This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/474.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Пріоритетними напрямами зовнішньоекономічного співробітництва між Україною та Чехією є транспортне машинобудування та телекомунікації - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
03.05.2006
Пріоритетними напрямами зовнішньоекономічного співробітництва між Україною та Чехією є транспортне машинобудування та телекомунікації

Пріоритетними напрямами зовнішньоекономічного співробітництва між Україною та Чехією є транспортне машинобудування та телекомунікації. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, президент УСПП Анатолій Кінах у своєму виступі на Празькому міжнародному економічному конгресі.

Як відмітив Анатолій Кінах, протягом минулого року підприємства України та Чехії активізували співробітництво в реалізації існуючих та започаткуванні нових економічних проектів. В цьому контексті, за його словами, необхідно окремо відзначити сферу транспортного машинобудування, яка є однією з провідних і перспективних галузей двосторонніх інвестиційно-коопераційних відносин. Понад 10 років діє українсько-чеське СП з виробництво трамваїв, продовжується поглиблення промислової співпраці у галузі автомобілебудування у двох напрямках. Перший - постачання готових вузлів та елементів для складання в Україні легкових автомобілів "Шкода", перехід до повного циклу конвеєрного складання із зварюванням та фарбуванням виробничою потужністю 35 тис. автомобілів на рік. Другий напрямок - це пошук в Україні партнерів по виробництву для "Шкода-Авто" окремих деталей або виробів, які будуть використані при виробництві автомобілів "Шкода". Як поінформував Секретар РНБО, на даний момент спеціалісти "Шкода-Авто" та концерну "Фольксваген" провели в Україні аудит декількох підприємств-претендентів. Анатолій Кінах також додав, що на сьогодні опрацьовується питання щодо можливості створення в Україні спільного виробництва з випуску та модернізації тролейбусів марки "Шкода". Перспективним також є співробітництво з чеськими фірмами щодо спільного виробництва в Україні автобусів.

Анатолій Кінах також наголосив на збільшенні поставок чеського високотехнологічного телекомунікаційного обладнання до України, які торік зросли більш ніж вдвічі. Набуває також обертів двостороння співпраця у сфері фармацевтики. Окрім діяльності в Україні вже відомих чеських фармацевтичних виробників, з'являються нові можливості співпраці. Наприклад, чеська компанія у минулому році за результатами тендеру отримала наступне замовлення, пов'язане із створенням на базі українського підприємства першого в СНД фітохімічного виробництва, яке буде відповідати міжнародному стандарту GMP.

Нагадаймо, протягом 2-3 травня Секретар РНБО, Президент УСПП Анатолій Кінах перебуває в Чеській Республіці. Очолюючи делегацію українського бізнесу, Анатолій Кінах бере участь в Празькому міжнародному економічному конгресі "Захід-Схід: інтеграція і розвиток".


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші