This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/?cat=3 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук

Апарат Ради національної безпеки і оборони України


Знайдено: 268

25 ГРУДНЯ 2009Заява щодо ситуації навколо затриманого у Таїланді літака Іл-76 зі зброєю на борту24 грудня ц.р. Міжвідомча комісія з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України за дорученням Президента України В.Ющенка розглянула ситуацію навколо затриманого нещодавно у Таїланді літака Іл-76 зі зброєю на борту. На підставі доповіді спеціальної робочої групи Комісія зробила попередні висновки.

25 ГРУДНЯ 2009Заява щодо недружніх висловлювань на адресу УкраїниВ Україні з розумінням сприймають необхідність діалогу навколо ініціативи Президента Росії Д.Мєдвєдєва щодо нової архітектури колективної системи європейської безпеки. Тому викликає здивування неприхована спроба одного із «воєнних стратегів» зірвати цей процес та втягнути Росію в нову холодну війну. Ми сподіваємося, що російська політична влада будуватиме відносини з іншими країнами на визнаних принципах добросусідства, взаємоповаги і невтручання у внутрішні справи відповідно до Статуту ООН та взятих на себе зобов’язань в Будапештському меморандумі, підтверджених спільною заявою президентів США і РФ від 04.12.09, та дасть відповідну і жорстку офіційну оцінку провокаційним заявам Р.Кадирова.

24 ГРУДНЯ 2009Відбулася зустріч Секретаря РНБО України Р.Богатирьової з керівником Придністровського регіону Республіки Молдова І.СмірновимСекретар РНБО України Р.Богатирьова підтвердила незмінність позиції України щодо придністровського врегулювання, яка полягає у вирішенні проблеми виключно політичними засобами на основі дотримання принципів суверенітету та територіальної цілісності Республіки Молдова із врахуванням інтересів мешканців обох берегів Дністра, а також закликала І.Смірнова до відновлення переговорного процесу у форматі «5+2».

24 ГРУДНЯ 2009Відбулося чергове засідання Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО УкраїниЧленами Комісії розглядалися два проекти подані Національною академією наук України та Міністерством охорони здоров’я України. В обговоренні брали участь запрошені експерти зацікавлених міністерств та відомств. Було визнано, що проект Національної академії наук України складено більш повно і системно і може бути основою для Концепції Державної програми.

22 ГРУДНЯ 2009Під головуванням Секретаря РНБО України відбулось засідання Комісії щодо раціонального використання та охорони земельНа порядку денному було розглянуто питання „Про формування кадрової політики в органах земельних ресурсів та стан створення автоматизованої системи ведення земельного кадастру” Необхідність винесення зазначеного питання на розгляд Комісії обумовлюється ситуацією, яка склалася у сфері земельних відносин в країні і вкрай загострилась в останній період.

17 ГРУДНЯ 2009Зустріч Секретаря РНБО України Раїси Богатирьової з Послом США в Україні Джоном ТеффтомВажливими темами діалогу стали розвиток українсько-американського стратегічного партнерства, а також актуальні проблеми міжнародного порядку денного, зокрема, реформування безпекового середовища у Європі, загрози стабільності в регіоні, проблеми енергетичної сфери тощо.

16 ГРУДНЯ 2009Під головуванням Секретаря РНБО України відбулася міжвідомча нарада щодо подолання епідемії грипу та поліпшення інформування населенняПід час обговорення констатувалося, що фахівці прогнозують другу хвилю епідемії, до якої мають бути готові всі структурні підрозділи МОЗ України, заклади охорони здоров’я, місцеві органи влади, а найголовніше – населення. Тому актуальним залишається проведення масової вакцинації населення, особливо осіб, що входять до групи ризику, насамперед медичних працівників, вагітних та дітей. Окремо розглядалося питання інформаційного супроводу дій органів державної влади з подолання епідемії грипу.

11 ГРУДНЯ 2009Засідання оперативного штабу з відстеження та реагування на ситуацію щодо поширення грипу типу pА (Н1N1) - 2009 на території України та у світі10 грудня 2009 року під головуванням Першого заступника Секретаря РНБО України С.Гавриша відбулося чергове засідання оперативного штабу з відстеження та реагування на ситуацію щодо поширення грипу типу pА (Н1N1) – 2009 на території України та у світі, утвореного відповідно до Розпорядження Секретаря РНБО України Р. Богатирьової від 30 жовтня 2009 року № 81/2009.

11 ГРУДНЯ 2009Інформація про Міжвідомчу науково-практичну конференцію з питань перспектив розвитку озброєння та військової техніки на довгострокову перспективу10 грудня цього року в Національній академії оборони України відбулася Міжвідомча науково-практична конференція з обговорення перспектив розвитку озброєння та військової техніки Збройних Сил України на довгострокову перспективу (до 2025 року). Конференція стала важливим етапом процесу Оборонного огляду, який здійснюється відповідно до Указу Президента України від 27 червня 2008 року №598 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 травня 2008 року «Про проведення оборонного огляду».

4 ГРУДНЯ 2009Щодо неприпустимості створення напруги та недовіри між громадянами України з національних та етнічних питаньАпарат Ради національної безпеки і оборони України звертається до всіх політиків та громадян республіки зберігати національну єдність, довіру та взаємоповагу при реалізації гарантованого Конституцією України права обирати владу та обиратись до неї, не зловживати цінностями демократії, не радикалізувати емоції виборців та відмовитись від гасел, що порушують суспільну стабільність і несуть загрози національній безпеці, особливо в умовах, коли нація і держава переживають надзвичайно важкий етап історичного розвитку, ускладнений глобальною фінансово-економічною кризою.

27 ЛИСТОПАДА 2009Перший заступник Секретаря РНБО України С.Гавриш із британськими колегами обговорив перспективи реалізації спільного антикорупційного проекту27 листопада 2009 року відбулася зустріч Першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України — Голови української частини Спільної робочої групи Україна - НАТО з питань воєнної реформи Степана ГАВРИША з представником Академії оборони Великої Британії Джон БЛІКЕРОМ та британським радником при Міністерстві оборони України Стівен ГЛОВЕРОМ.

25 ЛИСТОПАДА 2009Інформаційне повідомлення щодо наради з питання конверсії смуг радіочастотПроведення конверсії шляхом, запропонованим розпорядженням уряду, матиме наслідком зниження рівня боєздатності Збройних Сил України та інших військових формувань, унеможливить повноцінне виконання покладених на них завдань із забезпечення обороноздатності держави. Це може призвести до того, що оборонні комплекси України, внаслідок дій уряду, можуть виявитись «сліпими і глухими» перед загрозами національній безпеці.

24 ЛИСТОПАДА 2009Заява щодо коментарів стосовно участі України в операції Міжнародних сил сприяння безпеці в АфганістаніАпарат РНБО України уповноважений заявити, що в рішенні Радбезу, одностайно підтриманому всіма присутніми членами Ради національної безпеки і оборони України, йдеться винятково про збільшення чисельності українського миротворчого персоналу у Афганістані з 10 до 30 осіб. Питання про направлення миротворчого контингенту (тобто озброєного військового підрозділу) до Афганістану взагалі не розглядалось і ніколи не планувалося до розгляду на засіданні РНБО, оскільки це вимагає інших політичних та юридичних процедур. До того ж український миротворчий персонал у цій країні озброєний лише індивідуальною стрілецькою зброєю для самозахисту. Участі у бойових діях він не бере.

20 ЛИСТОПАДА 2009На засідання РНБО були запрошені всі уповноважені особи – прес-служба Апарату РНБО УкраїниПерший віце-прем’єр-міністр України за посадою не являється членом Ради національної безпеки і оборони України, а Кабінет Міністрів України не є адресатом для запрошення на засідання РНБО України. Таким адресатом є Прем’єр-міністр України Ю.Тимошенко, яка з 10 лютого 2009 року жодного разу не була присутня на засіданні конституційного органу – Раді національної безпеки і оборони України, членом якої вона є, відповідно до ст. 107 Конституції України.

18 ЛИСТОПАДА 2009Відбулись переговори Секретаря РНБО України Р.Богатирьової та Керівника Бюро національної безпеки Республіки Польща А.Щигла18 листопада 2009 року на запрошення Секретаря Ради національної безпеки і оборони Раїси БОГАТИРЬОВОЇ Україну з офіційним візитом відвідав Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Александер ЩИГЛО. Відбулись зустріч Р.Богатирьової та А.Щигла у вузькому колі та переговори у розширеному складі за участю делегацій Апарату РНБО України і БНБ Польщі.
В ході переговорів сторони обговорили актуальні питання світової та регіональної безпеки, що становлять спільний інтерес, ключові аспекти двосторонніх українсько-польських відносин, зокрема, у безпековій сфері, військової та військово-технічної співпраці, а також стан реалізації курсу на європейську і євроатлантичну інтеграцію України та інші.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »» ... 18
Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші