This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/457.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Відбулася зустріч Секретаря РНБО Анатолія Кінаха та Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Джона Хербста - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
11.04.2006
Відбулася зустріч Секретаря РНБО Анатолія Кінаха та Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Джона Хербста

Питання щодо поглиблення співпраці України та США в умовах скасування поправки Джексона-Веніка та надання українській економіці статусу ринкової обговорювались під час зустрічі Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Анатолія Кінаха та Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Джона Хербста.

Під час зустрічі обговорювались питання щодо поглиблення взаємодії між країнами на всіх етапах вступу України до СОТ. Йшлося також про питання стосовно посилення енергетичної безпеки Європи, в тому числі про роль України, як невід'ємної складової енергобезпеки Європи. Під час зустрічі відмічалось на необхідності подальшої роботи зі створення сучасного ринку енергоносіїв, диверсифікації джерел та маршрутів енергоносіїв тощо.

Обговорюючи поточну суспільно-політичну ситуацію в Україні, сторони наголосили на тому, що забезпечити незворотність демократичного розвитку України, розбудову громадянського суспільства, утвердження верховенства закону в країні, створення умов для рівноправної та прозорої конкуренції, посилення безпеки бізнесу, захисту прав власника та інвестора можливо тільки за рахунок консолідації зусиль відповідальних політичних сил країни.

Анатолій Кінах та Джон Хербст обговорили питання щодо врегулювання Придністровського конфлікту. В ході розмови було підтверджено принципову позицію щодо врегулювання конфлікту в Придністров'ї виключно мирним та демократичним шляхом, із збереженням територіальної цілісності Республіки Молдова. Сторони також висловили стурбованість продовженням спроб посилити політику економічної самоблокади Придністровського регіону, що матиме негативні наслідки для соціально-економічного розвитку регіону.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші