This version of the page http://www.kgi.edu.ua/ua/04.01.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-02. The original page over time could change.
Кафедри -> Англiйської фiлологiї
 
 

Кафедра англійської філології

Кафедра англійської філології створена в 2000 р. Готує спеціалістів мови та літератури - філологів, викладачів англійської мови та зарубіжної літератури. На кафедрі працюють висококваліфіковані викладачі з науковим ступенем, які пройшли мовне стажування за кордоном і мають значний досвід науково-педагогічної та перекладацької діяльності.

Всі науково-педагогічні працівники за кваліфікацією відповідають профілю і напряму дисциплін, які вони викладають, мають стаж педагогічної роботи у вищих навчальних закладах та досвід практичної роботи. Формування професорсько-викладацького складу кафедри здійснюється на основі штатно-контрактної системи залучення кадрів та штатного сумісництва. До навчальної, методичної та наукової роботи в інституті залучаються викладачі найвищої кваліфікації, науковці та фахівці-практики з Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова та Київськог національного Лінгвістичного університету. До читання лекцій та проведення семінарських та практичних занять також запрошуються вчені та фахівці зарубіжних країн.

Наукова робота на кафедрі англійської філологї спрямована по-перше, на проведення наукових досліджень самими викладачами, результати якої обговорюються на наукових семінарах кафедри, доповідаються на щорічних інститутських науково-практичних конференціях за темою “Актуальні проблеми іноземної філології” і друкуються у професійних вітчизняних виданнях. По-друге, на впровадження цих досліджень в навчальний процес у формі проведення наукових семінарів, колоквіумів, студентських конференцій та керівництва науково-дослідницькою діяльністю студентів.

Основними напрямками дослідницької діяльності є:

  • лінгвістика, зокрема, наукові дослідження, пов’язані з дослідженнями з загального мовознавства, теоретичної фонетики, теоретичної граматики лексикології, стилістики, історії англійської мови, лінгвістики тексту, соціальної лінгвістики та перекладу;
  • літературознавство , зокрема, наукові дослідження, пов’язані з проблемами історії літератури, теорії літератури, літературної критики, новітніх методологій, літературознавчого аналізу, літературного дискурсу постмодернізму;
  • методика викладання іноземних мов, зокрема, наукові дослідження, пов’язані з сучасними комунікативними методами або сучасними освітніми технологіями.

На перспективу планується розширення географії міжнародного співробітництва та поглиблення постійних контактів з новими зарубіжними партнерами. Міжнародну діяльність організовує і планує ректорат інституту та відділ міжнародних зв’язків.

Важливе значення має також співпраця кафедри інституту з такими освітньо-методичними організаціями як Британська Рада, Асоціація викладачів англійської мови як іноземної, що дає можливість студентам та викладачам інституту підвищувати рівень володіння англійською мовою, і удосконалювати методи її вивчення та викладання, спираючись на новітні досягнення світового рівня та нові технології.

Студенти та викладачі кафедри англійської філології користуються книжковим фондом та фондом аудіо та відеоматеріалів Британської Ради та Американської бібліотеки, відвідують заходи, які організують ці установи.

Кафедра англійської філології підтримує зв’язки з представництвами найбільш відомих британських видавництв учбової та довідкової літератури, а саме з представництвом “Oxford University Press” в Україні (офіційний представник Анна Моріс), з представництвом “Лонгмен Пірсон Едюкейшн” в Україні (директор – Марина Малигіна), з офіційним представництвом компанії “Макміллан” (директор – Олена Колесник).

Для ознайомлення студентів та викладачів інституту з сучасними навчальними матеріалами англійською мовою кафедра активно співпрацює з міжнародною компанією “Дінтернел” , запрошує двічі на семестр представників компанії для презентації сучасних підручників, словників, методичної та художньої літератури та проведення семінарів англомовними методистами щодо найефективніших методів їх використання в навчальному процесі.

Підготовці фахівців вказаного профілю сприяє проходження практик в загально-освітніх навчальних закладах, ліцеях, гімназіях. Показуючи високий рівень знань та вмінь на базі практики, вони отримують пропозиції щодо працевлаштування.

Якість та рівень підготовки фахівців, яких готує Київський гуманітарний інститут підтверджується професійною діяльністю випускників. Спеціалісти з кваліфікацією “філолог, викладач двох іноземних мов та зарубіжної літератури”, які отримали спеціалізацію з англійської філології, працюють викладачами англійської мови у вищих та середніх навчальних закладах України, а саме:

  • у вищих навчальних закладах : Київський гуманітарний інститут, Славістичний університет, Прикарпатський державний університет, Університет туризму та менеджменту, Національний авіаційний університет, Університет “Україна”;
  • у середніх школах : спеціалізована загальноосвітня школа № 314 (з поглибленим вивченням англійської мови), спеціалізована загальноосвітня школа № 267 (з поглибленим вивченням англійської мови), спеціалізована загальноосвітня школа № 15 (з поглибленим вивченням англійської мови), гімназія № 143, середня загальноосвітня школа № 228, обласний ліцей-інтернат (м. Вінниця), середня загальноосвітня школа № 30 (м. Чернігів), гімназія № 109, ім. Т.Г.Шевченка, спеціалізована загальноосвітня школа № 139 (з поглибленим вивченням англійської мови), спеціалізована загальноосвітня школа № 45 (з поглибленим вивченням англійської та німецької мов) , середня загальноосвітня школа № 204.
  • перекладачами в міжнародних та втчизняних структурах міжнародної орієнтації.

Кафедра перебуває в постійних пошуках нових форм і методів викладання у вищій школі з використанням аудіо- та відеоресурсів Оксфорда й Кембріджа, підтримує зв'язки з профільними кафедрами вузів України, запрошує для читання спецкурсів професорів з Великої Британії, Канади, США. Обладнані класи та аудиторії мають у своєму розпорядженні систему Інтернет, супутникове телебачення, лінгафонні кабінети для підтримки ефективного викладання практичних і теоретичних дисциплін.

На базі кафедри функціонує Англійський студентський клуб.


Магістратура кафедри англійскої філології
готує фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр"
за такими спеціальностями:
  • Мова та література(англійська);

Термін навчання:

  • на основі базової освіти - 1.2 роки;
  • на основі освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст" - 1 рік;

Вимоги:

  1. На навчання за рівне "магістр" рекомендуються на конкурсній основі особи, якіздобули фахову базову віщу освіту в акредитованих ВУЗ-ах, мають поглибленні знання з обраної спеціальності, виявили творчі здібностінауково-дослідної, науковопедагогічної діяльності та в процесі навчання досягли найвищих показників успішності.
  2. Зарахування на навчання за рівнем "магістр" проводиться до 15 липня 2006 року на підставі результатів конкурсу та укладених договорів.

  web@kgi.edu.ua