This version of the page http://dzyga.com.ua/2005/gallery/maska.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-26. The original page over time could change.
Львівська кераміка
пппппппп


Львівська кераміка

„…маски, які ви носили вчора, і ті, які плануєте носити завтра;
маски ваших друзів і ворогів;
маски на свято і на будень;
маски улюблені і ті, які не вдягнете ніколи;
маски-фантазії і маски-дійсності” –
такі слова висять у рамі на стіні львівської мистецької галереї „Дзига”, представляючи усім цікавим і спраглим вражень від нового і щойнопобаченого виставку професійної кераміки, що відкрилась декілька днів тому, а саме у середу, другого листопада.
   Подібні виставки регулярно проводяться щороку і мають на меті демонструвати поціновувачам мистецтва досить велике різноманіття стилів робіт як молодих, так і досвідчених авторів з різних міст України.
   Цього разу виставка висвітлює, можливо, і банальну, але водночас і дуже філософську тему „Маска”. Куратором виставки є непересічний лідер львівського керамічного мистецтва пані Ганна Друль.
   На запитання, що собою представляє маска для неї самої, пані Ганна відповіла досить неординарно:
   „Маска – це органічна, інша сторона людини, так би мовити, її творча сторона. Це може бути і зброя, і захист, і вбрання, і макіяж. Для когось маска – це поневолення, а для когось – звільнення. В кінці кінців, це саме життя.”
   Говорячи про кераміку як про творчу галузь, сама куратор вважає її вимираючим видом мистецтва і каже, що „майстер має бути перш за все художником. Художник є тоді, коли нема що сказати”.
   Минулорічні виставки мали різний характер. Це могла бути анімалістика чи міні-кераміка. Цього року нашій увазі представлені вироби львівської кераміки, хоча взяли участь у ній не тільки львівські автори. Тут представлені роботи майстрів з Києва,Рівного, Ужгорода та інших куточків України. Деякі з учасників навіть не є членами спілки майстрів кераміки у Львові. За словами пані Друль, багато хто відмовився від виставляння своїх робіт. В основному через те, що не кожному митцеві підійшла саме ця тема. Та й сама виставка мала відкритись дещо раніше, але через те, що пічник спізнився з роботою, довелось відтермінувати відкриття. До слова, виставка щорічно відбувається тільки у Львові.
   У галереї присутні роботи близько двадцяти майстрів. Це: Безпалків Ольга, Лисик Анна, Кузнець Максим, Редкач Світлана, Рось Тарас, Рось Леся, Рось Олександр, Петрук Роман, Павлишин-Святун Тетяна, Росул Мирослава, Віньковський В’ячеслав (м. Ужгород), Богуславська Людмила, Потапенко Тетяна, Липа Ганна-Оксана, Береза Ігор, Мусатов Юрій, Ковалевич Ігор, Римар Юрко, Береза Зеновій і сама керівник виставки Ганна Друль, яка продемонструвала нам декілька своїх творінь під назвами „Маска прозріння”, „Монолог” та „Маски кохання”.
   Кожна робота просякнута окремою суттю, філософською глибиною, змістом, оригінальністю викладу фантазії та думок, світосприйняття кожного автора особисто. Вироби виставлені надзвичайно творчо і різноманітно: на підлозі, на стінах, на підставках-стовпах, у повітрі на нитках, що створює приємну атмосферу для сприйняття виставлених плодів творчості зовсім різних і в більшості випадків не пов’язаних між собою людей.
   Завжди приємно відкривати для себе щось цікаве. І якщо воно є дійсно вартим уваги, це спонукає до глибших роздумів, хочеться дізнатись про це більше. Натхненням до пошуків і відкриття для себе ще одного оригінального виду мистецтва цілком може стати саме виставка кераміки, яку цими днями нам представляє „Дзига”. Варто лише прийти, побачити і оцінити.

Катрін Дзігуа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


хирургия пластическая клиника члена; контейнерная компания

© DZYGA 2001 - 2007 WEB - адміністратор