This version of the page http://www.molodist.com/new_russian_cinema (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-01-02. The original page over time could change.
МОЛОДIСТЬ Київський мiжнародний кiнофестиваль
 

Нове російське кіно


Серед багатьох позаконкурсних програм вже не перший рік на кінофестивалі Молодість існує секція «Нове російське кіно». Зазвичай у цій програмі представлені останні досягнення російського кінематографу. Дана секція завжди приваблює численну кількість глядачів, адже за останні роки російське кіно невпинно розвивається та багато фільмів російських режисерів стають учасниками та переможцями найвідоміших світових кінофестивалів.

У 1997 році нове російське кіно вперше було представлене на МКФ «Молодість» у межах позаконкурсної програми «Східноєвропейська панорама». Тоді поруч зі стрічками угорських, болгарських та польських кінорежисерів було презентовано стрічку Алєксєя Балабанова «Брат». 1998 рік – у межах тієї ж програми було показано стрічки Алєксєя Балабанова «Про виродків і людей» та Вадима Абдрашитова «Час танцюриста». У 2002 році програма «Нове російське кіно» вперше була представлена у межах окремої фестивальної секції.

Серед фільмів, що були презентовані на великому екрані у межах даної позаконкурсної програми, були такі відомі стрічки як: «Коханець» Валерія Тодоровського (2002), який завоював нагороди за кращу операторську роботу та за кращій сценарій на кінофестивалі у Сан-Себастьяні, та його ж режисерська робота «Мій зведений брат Франкенштейн» (представлена на фестивалі у 2004), що була показана у конкурсній програмі на Кінотаврі та на фестивалі у Карлових Варах; «Богиня: як я покохала», режисерський дебют Ренати Літвінової (2004); «Гарпастум» Олексія Германа-молодшого, представлений у конкурсній програмі венеціанського кінофестивалю (2005); «Вокальні паралелі» Рустама Хамдамова, також презентованого на кінофестивалі у Венеції (2005); володар головної премії кінофестивалю Кінотавр, кінофільм «Зображаючи жертву» режисера Кіріла Сєрєбреннікова (2006) та багато іншого.

© Molodist international film festival
   
Традиційні програми
Про фестиваль
Фотогалерея
Архів
Вхід
login
password

Зареєструватися

пошук
Розсилка
Бажаєте отримувати новини?
e-mail - некоректне значення
Партнери
Всі партнери 

МКФ Молодість: вул. Саксаганського, 6, Київ, Україна, 01033
Телефон/факс: (+380 44) 461 9803 (дирекція/бухгалтерія); 289 2335 (програма/прес-служба/дистрибуція).
© МКФ Молодість | Дизайн та концепція сайту: UpLab & Denis Nikitenko | Програмування та техпідтримка: UpLab
Копірайт та умови використання інформації | Як це працює