This version of the page http://www.budmajster.com.ua/?p=ukr-smesi-tynk252.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-15. The original page over time could change.
Будмайстер - Будівельні суміші
 

 Група підприємств "ЛИС"

   

  Головна   |   Будівельні суміші   |   Залізобетонні вироби   |   Двері   |   Карта сайту  

 

пошук по сайту

введіть ключові слова

шукати в заголовках
шукати в тексті

наш банер



 опоряджувальні суміші для фінішних оздоблювальних робіт

Штукатурна суміш декоративна ТИНК-252/254 (ROCK-W)
на білому цементі камінцева

  Технічні характеристики  
Пропорція суміші0,22-0,25 л.води/кг
Витрата суміші3,8; 5,3 кг/м2
Рекомендована товщина шару1,8; 2,5 мм
Час придатності розчину для використання2 години
Час твердіння розчинуmin 24 години
Адгезія до основиmin 0,5 МПа
Морозостійкістьmin 50 циклів
Температура основивід +5° до +30°С
Температура експлуатаціївід -30° до +85°С

Фактури камінцевих декоративних штукатурок

Відгуки споживачів


1. Галузь застосування
  Штукатурна суміш декоративна «БудМайс­тер «ТИНК‑252/254» при­зна­че­на для ви­со­ко­я­кіс­ної тон­ко­ша­ро­вої де­ко­ра­тив­ної об­роб­ки фасадів будинків з метою одержання ори­гі­наль­них ка­мін­це­вих фак­тур. Розмір зерна 1,8; 2,5 мм.

2. Склад
  Штукатурна суміш «БудМайс­тер «ТИНК‑252/254» виготовлена на основі білого цементу, мі­не­раль­них за­пов­ню­ва­чів та полімерних домішок.

3. Властивості
  Штукатурна суміш «БудМайс­тер «ТИНК‑252/254» білого кольору при­зна­че­на для подальшого фар­бу­ван­ня, дозволяє одержувати камінцеві фактури, ат­мос­фе­ро­стій­ка, па­ро­про­ник­на, стійка до ударних на­ван­та­жень, зручна у застосуванні, екологічно безпечна.

4. Підготовка поверхні
  При підготовці основи необхідно дотримуватись вимог СНиП 3.04.01‑87 та ДБН В.2.6‑22‑2001. Ос­но­ва повинна бути міцною, сухою й очищеною від пилу, бруду, олій, воску, залишків фар­би. Неміцні шари варто видалити. Перед нанесенням декоративної штукатурки поверхню не­об­хід­но вирівняти штукатурною сумішшю «БудМайс­тер «ТИНК‑41». Поверхні, що сильно вбирають рі­ди­ну, повинні бути об­роб­ле­ні ґрун­ту­ю­чою емульсією «БудМайс­тер «КРИТ­ТЯ‑51» або «КРИТ­ТЯ‑50» і витримані не менш 4 го­дин. Слаб­ко­вби­ра­ю­чі по­верх­ні обробити ґрунтуючою емульсією «БудМайс­тер «КРИТ­ТЯ‑60» і ви­три­ма­ти не менш 2 годин.

5. Приготування розчину
  Суху суміш засипати в ємність з чистою водою кімнатної температури в пропорції: 0,22‑0,25 л на 1 кг суміші (5,5‑6,25 л на мішок 25 кг). Перемішати дрилем з насадкою або вручну до од­но­рід­но­го стану без грудок і згустків, витримати 5 хвилин і перемішати ще раз. Необхідну для зруч­нос­ті в роботі консистенцію розчину підбирають, змінюючи кількість води в межах, що ре­ко­мен­ду­ють­ся. Отриманий роз­чин необхідно використати про­тя­гом 2‑х го­дин. Для при­го­ту­ван­ня ви­ко­рис­то­ву­ва­ти чис­ті єм­нос­ті та інструмент.

6. Витрата
  Середня витрата розчинної суміші — 3,8; 5,3 кг/м2 (залежно від товщини за­пов­ню­ва­ча).

7. Порядок робіт
  Штукатурку наносять на основу металевим шпателем або терт­кою. Мінімальна товщина на­не­сен­ня штукатурки відповідає максимальному розміру зер­на за­пов­ню­ва­ча. Після нанесення шту­ка­тур­ки в момент початкового схоплювання (5‑10 хвилин), коли роз­чин перестане прилипати до ін­стру­мен­ту, необхідно за допомогою обраних ін­стру­мен­тів (терт­ка, шпа­тель і т.д.) почати фор­му­ван­ня фак­ту­ри. Камінцеву фактуру поверхні фор­му­ють круговими рухами пластикової терт­ки. Ро­бо­ти на одній поверхні варто виконувати безу­пин­но, дотримуючись правила на­не­сен­ня роз­чи­нів "мок­ре на мок­ре". У випадку перерви в ро­бо­ті приклеїти липку стрічку уздовж лінії, де пла­ну­єть­ся завершення роботи, нанести шту­ка­тур­ку с заходом на стрічку і надати їй бажану фак­ту­ру. Після чого стрічку видалити ра­зом із за­лиш­ка­ми свіжої штукатурки. Отверділий розчин ви­да­ля­єть­ся тільки механічним шля­хом. Час твер­дін­ня су­мі­ші за­ле­жить від характеру основи, тем­пе­ра­ту­ри і від­нос­ної во­ло­гос­ті по­віт­ря і скла­дає, при­близ­но, 24 години.
  Після закінчення робіт інструмент необхідно вимити.

8. Рекомендації
  При роботі не можна застосовувати інструменти і ємності, що іржавіють. Свіжоукладену суміш не­об­хід­но оберігати від дощу, перегріву і влучення пря­мих сонячних про­менів.
  Роботи необхідно виконувати при температурі повітря від +5° до +30°С. Найбільш ефек­тив­ний результат досягається при температурі +20°С й відносній вологості 60%. В інших умовах робочі параметри суміші можуть змінитися. У випадку використання штукатурки в не­стан­дарт­них умовах чи для інших цілей, необхідно самостійно провести іспити або про­кон­суль­ту­ва­ти­ся з виробником. Ви­роб­ник не несе відповідальності за неправильне ви­ко­рис­тан­ня ма­те­рі­а­лу, а також його за­сто­су­ван­ня в інших цілях і умовах, непередбачених технічним описом.

9. Примітка
  Штукатурна суміш «БудМайс­тер «ТИНК‑252/254» містить цемент, що викликає лужну реакцію в мо­мент гі­дра­та­ції, тому при роботі необхідно берегти очі і шкіру. У випадку попадання роз­чи­но­вої суміші в очі слід негайно їх промити проточною водою і звернутися до лікаря.

10. Упакування
  Паперові мішки з внутрішнім поліетиленовим шаром по 25 кг.

11. Зберігання
  Суміш необхідно зберігати у фірмовому герметичному упакуванні в сухому приміщенні, на під­до­нах. Термін зберігання 9 місяців із дня виготовлення, зазначеного на упаковці. По­шкод­же­ні мішки використати в першу чергу.

Суміш ТМ «БудМайс­тер» Ц.1.ШТ4 БІЛА ДСТУ-П Б В.2.7-126:2006 відповідає ТУ У В.2.7-26.6-23079576-003-2003.

.