This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/316.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-31. The original page over time could change.
РНБО готова запропонувати комплекс пропозицій з посилення інформаційної безпеки в державі – А. Кінах - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
10.11.2005
РНБО готова запропонувати комплекс пропозицій з посилення інформаційної безпеки в державі – А. Кінах

РНБО готова запропонувати комплекс пропозицій з посилення інформаційної безпеки в державі, зокрема, забезпечення захисту прав людини в питанні спеціального конфіденційного зв'язку, жорсткої протидії спробам втручання в особисте життя людини шляхом прослуховування, вироблення ефективного механізму  громадського контролю в цій сфері, поінформував Секретар РНБО Анатолій Кінах сьогодні представників ЗМІ. 

На переконання Анатолія Кінаха, Указ глави держави "Про додержання прав людини під час проведення оперативно-слідчих операцій" N 1556,  який був оформлений на підставі пропозицій РНБО та правоохоронних органів, безперечно, є "першим серйозним кроком у створенні дієвої системи гарантування конституційних прав громадян країни на недоторканість житла, таємницю та листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції, невтручання в особисте життя під час проведення  оперативно-технічних заходів". Питання стратегії посилення інформаційної безпеки неодмінно розглядатиметься  на окремому засіданні РНБО, яке, згідно затвердженого із Президентом України планом засідань Радбезу, відбудеться у першому кварталі 2006 року, додав він.

Секретар РНБО також підкреслив  нагальність якісного та комплексного реформування вітчизняних правоохоронних органів. Коментуючи концептуальні засади реформи, він зазначив на першочерговій необхідності  реформування Міністерства внутрішніх справ, зокрема, зміни статусу внутрішніх військ України, створення національної гвардії України з чіткими повноваженнями на основі захисту прав людини, розмежування функцій прокуратури від слідчих функцій тощо.  Анатолій Кінах також поінформував, що Міжвідомча комісія з питань реформування правоохоронних органів, склад якої було оновлено указом глави держави N 1563 від 9 листопада поточного року, надасть концептуальні засади реформи главі держави протягом листопада.

 


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1117/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 листопада 2009 року «Про хід переговорів з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1116/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 листопада 2009 року «Про заходи щодо реформування державного матеріального резерву»
Інші
Аналітика
08.12.2009
Аналітична довідка щодо загроз національним інтересам в газовій сфері
23.10.2009
Щодо стану готовності паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до опалювального сезону 2009-2010
Інші