This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/456.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
Анатолій Кінах занепокоєний накопиченням ряду системних проблем в торгово-економічних стосунках між Україною та Росією - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
10.04.2006
Анатолій Кінах занепокоєний накопиченням ряду системних проблем в торгово-економічних стосунках між Україною та Росією

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Анатолій Кінах занепокоєний накопиченням ряду системних проблем в торгово-економічних стосунках між Україною та Росією. Про це він заявив вчора в ефірі програми "Ера бізнесу. "Підсумки".

Він, зокрема, нагадав про необхідність вирішення питань щодо заборони з 20 січня поточного року поставок української м'ясо-молочної продукції, постачання з 1 квітня поточного року української лікеро-горілчаної продукції до РФ у зв'язку із запровадженням Росією нового зразку акцизних марок. Анатолій Кінах також відмітив, що до сьогодні на міжурядовому рівні не врегульовано питання щодо умов українсько-російського співробітництва в газовому секторі, оскільки необхідний міжурядовий протокол так і не підписано.

За словами Секретаря РНБО, вирішувати вищезгадані проблеми слід виключно в рамках прагматичної, конструктивної співпраці на основі рівноправного, прозорого та взаємовідповідального діалогу. "Необхідно відмовитися від спроб політизації торгово-економічних стосунків між країнами, вирішення проблемних питань між двома стратегічними партнерами методами політичного чи економічного тиску" - наголосив він.

Анатолій Кінах також зазначив на необхідності створення всіх умов для роботи Міждержавної комісії "Ющенко-Путін" під головуванням Президентів та Міжурядового комітету з питань торгово-економічного співробітництва під головуванням Прем'єр-міністрів обох країн. "Нам треба спільними зусиллями шукати найбільш оптимальні та конструктивні рішення щодо умов співпраці України і Росії, які відповідатимуть національним інтересам обох країн", - наголосив він.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші