This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/472.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Анатолій Кінах упевнений у необхідності поглиблення українсько-чеського інвестиційного співробітництва та співпраці у фінансово-банківській сфері - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
03.05.2006
Анатолій Кінах упевнений у необхідності поглиблення українсько-чеського інвестиційного співробітництва та співпраці у фінансово-банківській сфері

Секретар РНБО, президент УСПП Анатолій Кінах упевнений у необхідності поглиблення українсько-чеського інвестиційного співробітництва та співпраці у фінансово-банківській сфері. Про це він повідомив сьогодні, виступаючи на Празькому міжнародному економічному конгресі в Празі.

Як нагадав Анатолій Кінах, Чеська Республіка є одним з важливих торговельних партнерів України. У минулому році за обсягом товарообігу Чехія посідала 13-те місце серед торговельних партнерів України. В той же час, за його словами, упродовж останніх років спостерігається динамічний розвиток українсько-чеського співробітництва. Так, за останні 5 років двосторонній товарообіг збільшився у 3,6 рази і сягнув рекордної за весь період українсько-чеських відносин відмітки в 1,4 млрд. дол. США. Втім, на переконання Анатолія Кінаха, суттєвої активізації потребує інвестиційна складова співробітництва між країнами. Як нагадав Секретар РНБО, за даними Держкомстату чеські інвестиції становлять близько 0,5% від загального обсягу інвестицій в Україну, кількість українських інвестицій в чеську економіку становить 21,18 тис. дол. США.

Анатолій Кінах висловив переконання у зростанні довіри чеських фінансистів до України та українських до Чехії. Однією із ознак цього, на його думку, стало те, що за весь період українсько-чеських відносин у 2005 році Україна вперше заявила себе в Чехії в якості потужного портфельного інвестора, який брав участь у конкурсі на приватизацію одного з найбільших чеських металургійних підприємств "Вітковіце Стіл". "Цей факт став сигналом, що і Україна може виступати в Чехії в ролі вагомого інвестора", - зазначив він.

Анатолій Кінах також відмітив на перспективності українсько-чеського інвестиційного співробітництва в паливно-енергетичному комплексі, банківській галузі та фінансово-страховому секторі, будівельному комплексі.

Нагадаймо, протягом 2-3 травня Секретар РНБО, Президент УСПП Анатолій Кінах перебуває в Чеській Республіці. Очолюючи делегацію українського бізнесу, Анатолій Кінах бере участь в Празькому міжнародному економічному конгресі "Захід-Схід: інтеграція і розвиток".

 


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші