This version of the page http://news.if.ua/cat-7-p4.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-13. The original page over time could change.
Медіа — Івано-Франківськ, Новини, Аналітика, Фото
Попередня сторінка Наступна сторінка

Бензин дешевшає. Щоденний моніторинг цін в Івано-Франківську

16 Листопада 2009, 10:40

Ціна бензину на Івано-Франківських заправках знизилась на 5-20 копійок (залежно від марки).

СЕРЕДНЯ ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО НА АЗС ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА 
Ціни на заправках „WOG”: 
А-98 - 9.10грн. 
А-95 -7.85грн. 
А-92 - 7.45грн. 
А-80 - 6.90грн. 
ДП - 6.75 грн.


На пальцях однієї руки

16 Листопада 2009, 9:47
Час від часу чуємо, як на Прикарпатті відкривають майданчики зі штучним покриттям для міні-фуболу. Та в зимовий час відкриті поля стають непридатними для любителів. То ж як справи в обласному центрі з критими спортзалами? Чи мають можливість пересічні іванофранківці побігати з м’ячем в теплому місці з дахом над головою?

Як розповів «Репортеру» голова івано-франківського спорткомітету Віталій Матешко спортзалів у місті є багато. В кожній школі чи дитячому садку. Прикарпатський університет, університет нафти і газу та Коледж фізвиховання мають по декілька спортивних споруд. Мають свої спортзали і профтехучилища. Натомість комерційні виші обласного центру своїми спортивними базами похизуватися не можуть. Вони орендують чужі приміщення. У місті ще діють 15 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, та навіть не кожна з них має свій спортзал.


Вони блокують? ЗНО – працює!

16 Листопада 2009, 9:34
З 1 листопада в Україні розпочалася реєстрація охочих пройти пробне тестування – 2010. Триватиме вона до 14 грудня. До речі, пробне тестування є платною послугою. В Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти (ІФРЦОЯО) це коштує 62 грн.

Реєстрація відбувається тільки через мережу Інтернет. Аби стати учасником пробного тестування, необхідно заповнити заяву на персональній сторінці та оплатити квитанцію в банку. В разі неучасті у пробному тестуванні сплачені кошти не повертаються. Але за людиною залишається право отримати примірник тестового зошита і правильні відповіді до тестових завдань у триденний термін за адресою у реєстраційній картці.

За словами директора ІФРЦОЯО Богдана Томенчука, на кінець минулого тижня у їхньому центрі зареєстрованих на пробне тестування було вже близько 600. «Це багато, з огляду на епідемію і на те, що в багатьох селах немає доступу до Інтернету» – каже Томенчук.


Сьогодні у світі відзначають День пам'яті жертв ДТП

15 Листопада 2009, 12:48
Сьогодні в усьому світі відзначається День пам'яті жертв ДТП.

15 листопада 2009 в усьому світі пройдуть щорічні заходи, присвячені Всесвітньому дню пам'яті жертв ДТП.

Ідея щорічно поминати жертв аварій народилася ще в 1993 році у співробітників Британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП. 26 жовтня 2005 своєю резолюцією Генеральна Асамблея ООН закликала всі держави в третю неділю листопада кожного року відзначати Всесвітній день пам'яті жертв ДТП.

Мета Всесвітнього дня пам'яті жертв ДТП полягає в тому, щоб вшанувати пам'ять жертв ДТП і висловити співчуття членам їхніх сімей, а також в черговий раз нагадати державі і людству про необхідність забезпечення безпеки дорожнього руху.


Епідемія забрала 282 життя

15 Листопада 2009, 11:23
В Україні від епідемії грипу та ГРВІ станом на вечір суботи, 14 листопада, померло 282 людини, у тому числі за останню добу - 17 людей, повідомила прес-служба МОЗ.

Загальна кількість хворих з дня початку епідемії досягла 1 млн 347 тис. 538 осіб, у тому числі за останню добу - 38 тис. 627 осіб 

За час епідемії госпіталізовано 73 тис. 373 людини, у тому числі за останню добу - 3 тис. 682. 

З лікарень вже виписано 39 тис. 380 осіб. З них з діагнозами грип, пневмонія - 7 тис. 909 людей.


НБУ обіцяє не допустити безконтрольною емісії

14 Листопада 2009, 13:45
Нацбанк має намір дотримуватися встановлених чітких рамок грошової емісії, запевнив виконавчий директор Національного банку з макроекономічних питань Ігор Шумило.

Про це Шумило заявив в інтерв'ю тижневику Дзеркало тижня. 

"Головне, на мій погляд, зараз - не дати приводу для нового обурення девальваційних та інфляційних очікувань. Тому Національний банк встановив чіткі рамки грошової емісії, і я як член правління переконаний, що ми будемо тримати ці рамки", - заявив він під час публічної дискусії представників державного та недержавного секторів, організованої за участю видання.


Євро-2012: влада готує м’яку посадку

14 Листопада 2009, 9:50
До остаточного рішення УЄФА щодо участі чи неучасті міста Львова у Євро-2012 залишається менше місяця. УЄФА активно інспектує інфраструктуру та спортивні об’єкти, незважаючи на епідемію грипу, а влада випромінює невичерпний оптимізм і впевненість в  тому, що чемпіонат в місті Лева таки відбудеться. «Не мені судити про їхні (експертів УЄФА) враження. Я переконаний, що Україна і Польща паритетно чотири на чотири прийматимуть Євро-2012», — безапеляційно заявив міський голова Львова Андрій Садовий на прес-конференції у  Львові 10 листопада. Але чи все насправді так добре?

Історія епідемій Станиславова

13 Листопада 2009, 10:29
Прийшла кара, і місто здригнулось від жаху. Спочатку з нею ще якось намагалися боротись, але всі спроби виявилися марними. Першими втекли лікарі. Точніше та їх невеличка частина, яким пощастило не заразитись від пацієнтів. За ними пішли студенти. А потім розпочався масовий відтік населення з міста. Проте знайти собі притулок поза його межами було ой як складно – навколишні села зайняли оборону і зустрічали небажаних гостей пострілами. Найсміливішими виявились священики, які сповідали помираючих та, по можливості, полегшували страждання хворим.

Євросоюз підвищує акцизи на цигарки

11 Листопада 2009, 11:31
Рада міністрів ЄС з економіки і фінансових питань, засідання якої відбулося 10 листопада в Брюсселі, досягла політичного рішення щодо підвищення акцизних зборів на сигарети і нарізаний тютюн.

Таке рішення, на думку європейських чиновників, сприятиме захисту здоров'я громадян Євросоюзу. Зокрема, Рада міністрів ЄС погодилася з 1 січня 2014 року збільшити мінімальний монетарний розмір акцизного збору у 90 євро за 1000 сигарет і пропорційний мінімум акцизного навантаження на середню роздрібну ціну до 60 відсотків. Для порівняння, зараз за європейськими нормами мінімальний акцизний збір складає 64 євро за 1000 сигарет, а акцизне навантаження на роздрібну ціну - 57%, повідомляє УБР.


В Україні кількість хворих на грип і ГРВІ перевищила мільйон осіб

10 Листопада 2009, 11:03
Станом на 9 листопада, Міністерство охорони здоров'я підтверджує 174 випадки смерті від грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Кількість хворих перевищила мільйон осіб.

Зокрема, з 174 випадків смерті 74 зафіксовані у Львівській області, 25 - в Івано-Франківській, 18 - у Тернопільській та 17 - у Чернівецькій, 7 - у Хмельницькій.

Крім того, 6 смертей зафіксовано в Рівненській області, 4 - у Волинській та Київській, 3 - у Києві, по 2 - у Закарпатській, Полтавській та Харківській, і по 1 - у Криму, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Херсонській, Чернігівській та Черкаській областях.


Попередня сторінка Наступна сторінка