This version of the page http://www.kgi.edu.ua/ua/02.01.php?id=152 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-02. The original page over time could change.
Новини
 
 

Зустріч Федерального Президента Австрійської Республіки Х. Фішера з науковою громадськістю в рамках офіційного візиту в Україну

8 липня 2009 року науковці НАН України, представники культурної громадськості України та студенти факультету міжнародних відносин Київського гуманітарного інституту взяли участь у зустрічі з Федеральним Президентом Австрійської Республіки доктором Хайнцом Фішером та членами австрійської делегації.

Вітальною промовою відкривав зустріч президент НАН України академік НАН України Б.Є. Патон. У своїй промові він зазначив, що наукові, освітянські та культурні зв’язки становлять серцевину багатовікових стосунків і сучасного співробітництва між Австрією й Україною. Спільними зусиллями українсько-австрійські стосунки в теперішній час набули принципово більш високого рівня. Велика увага надається, зокрема, розвиткові співробітництва у галузях науки і культури. На шляху інтеграції України до європейського політичного, економічного, культурного, наукового, інформаційного простору, наголосив президент Б.Є. Патон, для нас велике значення має підтримка з боку Австрії.

Співробітництво НАН України з австрійськими науковими установами постійно розвивається. Станом на сьогодні близько 20 відсотків академічних установ мають своїми партнерами з наукової, технологічної, комерційної кооперації науковців Австрії. Це співробітництво охоплює практично всі галузі наук – від радіоастрономії до економіки та літературознавства. Президент НАН України висловив сподівання, що важливу роль у подальшому розвиткові плідної взаємодії України та Австрії у широкому європейському контексті можуть відіграти саме наукові спільноти обох країн. Розширення наукових обмінів між вченими, спільна участь у виконанні наукових досліджень та реалізації їх результатів, безумовно, принесуть неабияку користь для кожної з країн.

Академік Б.Є. Патон відзначив, що Федеральний Президент Австрійської Республіки доктор Хайнц Фішер приділяє велику увагу питанням розвитку науково-технічних зв’язків, всебічного співробітництва між нашими країнами і повідомив, що за вагомий внесок у розвиток науки, суспільний прогрес, забезпечення миру, взаєморозуміння й співробітництва між народами Академія присвоїла Федеральному Президенту Австрійської Республіки доктору Хайнцу Фішеру звання «Почесний доктор Національної академії наук України».

Окрім присвоєння високого звання та вручення відзнаки «Почесний доктор Національної академії наук України», доктору Хайнцу Фішеру було вручено й Золоту Георгіївську медаль "Честь. Слава. Труд" 1–го ступеня Міжнародної Академії рейтингових технологій і соціології «Золота Фортуна», яка об’єднує 29 національних академій наук різних країн, в тому числі Австрійської академії наук.

Федеральний Президент Австрійської Республіки Хайнц Фішер у своїй промові висловив вдячність за присудження звання почесного доктора, наголосив, що це є особливим знаком, який символізує глибокі відносини між двома нашими країнами, Україною і Австрією.

Президент Австрійської Республіки відзначив важливість діяльності наших Академій наук, підкреслив їх спільність у визначенні стратегії наукових досліджень обох країн та авторитеті, який вони мають у суспільному житті, а також згадав їх історичні зв’язки. Звернувши увагу на важливість поєднання політичної діяльності та тісних зв’язків з науковою спільнотою Австрійської Республіки, президент Хайнц Фішер висловив упевненість в розвитку та інтенсифікації міжнародного співробітництва наукових організацій Австрії, в якому Національна академія наук України займає особливе місце.

На згадку про візит до Національної академії наук України президент НАН України Б.Є. Патон подарував Президенту Австрійської Республіки Хайнцу Фішеру підготовлений вченими Академії Національний атлас України.

Інформація підготовлена за матеріалами сайту www.nas.gov.ua

  web@kgi.edu.ua