This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/481.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Президенту України направлено проект Стратегії національної безпеки України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
17.05.2006
Президенту України направлено проект Стратегії національної безпеки України

Президенту України направлено проект Стратегії національної безпеки України.

Як йдеться в супровідному листі до глави держави, такий нормативно-правовий документ за роки незалежності України розроблено вперше. До складу робочої групи з підготовки проекту Стратегії було залучено провідних фахівців й науковців з питань національної безпеки, представників вітчизняних міністерств та відомств, понад 20 профільних неурядових і громадських організацій. "Такий підхід дозволив не тільки акумулювати вітчизняний інтелектуальний потенціал, а й виважено врахувати накопичений досвід інших країн у сфері стратегічного планування державного будівництва та суспільного розвитку", йдеться в листі до глави держави.

Головна мета Стратегії - реалізація основ державної політики з питань національної безпеки до 2010 року. В проекті документу визначено та передбачено пріоритети, цілі та напрями політики національної безпеки на середньострокову та короткострокову перспективу.

Принципові положення Стратегії ґрунтуються на максимально повному врахуванні динаміки змін у сучасному світі, необхідності адекватного реагування на зовнішні і внутрішні загрози та виклики сучасності, потребі формування системи національної безпеки якісно вищого рівня в інтересах людини і громадянина, суспільства і держави. Стратегія підтверджує відданість та необхідність подальшого утвердження демократичних цінностей в країні, прагнення набути повноправного членства в європейський спільноті, наміру розбудовувати зовнішньоекономічне та зовнішньополітичне співробітництво на засадах рівноправного взаємовигідного партнерства незалежно від вектору співпраці.

Нагадаймо, екс-секретар РНБО Анатолій Кінах вчора на прес-конференції зазначив, що розробка Стратегії нацбезпеки є одним із головних результатів діяльності РНБО упродовж останніх семи місяців. За його словами, сьогодні "ми передаємо на розгляд Президенту держави дуже необхідний для України документ - проект Стратегії національної безпеки України, який стане "дорожньою картою" в повсякденній діяльності представників влади в питаннях забезпечення та відстоювання національних інтересів".

Проект Стратегії розроблено на виконання розпорядження Президента України від 20 лютого 2006 року N 32/2006.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші