This version of the page http://dzyga.com.ua/2006/gallery/08.01.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-26. The original page over time could change.
Домінує життя!
Галерея Дзига
Львів арт фото - Ірина Баранська, Олег Огородник, Юрій Дячишин, Володимир Дубас, Тарас Пироженко, Мирослав Лужецький, Володимир Голдирєв, Роман Ратушний, Богдан Свідрух, Микола Тинкалюк, Олександр Швець, Олександр Кільдіяров. Євген Кравс, Стас Безгінський, Володимир Шуруба, Віталій Полуектов, Зеновій Підперигора

Фото: Андрій Вишковський

Домінує життя!

Мистецького директора галереї “Дзига” Влодка Кауфмана найбільше у виставці “Львів арт фото”, яку відкрили тут днями, зворушив зворотний бік світлин.

Він свідчив про всі мандри фотографій близьким і далеким зарубіжжям, про їхні нагороди та відзнаки.

А мова про те, що виставку (яку організувало Львівське відділення Національної спілки фотохудожників України в особі її голови – талановитого фотомайстра Володимира Дубаса) склали 62 роботи. Більшість із них мають відзнаки престижних міжнародних фотографічних салонів, здобували на таких салонах перші, другі та треті місця.

25 львівських фотомитців (лише п’ятеро з них наразі ще не вступили до Спілки) запропонували увазі львів’ян своєрідну ретроспективу: на виставці представлено твори, починаючи від 1960-х років і до нині. А тому не дивно, що вагома частка робіт – чорно-білі, самостійно видрукувані у власних творчих лабораторіях.

Цікаво, що виставка світлин, де фактично немає робіт, яких не презентували б у світі, такого плану для Львова перша. І як прозвучало на відкритті, вочевидь, відтепер відбуватиметься у “Дзизі” щороку. Це тим паче цікаво, що йдеться не просто про людей, які люблять пересуватися з фотоапаратом, а про професіоналів, дев’ять із яких є членами Міжнародної спілки фотохудожників, а шістьох ця спілка взагалі визнала заслуженими фотомайстрами.

“Дехто вважає, що на виставці багато сумних робіт, – прокоментував “Газеті” Володимир Дубас. – Це не через те, що життя безнадійне. Просто сум значно глибший і багатогранніший за радість. Це стан, багатий на півтони та нюанси, а тому він цікавіший фотомитцеві. З огляду на настрій виставки, я відзначив би інше – домінування життя. І це найважливіше”.

Ярина Коваль

Jennifer Lopez - Amarte Es Todo

© DZYGA 2001 - 2007 WEB - адміністратор