоденник життя нашої любої України.

Всі тексти автора
 

Як не сваритися з дружиною?

Якось ще замолоду я гостював у мами в селі. Вона пожалілася на зятя – чоловіка моєї старшої сестри. Мовляв, пиячить, ображає нашу Валю, а нещодавно кидався на неї з ножем. Вона вже боїться вдома ночувати.

Ми з двоюрідним братом пішли його повиховувати і захистити сестру.

Зять якраз пиячив із свої другом Вовчиком. Ніякі умовляння і погрози на нього не діяли – він сприймав усе агресивно і неадекватно. Тільки присутність Володі стримувала нас від бійки. Врешті Вован відкликав мене убік і поділився своїм досвідом примирення подружніх пар.

Коли подібна ситуація сталася з його сестрою в Миколаєві, він теж поїхав “розбиратися”. А оскільки мав запальний і різкий характер, то, не довго думаючи, зацідив зятя у пику.

- Другого дня встаємо вранці, а сестра зі мною не розмовляє! – розповідав Володя. – А той ходить з підбитим оком і по-вовчому позирає… Я – за манатки і ходу від них! Отож ніколи нікого не мири, – повчав він мене. – Вони пересплять і помиряться, а ти на все життя врагом будеш.

Звідтоді я ніколи не намагаюся мирити розсварені подружжя.

Але чи можна жити у шлюбі довгі роки і не сваритися? Можна, якщо слідувати простим і легким для виконання порадам, які я пропоную із свого тридцятирічного досвіду подружнього життя.

Отож, браття, ніколи не примушуйте дружину зранку займатися гімнастикою, медитацією і обливанням. Краще робіть це самі, поки вона спить. А їй натомість придбайте абонементи на фітнес, йогу і басейн – і хай відчепиться!

Готуючи собі на сніданок вівсянку, не забудьте і про порцію для неї – це корисно для зміцнення її нервової системи, серця, судин, легень, поліпшення складу крові і стимуляції обміну речовин.

Ніколи не носіть їй у ліжко каву. Краще – склянку очищеної і зарядженої молитвою води – це корисно для її шлунково-кишкового тракту.

Не підпускайте її до хатньої техніки. Особливо до пральної машини-автомата. Або режим не той поставить, або порошку пересипле…

Краще пилососити, прати, прасувати, збивати, перемелювати, готувати соки самому. А то ще зламає щось і картатиме, що чоловік ні на що не здатен, навіть праску полагодити.

Їй можна хіба що довірити ліпити вареники чи пекти млинці (починаючи з другого). Але варити борщ чи юшку, солити сало – не дай Боже! Або пересолить, або не досолить.

Якщо хочете прожити з коханою довго і щасливо і померти з нею в один день – посуд завжди мийте самі. Англійські вчені зробили сенсаційне відкриття: миття посуду продовжує вік людини в середньому на вісім років! Тепер ви зрозуміли, чому жінки живуть довше?

Не пускайте її з грошима до крамниць – розтринькає усе до копійки. Тому на базар, у сільмаг чи супермаркет слід ходити самому.

Вона хай лишень шопінгує за одягом, косметикою, взуттям, білизною для себе, коханої.

Слідкуйте за її здоров’ям і самопочуттям. Завжди знайте, коли у неї починається цикл чи болить голова, коли закінчується один серіал і от-от розпочнеться інший.

А найголовніше, що зріднить вас на все життя , – це, безперечно, футбол! Залучіть її до перегляду матчів, розкрийте красу і захопливість цього спорту , зробіть фанаткою “Динамо” чи “Мілана”, кохайтеся після кожного забитого голу – і у вашій родині завжди буде мир і злагода.

А поза всім цим добре пам’ятайте давнє козацьке прислів’я:

- Ти йдеш до жінки? Візьми нагайку!

23 коментаря

Коментарі відвідувачів
  1. 23. ---

    небита жінка як неклепана коса

  2. 22. автор

    20. Земляк 24.04.2009 13:41
    Насчет понятийного аппарата надо заглянуть в энциклопедию.

  3. 21. Земляк

    Ольге Гордеевой№10.А не заскучаешь с таким мужиньком.Пресняк.Что же тогда останеться делать милая?.Магазины,ну хорошо подружки,(потрепаться,естественно но не о мытье тарелок, ,там мужик-бедолага в поте лица),ну что еще кофе,сереал, а оставшееся время,и так каждый день.А остальные мужчины настоящие ,то ходят туды-сюды по вулицам,бросают взгляды,любая женьщина любит внимание, и это хорошо,но хош не хошь и мыслишки пошли,кровинушка не водица(а муж по магазинах торгуеться по чем сало?,петрушка?).Мне просто жаль этого мужика- от автора.В какой то момент могут и рожки прорезаться,как у младенца зубки. И в конечном итоге там радость в доме и тут радость в доме. Дорогой автор вообще то должен понимать, Женьщина – любая в первую очередь любит ласку,отношения и крепкие мужские загрубевшие руки,и тогда любая женьщина эту посуду вымоет с такой любовью,и сварит такой борщ с пампушками.И у нее времени ну просто не останеться. Все зависит от того кому какой принц попал.Я не согласен с посылом ,что каждый день мужик должен сидеть у корыта с посудой,варить себе овсянку по утрам и следить за циклом дорогой супруги,(это же надо,во совет от автора,м-да.) тем самым продлевая себе скучную жизнь.((Ох уж эти мне англичане!)

  4. 20. Земляк

    Автору!№16.Что такое понятийный аппарат.,ну и закрутил.И с чем это Вы так не согласны?.Попрошу на счет понятийного аппарату.

  5. 19. lkf

    Маразм з претензією на гумор.

  6. 18. Автор

    # 17. античел 22.04.2009 10:22
    Бабу пиздить надо, ато ишь моду взяли сиськами по весне трясти!!!

    Кстати, вы знаете этимологию (происхождение) выражений “п..дить” и дать “п..ды”? В старину тех, кто бегал по чужим жёнам, мужики ловили и избивали. При этом говорили: “Так тебе п..ды захотелось? Ну мы сейчас дадим тебе п..ды!” С годами выражение “отп..дить” стало означать “побить”.

  7. 17. античел

    Бабу пиздить надо, ато ишь моду взяли сиськами по весне трясти!!!

  8. 16. Автор-Земляку

    Бачу, у вас із розвитком понятійного апарату геть кепсько…

  9. 15. Автор

    Дякую Майку, Леоніду і Олені Гордієвій.
    Усім іншим раджу читати матеріал без упереджень, “с холодным вниманьем вокруг”.

  10. 14. Земляк

    Автору!Советы идут от первого лица,свои родные?Да не завидую,во влип и на всю оставшуюся жизнь.Но дорогой мой ,это зависит от того кто кем работает и сколько зарабатывает.На счет цыкличности,ну ты вообще даешь.Совет ,не следи.

  11. 13. Гaнс-Xрiсiтан Андерсен (прямiсенько з Датського Королiвства) - Леонiдовi

    “Хай тобI грецЬ” ! Працюєш погодинно? Чи може на ставцi?
    (Далее – с очень характерным ма-асковским а-акцентом): Как па-агодка-то в Ма-аскве?

  12. 12. Лора

    Леоніде, тобі вже час було лягати спати. Вона ж мала на увазі автора.

  13. 11. Леонид

    Хай тоби грец,в этих коментах иногда такое встретиш…Вот 10 комент Олена Гордієва судя по имени особа женского пола,а пишет от имени мужа с 30летним стажем,ой, что то не так, в этом Датском Королевстве.

  14. 10. Олена Гордієва

    Хлопці. послухайте чоловіка з 30-річним стажем подружнього життя і все у вас буде ок. Отож – отож – мийте, прибирайте, бігайте по крамницях, уважно слідкуйте за жіночим самопочуттям.
    Олександру – респект. На такого ідеального чоловіка, як Ви описали й гавкнути не буде за що….

  15. 9. Мамай-Автору.

    Даже не знаю что сказать…
    Может Автор хотел это приурочить к 1 апреля?

  16. 8. Леонид

    Кстати,Олександр,пролестал Ваши статьи и нашел алмаз-статья о Черновецком.Одного не пойму, почему забросили напавление,может как и Стрижак дали по рукам или наоборот заплатили что бы молчал на эту тему?

  17. 7. Hans

    Запорiзька Сiч – як колиска…садомазохiзму!?

  18. 6. Iryna

    “..кохайтеся після кожного забитого голу – і у вашій родині..” буде футбольна команда)))

  19. 5. Леонид

    Олександ,Вы уж лучше про Тягнибока ей богу это у вас более природно получается.Или Вам лавры Алины Стрижак не дают покоя?

  20. 4. Дурний

    Цікаво!
    Якщо я сам все робитиму, навіщо мені жінка? Прибрав, наварив їсти, помив посуду, та інш. Додам проститутку і я маю краще життя. Вона не жаліється на біль голови, або місячні.

    Баба завжди знайде привід для критики, а скажи щось їй – то гірше смерті!

    А от козаки не були дурнями! Тому і трималися поки баба не вмішалася!

    Останнім часом я замічаю, що всі баби живуть як тварини, а використати розум (якого у них і так нема, точніше є, але вони думають %упою) страшна зневага для всього жіноцтва!

  21. 3. Лора

    Невже ми такі погані?

  22. 2. Майко

    Господин Гунько, на Ваше творчество весене потепление влияет очень положительно)))

  23. 1. А

    “Ніколи не носіть їй у ліжко каву”
    І то правда, бо спросоння переплутає із пультом телевізор!

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.


У зв'язку зі збільшенням спаму заборонені коментарі з посиланнями. Коментарі з кількістю символів більше як 4000 будуть обрізатися.
 
(не відображається)

Увага! Автор блогу несе повну відповідальність за опублікований текст. Редакція може не поділяти точку зору автора!