This version of the page http://dzyga.com.ua/2005/gallery/derh2.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-26. The original page over time could change.
Пам'ятник ТАТОВІ (від дітей художника Бойса)
пппппппп


Галерея “Дзиґа”

Острови Олега Дергачова

Днями, точніше шостого грудня, у вівторок, мистецьке об’єднання „Дзига” презентувала нам іще одного майстра високого жанру мистецтва Олега Дергачова зі своєю виставкою „Проект „Острови”.

Нашій цікавості були представлені одразу три напрямки: скульптура, графіка і живопис, що були пов’язані роботами зі спільним змістом і в більшості випадків повторювали одне одного у різних жанрах. Велике значення у мистецтві для автора, за його словами, має рух, динаміка як у скульптурі, так і в рисунку для більш живого його сприйняття.

Сам же автор народився у далекому російському місті Ростов-на-Дону вісімнадцятого липня 1961-го року, де в липні 1964-го у віці трьох років була створена його перша робота під назвою „Острів дитинства”, фотографія якої презентабельно висить у рамі на стіні в галереї. Закінчив поліграфічний інститут, де оволодівав найрізноманітнішими дисциплінами, вивчення яких стало стійким фундаментом для теперішньої діяльності пана Дергачова у багатьох творчих галузях. За освітою ж він – книжковий ілюстратор.
На питання „Що стало поштовхом у виборі саме такого життєвого шляху?” автор виставки відповів максимально коротко та водночас і найбільш змістовно: „Я народився художником”. Думаю, така відповідь вже може слугувати переконливим аргументом і правдивим доказом того, що талант не набувають, а талановитим народжуються.

Приймати участь у виставках Олег Дергачов вирішив почати ще в далекому1985-му році. На власному рахунку на сьогоднішній день має безліч виставок, із них тридцять п’ять персональних, а ще триста – колективних. Отримав понад 65 нагород. А виставлявся художник у багатьох країнах світу, зокрема у Бельгії, Канаді, Україні, Польщі, Німеччині, Голландії, Туреччині, Словаччині, та й це ще не є повний список творчих досягнень цієї цілеспрямованої людини.
Наразі вже багато років Олег Дергачов мешкає і працює у Львові, хоча останні пів року більшість свого часу проводить у Монреалі.

Знаходить себе у графіці, скульптурі, мистецьких книгах, живописі. Є членом таких організацій, як „Pennsylwania Watercolor Society”, „California of Printers”, „Editorial board of the International of comic Art” у Сполучених Штатах Америки, а також Українського Об’єднання Митців.
Як визначив сам пан Олег, особлива роль у його роботах належить гумору. Та водночас його творчість просякнута глибоким сприйняттям навколишнього і серйозним рівнем виконання.

Тож усіх зацікавлених і проінформованих „Дзига” з радістю запрошує у свій мистецький світ, який наразі представляє нам теперішня виставка живопису, графіки і скульптури Олега Дергачова.

Катрін ДЗІГУА


Ищите где купить плитку? Конечно же у нас!; Летние шины шины 4.

© DZYGA 2001 - 2007 WEB - адміністратор