This version of the page http://rozmai.com.ua/stati.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-28. The original page over time could change.
Медіа Центр "Розмай"
         
   
Медіа Центр РОЗМАЙ
 
 
   
   
ПОШУК :
Untitled Document

В СІЗО -- назавжди
Історія, яку ми розповідаємо – на перший погляд є вдалим і блискавичним розкриттям вбивства працівниці пункту обміну валюти. Історією про міліцейсько-судову честь, професійну чесність і право на помилку. Щоправда, помилка - ціною в 13 років позбавлення волі. Це сталося 2001 року в центрі Києва, в районі Центральних залізничних кас. Жінку вбили заради 22-ох тисяч 60 гривень 48 копійок. „Вбивцю” знайшли швидко – знайомий небіжчиці одразу розповів, що бачився з нею саме того ранку, а потім ще й явку з повиною написав. Але чомусь в куточку документа – тобто явки – приписав нерівним швидким почерком : „ написано под диктовку милиции под действием угроз и шантажа…»
Правова експертиза Григорія Гінзбурга
Лист до Міністра внутрішніх справ Ю.Луценка
Лист до Генерального прокурора С. Піскуна
Детальніше...


Професія журналіст: невтрачені ілюзії
- Це вже п ' ять років поспіль, як я спокутую творче відрядження тюрмами України. З чиєї подачі – не знаю. Я щиро кладу руку на серце – це абсолютно сфабриковане звинувачення. Уяви, я і до сьогодні не знаю, хто була ця людина, чим він займався, яка була сфера його інтересів. Чому аж на таких державних висотах якийсь хрест поставлено на мені? Я не знаю...
Детальніше...

Хто допоможе психічно хворим дітям?
Якими є права дітей в Україні? Та ще й хворих? Та ще й з психічними проблемами? Розмай розмовляє про це з доктором медичних наук Ігорем Марцинковським.
Детальніше...

Корисний конфлікт або Шокова терапія як інструмент порозуміння.
У Львові побував журналіст МЦ Розмай Ігор Чайка, який з‘ясовував обставини конфлікту навколо легендарної львівської газети „Поступ”.
Детальніше...

Україна проти журналіста Антоника
Вже більше п’яти років відбуває покарання засуджений за вбивство журналіст київської телекомпанії НТУ Руслан Антоник. Пам’ятаємо популярне під час президентської кампанії гасло - «Злочинці будуть сидіти у в’язниці»? От і сидить...
Детальніше...

„Окулярні баталії” напередодні Дня Перемоги
В середині березня цього року український медіа-простір вибухнув черговою сенсацією: 15.03.2005 р. на Дні уряду у Верховній Раді віце-прем‘єр-міністр Микола Томенко заявив, що під керівництвом екс-міністра з питань праці та соціальної політики Михайла Папієва були закуплені для ветеранів китайські окуляри на суму 26 млн. грн., але „пізніше з'ясувалося, що з одного мільйона окулярів 770 тис. загубилися. Таким чином, вкрали 20 млн. грн.”.
Детальніше...

Коли зникають ліки
Як довго ви можете терпіти головний біль? А якщо він до того ж супроводжується судомами та нападом? Лікарі стверджують, що з епілептичним статусом довго не протягнути ... Якщо, звичайно, не нагодилась „швидка” або вчасно не проковтнули ліки. Свої ліки. Ось про свої ліки, ті, що призначив лікар – наша історія. ….
Детальніше...

П'яні вбивці чи без вини винні?
Розслідування кримінального злочину в Шахтарську Донецької області відбувається з несподіваними поворотами…
Того ранку вона прокинулася десь о 6.40 від крику: "Люди! Біля вас тут людина вбита лежить". Надія В. хутко підхопилася, вискочила на балкон, перехилилася через перила і побачила на свіжому сніжку випростані ноги, взуті у черевики її онука. Коли вибігла на вулицю, то побачила, що її 17-річний онук Володимир В. лежав увесь закривавлений. Коли викликана сусідами швидка привезла хлопчика і бабусю до лікарні, то лікар тільки підняв його руку і опустив. За словами бабусі, онук був уже мертвий….
Детальніше...

Мелітопольський синдром
Мелітополь. Останнім часом назва цього невеличкого містечка на півдні України з'являлась дуже часто на шпальтах газет, сторінках Інтернет-сайтів, звучала в теле- та радіо ефірі. Втім, гучні вибухи під Новобогданівкою, що пролунали в травні цього року, мабуть , для більшості читачів, слухачів та телеглядачів дещо затьмарили події, до яких була привернута увага вітчизняних та іноземних ЗМІ наприкінці 2003-го - початку 2004-го років. Адже саме тоді навколо трагічної загибелі в Мелітополі 47-річного підполковника запасу Володимира Карачевцева було зроблено спробу "розкрутки" гучного скандалу на кшталт "справи Гонгадзе", але дещо з іншими акцентами.
Детальніше...

Львівська Газета" - вершина айсберга?
Кілька тижнів тому голова львівської обласної ДПА Сергій Медведчук, навколо імені якого постійно стоїть ґвалт, був переведений до Києва. На його місце призначено іншу особу, але проблеми при цьому залишилися. Зокрема, триває конфлікт навколо "Львівської газети". Спостерігачі твердять, що за цим всім стоїть боротьба між "Нашою Україною" і Соціал-демократичною партією об`єднаною
Детальніше...

Свобода слова від Медведчука для борзописців з "Львівської газети"
Ці борзописці зі "Львівської газети" знахабніли до краю! Їм, бачиш, для роботи ще й інтернет з телефоном подавай. Без них, мовляв, вони свої нахабні статті не зможуть писати. Дометикувалися до того, що включили витрати на інтернет і телефон у суму загальних господарських витрат редакції. Так, наче не можуть обійтися без цих засобів комунікації для збирання їхньої брудної інформації.
Детальніше...

Податки пахнуть криміналом
Податківці у Львові відмили купу брудних грошей - такий висновок можна зробити на основі чуток, що ходили останнім часом містом. Люди переказували одне одному, що їх нібито піймали за руку, але під тиском впливових осіб фіскалів врятували від покарання. Кримінальні справи таки було порушено. Щоправда, проти підприємців. З цього напрошується висновок, що бізнес і лицарі фіскальних органів воюють між собою не на життя, а на смерть. Хто кого перемагає в цій боротьбі - з'ясовувала радіослужба "Панорама новин".
Детальніше...

Червона вода
В усьому світі ще "за життя" шахти створюються резервні фонди, кошти з яких потім витрачають саме на її закриття. Ми ж самі загнали себе в глухий кут. Але якщо не доможемося змін сьогодні, завтра хутором Вільшина стане пів-України, а ми питимемо отруту, кольором схожу на "Фанту".
Детальніше...

Напад на "Молоду Галичину": хто замовив музику?
Журналісти одразу двох львівських газет заявляють про наїзди. Показовим є той факт, що ці газети близькі до протилежних політичних сил: "Молода Галичина" відстоює позиції соціал-демократів об`єднаних, а засновники "Львівської газети" симпатизують "Нашій Україні". Саме між цими політичними силами останніми місяцями особливо загострилися стосунки. Хто ж замовляє музику в цих випадках?
Ми провели власне розслідування.
Детальніше...

 
Україна, 01023, Київ, вул. Леоніда Первомайського 9А Тел/факс (380 44) 234 93 64, 234 84 02