This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/482.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Відбулося п’яте засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО високого рівня з питань воєнної реформи - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
19.05.2006
Відбулося п’яте засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО високого рівня з питань воєнної реформи

Київ. 19 травня. Сьогодні під головуванням заступника Генерального секретаря НАТО з питань оборонної політики та планування Джона Колстона та заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергія Пирожкова відбулося п'яте засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО високого рівня з питань воєнної реформи (СРГ ВР).

Під час засідання було розглянуто низку питань співробітництва Україна-НАТО в рамках імплементації огляду національного сектора безпеки, включаючи зміцнення цивільного демократичного контролю у цій сфері. Основної уваги було присвячено оцінці результатів реалізації першого етапу Комплексного огляду сектора безпеки України, який дозволив визначити стратегічні ризики і загрози для України на період до 2015 року.

Важливою темою обговорення стало розширення сфери компетенції та повноважень СРГ ВР. Йшлося, зокрема, про створення в рамках СРГ ВР робочої групи Україна-НАТО з питань цивільного демократичного контролю над розвідувальним сектором. Це дозволяє, не торкаючись "чутливих" питань, демократизувати діяльність розвідувальних органів України, зробити її прозорою та відкритою для суспільства.

Було також прийнято рішення щодо інтенсифікації діяльності окремої Ключової групи в рамках СРГ ВР, яка б надалі опікувалась питаннями координації допомоги, що надається з боку НАТО, держав-членів та країн-партнерів Альянсу з метою максимально ефективного проведення огляду сектора безпеки в Україні.

Учасники засідання, крім того, обговорили хід підготовки до засідань Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони (Брюссель, Бельгія, 8 - 9 червня) та СРГ ВР за участю представників неурядових організацій України і держав-членів Альянсу на тему: "Роль громадянського суспільства в імплементації реформ сектора безпеки і оборони" (Краків, Польща, червень ц.р.), а також до неформальних консультацій Україна-НАТО високого рівня за участю міністрів оборони, які відбудуться наприкінці поточного року.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші