This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/485.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Виконуючий обов’язки Секретаря РНБО Володимир Горбулін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковским - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
30.06.2006
Виконуючий обов’язки Секретаря РНБО Володимир Горбулін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковским

29 червня 2006 року відбулася зустріч виконуючого обов'язки Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Горбуліна з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковским.

В ході зустрічі сторони обговорили внутрішньополітичну ситуацію України з огляду на створення у Верховній Раді коаліції демократичних сил та формування нею уряду. На прохання Посла Республіки Польща Володимир Горбулін роз'яснив окремі положення коаліційної угоди, пов'язані з подальшою реалізацією політики в галузі національної безпеки і оборони. Окремо було наголошено, що зовнішньополітичний курс України при новому уряді залишатиметься незмінним.

Торкаючись комплексу питань енергетичної безпеки, в.о. Секретаря РНБО та Посол Республіки Польща відзначили необхідність пошуку шляхів розв'язання "газової проблеми" в українсько-російських відносинах. У цьому контексті були обговорені перспективні проекти, спрямовані на активізацію енергетичного діалогу з ЄС та диверсифікацію джерел і шляхів постачання енергоносіїв на ринки України і Європи.

Крім того, в ході бесіди порушувалися питання євроатлантичної інтеграції України та її відносин з НАТО. Сторони вважають ефективним співробітництво нашої держави з Альянсом на нинішньому етапі, передусім, у сфері воєнної реформи. Володимир Горбулін поінформував співрозмовника про кроки, які вживаються Україною для прискорення процесу реформування національного сектору безпеки та перебудови вітчизняних правоохоронних органів і безпекових структур за європейськими моделями.

Під час зустрічі були обговорені питання активізації українсько-польської взаємодії в рамках існуючих механізмів співробітництва. Йшлося, зокрема, про необхідність якнайшвидшого відновлення діяльності Консультаційного комітету Президентів України та Республіки Польща та про можливі першочергові кроки у цьому напрямі.

Володимир Горбулін та Яцек Ключковський обмінялися також думками щодо запланованих на цей рік заходів співпраці між апаратом Ради національної безпеки і оборони України та Бюро національної безпеки Республіки Польща.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші