This version of the page http://www.uto.com.ua/info13.shtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-13. The original page over time could change.
Українське товариство оцінювачів
 

Положення про членство в украiнському товаривствi оцiнювачiв

Затверджено Радою УТО
Протокол №24 вiд "29" жовтня 2001 р.
Iз змiнами та доповненнями
Протокол №35 вiд 27 березня 2003 р.
Голова Ради___________ Коваль О.В.



Це Положення розроблене в розвиток положень Статуту Українського товариства оцiнювачiв (далi УТО) i затверджено Радою УТО.
Це Положення визначає: порядок вступу в УТО; вимоги, що є обов'язковими для членiв УТО, їх права та обов'язки щодо УТО.

1. Членство в УТО є iндивiдуальним. В роботi УТО можуть приймати участь дiйснi члени УТО, асоцiйованi учасники УТО та стажери УТО.

2. Дiйсними членами УТО можуть бути громадяни України, якi вiдповiдають наступним вимогам:
2.1. визнання Статуту i iнших документiв УТО, пiдтримка мети дiяльностi УТО
2.2. наявнiсть закiнченої вищої освiти;
2.3. наявнiсть квалiфiкацiйного свiдоцтва оцiнювача, отриманого в порядку, передбаченому Законом України "Про оцiнку майна, майнових прав та професiйну оцiночну дiяльнiсть в Українi";
2.4. наявнiсть працевлаштування в складi суб'єкта оцiночної дiяльностi, визнаного таким згiдно Закону України "Про оцiнку майна, майнових прав та професiйної оцiночної дiяльностi в Українi";
2.5. сплата вступного та рiчних внескiв вiдповiдно до вимог Положення про присвоєння квалiфiкацiйних звань.
2.6. Подання не менш нiж одного разу на рiк, вiдповiдно до вимог процедури громадського контролю, вiдомостей про результати оцiночної дiяльностi:
- для дiйсних членiв УТО, суб'єктiв оцiночної дiяльностi, у формi звiту з оцiнки;
- для iнших дiйсних членiв УТО - рецензiю або звiт з оцiночної дiяльностi.

3. Асоцiйованими учасниками УТО можуть бути громадяни України, що досягли 18 рокiв, мають закiнчену вищу освiту, квалiфiкацiйне свiдоцтво оцiнювача (або документ, якiй згiдно до Закону України "Про оцiнку майна, майнових прав та професiйну оцiночну дiяльнiсть в Українi" дає пiдставу на отримання квалiфiкацiйного свiдоцтва оцiнювача) та визнають Статут i iншi документи УТО, пiдтримують мету дiяльностi УТО та сплачують вступний та рiчнi внески.

4. Особа, що бажає стати асоцiйованим учасником УТО, подає до Ради УТО (в особi її Голови) такi документи:
- письмову заяву в довiльнiй формi;
- документ (копiю документу), що пiдтверджує наявнiсть в нього вищої освiти (який йому повертається);
- копiю квалiфiкацiйного свiдоцтва оцiнювача (або документу, якiй згiдно до Закону України "Про оцiнку майна, майнових прав та професiйну оцiночну дiяльнiсть в Українi" дає пiдставу на отримання квалiфiкацiйного свiдоцтва оцiнювача ), завiрену вiдповiдним чином;
- копiю документу, що пiдтверджує факт сплати вступного внеску.

5. Невиконання умов членства в УТО, передбачених в п.2 (крiм п.2.4.), а також несплата членських внескiв на протязi бiльш нiж два роки, або позбавлення вiдповiдно до Положення про внутрiшню сертифiкацiю УТО квалiфiкацiйного сертифiкату оцiнювача УТО є пiдставами для виключення з членiв УТО.

6. У разi виникнення пiдстав для виключення з членiв УТО виконавча дирекцiя повинна передавати перелiк таких осiб до Ради товариства. Рада товариства розглядає питання про виключення їх iз складу УТО. Заключне рiшення про виключення з членiв УТО приймають загальнi збори. З моменту прийняття рiшення Ради УТО про виключення з лав УТО до з'їзду УТО Рада УТО приймає рiшення про призупинення членства.

7. Членами УТО можуть бути оцiнювачi, що не вiдповiдають вимогам п. 2.4, але не бiльш нiж 10% вiд загальної кiлькостi членiв. Рада УТО має право вiдмовити в членствi особi, що не вiдповiдає вимогам п.2.4, якщо загальна кiлькiсть таких осiб - членiв УТО - на дату подання заяви вiд такої особи перевищує або дорiвнює 90% загальної кiлькостi членiв УТО та запропонувати такiй особi стати асоцiйованим учасником УТО.
В разi виконання асоцiйованим учасником УТО вищевказаного пункту цього Положення та представлення вiдповiдної довiдки з мiсця працевлаштування, такий асоцiйований учасник УТО автоматично визнається дiйсним членом УТО.

8. Для вступу в члени УТО особа, що бажає вступити в члени УТО, подає до виконавчої дирекцiї УТО такi документи:
- письмову заяву;
- копiю диплому про вищу освiту;
- копiю квалiфiкацiйного свiдоцтва оцiнювача (або документ, який згiдно до Закону України "Про оцiнку майна, майнових прав та професiйну оцiночну дiяльнiсть в Українi" дає пiдставу на отримання квалiфiкацiйного свiдоцтва оцiнювача), завiрену вiдповiдним чином;
- довiдку про працевлаштування в складi суб'єкта оцiночної дiяльностi за пiдписом керiвника, завiрену печаткою суб'єкта оцiночної дiяльностi. У разi вiдсутностi такої довiдки Рада УТО приймає рiшення про прийняття до УТО, керуючись вимогами ст.27 Закону України "Про оцiнку майна, майнових прав та професiйну оцiночну дiяльнiсть в Українi" та п.3. цього Положення;
- копiю сертифiкату (або iнший документ) суб'єкта оцiночної дiяльностi, завiрену вiдповiдним чином;
- копiю документа, що пiдтверджує факт сплати вступного та рiчного внескiв.
В разi неможливостi надання довiдки з мiсця працевлаштування, претендент пише заяву з вiдповiдним обгрунтуванням.
Заяви про вступ до УТО розглядаються Радою УТО в мiсячний термiн.

9. В разi вiдмови в прийняттi в члени УТО заявнику повертається сума вступного внеску i надається мотивована вiдмова у письмовiй формi, що пiдписується Головою Ради УТО i секретарем зборiв членiв Ради УТО, що винесли рiшення про вiдмову.

10. Виключення з членiв УТО та добровiльний вихiд з членiв УТО розглядає Рада УТО. Рiшення (питання) про виключення з членiв УТО приймають загальнi збори УТО.

11. Вiдповiдно до Статуту УТО члени УТО та асоцiйованi учасники УТО є рiвноправними i мають однаковi обов'язки вiдносно Товариства. Права i обов'язки членiв УТО та асоцiйованих учасникiв УТО визначаються Статутом УТО i iншими документами УТО.

12. Стажерами УТО можуть бути особи, якi вiдповiдають наступним вимогам:
12.1. визнання Статуту i iнших документiв УТО, пiдтримка мети дiяльностi УТО;
12.2. наявнiсть закiнченої вищої освiти;
12.3. закiнчення базових курсiв з оцiнки майна та майнових прав та проходження стажування вiдповiдно до Статтi 15 Закону України "Про оцiнку майна, майнових прав та професiйну оцiночну дiяльнiсть в Українi;
12.4. сплати вступного та рiчних внескiв в УТО.

13. Особа, що бажає стати стажером УТО подає до Ради УТО (в особi її Голови) такi документи:
- письмову заяву в довiльнiй формi;
- документ (копiю документу), що пiдтверджує наявнiсть в нього вищої освiти (який йому повертається);
- довiдку про проходження базових курсiв з оцiнки майна та (або) майнових прав вiд учбового закладу, в якому вона навчалася;
- копiю документу, що пiдтверджує факт сплати вступного внеску.

14. Стажери УТО мають всi привiлеї, якi отримують дiйснi члени УТО та асоцiйованi учасники УТО за рiшенням Ради УТО щодо знижок вартостi при придбаннi професiйної лiтератури, участi в конференцiях та семiнарах, користуваннi електронними засобами iнформацiї та отриманнi iнформацiї вiд УТО в будь якому виглядi в разi, коли така iнформацiя розповсюджується за грошi, та мають право на отримання iнформацiї безкоштовно в разi, коли така iнформацiя розповсюджується для дiйсних членiв УТО та асоцiйованих учасникiв УТО безкоштовно. Стажери УТО мають право бути присутнiми на всiх органiзацiйних заходах УТО з правом дорадчого голосу.

15. Дiйснi члени УТО отримують Квалiфiкацiйнi сертифiкати УТО вiдповiдно до Положення про порядок внутрiшньої сертифiкацiї УТО та Положення про присвоєння квалiфiкацiйних звань членам Українського товариства оцiнювачiв.

16. Дiйснi члени УТО, асоцiйованi учасники УТО та стажери УТО, вiдповiдно до Статуту УТО та свого квалiфiкацiйного звання, сплачують вступний i щорiчний членськi внески.

17. Розмiр вступного i щорiчного членського внеску та порядок їх сплати визначаються Радою УТО.

18. В разi, коли на початок року розмiр вступного i членського внескiв на цей рiк не визначено, до затвердження Радою УТО розмiру цих внескiв вступний i щорiчний членський внески сплачуються в розмiрi, затвердженому на попереднiй рiк.

19. В разi вибуття дiйсного члена УТО, асоцiйованого учасника УТО або стажера УТО з Товариства вступний та членськi внески йому не повертаються.

20. Дiйснi члени УТО, асоцiйованi учасники УТО та стажери УТО об'єднуються в регiональнi (обласнi) вiддiлення УТО.

21. Членство в регiональних (обласних) вiддiленнях УТО регулюється Статутом УТО, цим Положенням i Положенням про регiональне (обласне) вiддiлення.

22. Вiдповiдно до Статуту УТО членам УТО, асоцiйованим учасникам УТО та стажерам УТО видаються вiдповiднi посвiдчення УТО, форма посвiдчень затверджується Радою УТО. Посвiдчення УТО видаються Виконавчою дирекцiєю.




01133, м. Київ, вул. Кутузова, 18/7, к.120
8(044) 501-27-76
assetuto@i.kiev.ua
Дизайн и программирование - студия WebDevelop