This version of the page http://archiv.orthodoxy.org.ua/page-2212.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-12. The original page over time could change.
Звернення віруючих Луганщини до депутатів Луганської міської ради.
    
 ЦеркваНовиниСтаттіІнтерв'юГалереяРесурсиАвтори 
Календар 

Православіє 
 Основи віри
 Церква

Літопис 
 Новини
 Міжнародні новини

Галерея 
 Події

Письмена 
 Храми і монастирі
 Церковна історія
 Богословіє
 Філософія, культура
 Православний погляд
 Православіє і педагогика
 Молодіжне служіння
 Церква і суспільство
 Порада мирянину
 Суспільство про Церкву
 Церква і держава
 Міжконфесійні відносини
 Розколи
 Єресі та секти
 Подія
 Ювілей
 Дата
 Люди Божі

Слово 
 Слово пастиря
 Інтерв'ю

Православний світ 
 Ресурси
 Нове у мережі
 Періодичні видання
 Православний ефір
 Релігійна статистика
 Электронная лавка
 Бібліотека

Послух 
 Автори

    Звернення віруючих Луганщини до депутатів Луганської міської ради.

Вельмишановні, депутати Луганської міської Ради!

Луганська єпархія Української Православної Церкви – один із найспокійніших регіонів нашої країни. Він увібрав у себе великий творчий і виробничий потенціал, люди тут добрі, чуйні та гостинні – готові прийти на допомогу кожному, хто її потребує. І, головне, між луганчанами ніколи не було міжконфесійної ворожнечі.

Протягом багатьох років православні священики здійснюють на цій благословенній землі своє пастирське служіння. У храмах регулярно відправляються служби, люди мають можливість підходити до священиків за порадою в найскладніші періоди свого життя, діти навчаються в недільних школах, молодь вступає до духовних училищ. Жодна важлива подія обласного значення не обходиться без благословення правлячого архієрея. Священики відвідують в’язниці, військові частини, підтримують людей в лікарнях, допомагають поставити на ноги молоде покоління в дитячих будинках, викладають добру та важливу науку в державних навчальних закладах.

Про високий рівень духовності в регіоні свідчать величні собори, що прикрашають місто. Історичний досвід говорить, що країна процвітає доти, доки Християнська Церква займає в ній належне місце. З початком гонінь на віруючих і появою міжконфесійних протиріч зникали зі Всесвіту цілі імперії. А варто було Господу врозумити країну через якісь скорботи та страждання, православні храми не вміщали усіх бажаючих покаятися в гріхах.

Наскільки довго затримається на нашій благословенній Луганській землі мир, спокій і благополуччя, сьогодні залежить від вас, дорогі народні обранці. В усі часи поряд з Християнською Церквою виникали релігійні течії, що ставили собі за мету відхилити людей зі шляху Істини. Не виняток – Українська Православна Церква Київський Патріархат.

Звертаємося до вас, вельмишановні депутати міської ради, як до гарантів Конституції та захисників прав і свобод громадян України. Сьогодні на порядку денному сесії міської ради не просто питання: надати чи не надати представникам УПЦ-КП землю для будівництва храму в обласному центрі. Питання стоїть набагато гостріше: повторити чи не повторити помилки, про які сьогодні жалкують представники місцевої влади в інших регіонах України.

Три найпотужніших центри українського Православ’я, а саме Львівська, Івано-Франківська і Тернопільська області були практично розгромлені спільними зусиллями прихильників Української греко-католицької Церкви і УПЦ-КП, віруючі Рівного позбавилися свого величного кафедрального собору та змушені молитися в підвальному приміщенні через репресії прибічників патріарха Філарета (Денисенка), настоятель храму в місті Червоноград Львівської області протоієрей Сергій Деркач оголосив голодування після того, як прихильники УПЦ-КП за допомогою ОМОНу та місцевої влади відібрали у православних віруючих храм. На жаль, і це не допомогло вирішити проблему – громаді довелося будувати нову церкву.

Зараз біля Верховної Ради України стоять віруючі православного храму з села Рахманів Тернопільської області на чолі зі своїм настоятелем священиком Олегом Сірко. Після того, як прихильники Київського Патріархату стали чинити тиск на віруючих, намагаючись відібрати в них храм, він теж став голодувати. Через погіршення стану здоров’я потрапив в реанімацію, а поки проходив курс лікування – представники УПЦ-КП не пускали віруючих до храму, а згодом поміняли замки на дверях.

Перед тим, як вирішити, чи надавати представникам УПЦ-КП землю під будівництво храму, закликаємо вас, дорогі депутати, подумати про розділення, яке приносили, приносять і будуть приносити у суспільство релігійні організації, що виникають навколо Української Православної Церкви. Це дуже важливо, адже Господь Ісус Христос говорив: «Усяке царство, що розділилося в собі, спустошиться, і всяке місто чи дім, що розділився у собі, не встоїть» (Мф. 12;25).





 Тамара РЯБКОВА, Луганск. Быть в Луганске Андреевской церкви!
 Дарія РЯБКОВА. «Домне мілуеште!»
 Тамара РЯБКОВА, Луганск. Крылатая пара
 Тамара РЯБКОВА, Луганск. «Да, Бог один, откуда ж истин много?»
 Тамара РЯБКОВА. «Горе мне, если не благовествую»
 В.В. Серажин. Земная и небесная защита
 Тамара РЯБКОВА, Луганск. «Все испытывайте, хорошего держитесь»
 Тамара РЯБКОВА. Что трудно дается, то дорого ценится
 Тамара РЯБКОВА. Территория беды
 Депутат Луганского городского совета Тамара РЯБКОВА:. «Государство не имеет право игнорировать интересы Церкви»
 
Киевская Русь
© протоиерей Георгий Коваленко '1998
© Официальный сервер УПЦ "Православие в Украине" (при перепечатке материалов - ссылка желательна)



Fatal error: Call to a member function Execute() on a non-object in /var/www/orthodoxy/orthodoxy.org.ua/archiv/includes/pnSession.php on line 377