This version of the page http://www.molodist.com/retrospectives (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-17. The original page over time could change.
МОЛОДIСТЬ Київський мiжнародний кiнофестиваль
 

Ретроспективи


Позаконкурсна секція фестивалю традиційно представляє низку програм, які знайомлять глядача з найкращими досягненнями найновішого національного та світового кіномистецтва. Проте,окрім останніх досягнень у сфері кіномистецтва у позаконкурсній програмі також відбувається показ ретроспективи провідних майстрів світового екрану (режисери, актори, сценаристи), найбільших кіношкіл світу та міжнародних кінофестивалів. Основна мета програми – це вшановування творчості світових майстрів кінематографу та ознайомлення українських глядачів із класичними взірцями кіномистецтва.

 

На сьогодні позаконкурсна програма «Ретроспективи» вшанувала багатьох визначних діячів кіномистецтва.У 1993-му та 1996-му роках у рамках позаконкурсної програми були показані кінофільми братів Каурісмякі. У 1994-му було продемонстровано ретроспективу визначного шведського сценариста та режисера Інгмара Бергмана, призера численних провідних міжнародних кінофестивалів. Цього ж року відбулася ретроспектива фільмів одного з найвизначніших англійських режисерів Дерека Джармена. У 1999-му році були показані стрічки Сергія Параджанова та Альфреда Хічкока. 2000 рік був відзначений ретроспективою одного з метрів «авторського кіно», багаторазового призера МКФ у Каннах, Робера Бресона. 2001 рік – ретроспектива італійського режисера Етторе Сколи. 2003 рік був відзначений ретроспективою фільмів за участі Софі Лорен. У позаконкурсній програмі 2004 року відбулася ретроспектива документального кіно Єжи Гофмана та ретроспектива фільмів за участю Жана Габена. У 2005 році було підготовлено фотовиставку та показ фільмів Вернера Герцога, а також коротку ретроспективу творів Маргарети фон Тротта. У 2006 році відбувся показ кінострічок італійського режисера театру та кіно Лукіно Вісконті.

 

Також за історію свого існування позаконкурсна програма «Ретроспективи» представила низку кінострічок відомих світових кіношкіл та кінофестивалів: 1993 – ретроспективи МФК «Крок», наступного року відбулися ретроспективи бельгійської анімаційної школи «Ательє де ля Камбр» та МФК у м. Обергаузені; 1996 – ретроспектива Єрусалимської школи кіно, 1997 – ретроспектива МФК документального кіно в Ніоні; ретроспектива фільмів ВДІКу та школи мистецтв Тіш Нью-Йоркського університету мала місце у 1998 році; 1999 – кінопокази робіт будапештської кіноакадемії; 2001 рік – ретроспектива фільмів університету мистецтва та дизайну в Гельсінкі; 2002 року на фестивалі було представлено програму кіношколи NATFIZ (Софія); 2003 рік – ретроспектива національної кіношколи (Рим), 2006 – відбулися кінопокази програми кіношколи «Луї Люм’єр» та програми потсдамської кіношколи «Конрад Вольф».

 

© Molodist international film festival
   
Традиційні програми
Про фестиваль
Фотогалерея
Архів
Вхід
login
password

Зареєструватися

пошук
Розсилка
Бажаєте отримувати новини?
e-mail - некоректне значення
Партнери
Всі партнери 

МКФ Молодість: вул. Саксаганського, 6, Київ, Україна, 01033
Телефон/факс: (+380 44) 461 9803 (дирекція/бухгалтерія); 289 2335 (програма/прес-служба/дистрибуція).
© МКФ Молодість | Дизайн та концепція сайту: UpLab & Denis Nikitenko | Програмування та техпідтримка: UpLab
Копірайт та умови використання інформації | Як це працює