This version of the page http://www.volnov.org.ua/gni22.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-09. The original page over time could change.
Фахівці вдділу МРР і звернення громадян відповідають на численні питання платників податків | Волновахский городской портал



Волновахский городской портал
Главная
Добавить новость!
2009-12-09 [22:36:48]
Разделы сайта

ГНИ информирует...

О Волновахе
История города
История города (укр) Информация о районе
Природные территории
Большие и малые села
Села и посёлки (укр)
Карты, схемы
Расписание поездов
Расписание электричек
Расписание автобусов
Банки, банкоматы
Такси
Отдых, развлечения
Провайдеры, сети
Мобильная связь
Телевидение
Кабельное ТВ
Радиостанции
Библиотеки, музеи
Газеты
Учебные заведения
Организации города
Достопримечательности:
Великоанадольский лес
Дендрарий
Лесной колледж
Музей леса
Монастырь

Архив новостей

Друзья сайта

Устав территориальной громады

Форум

Фотогалерея

Поиск работы

Поиск одноклассников

Фирмы, организации

Обьявления

Знакомства

ГНИ в Волновахском районе информирует...

Знайомий у минулому році купив у іншого громадянина через біржу старенький «ВАЗ 2101» за 100 доларів. Саме ця оцінка була зазначена в договорі купівлі-про-дажу і з неї було сплачено продавцем податок з одержаного доходу. Але зараз мого знайомого викликають у податкову інспекцію і просять сплатити податок з одержаного ним від купівлі автомоб'їля доходу. Але ж податки платяться при продажу, а не при купівлі! Що мала податкова на увазі, з якого доходу треба у такому випадку сплатити податок знайомому?
С.А.Добропольський

Податківці праві і їх дії грунтуються на нормах законів. Так, оподаткування доходів фізичних осіб регулюється Законом України від 22 травня 2003 року № 889 «Про податок з доходів фізичних осіб» (далі — Закон).

Відповідно до пп. 4.2.9 «с» п. 4.2 ст. 4 Закону до складу загального місячного оподатковуваного доходу платника податку включається вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), а також СУМИ знижки з иіни (вартості) товарів (послуг), що перевищує звичайну, розраховану за правилами визначення звичайних цін (у розмірі такої знижки). Те, що в даний час навіть вживаний багато років автомобіль можна купити за 100 доларів — викликає великий сумнів, і навпаки, наводить на думку щодо навмисного заниження оподатковуваного доходу з метою ухилення від сплати податку.

Якщо автомобіль, що продається, одночасно має дві оцінки (зазначену у біржовій угоді та експертну оцінку), то за базу для визначення об'єкта оподаткування у вигляді одержаної знижки (пп. 4.2.9 «є» п. 4.2 ст. 4 Закону) приймається звичайна ціна такого автомобіля, визначена експертом у відповідності до Закону України від 12.07.01 № 2658-111 «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні».



Информация предоставлена отделом массово разъяснительной работы и обращения граждан ГНИ в Волновахском районе


Адрес текущей страницы: www.volnov.org.ua/gni22.php