This version of the page http://life.pravda.com.ua/cinema/485b694218e82/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-01. The original page over time could change.
"Секс і місто" на українських екранах | Українська правда _Життя

 

// Кадри з повнометражної версії фільму "Секс і місто"
// Найочікуваніша прем'єра

"Секс і місто" на українських екранах

Чим дорогий серіал "Секс і місто" мільйонам жінок на планеті? І чому повнометражна версія цього сіткому викликала такий ажіотаж?

19 червня в українських кінотеатрах стартувала стрічка "Секс і місто". Екранізація всесвітньовідомого серіалу про життя чотирьох жительок Нью-Йорку стала чи не найбільш очікуваною прем'єрою цього року. За півтора місяці світового прокату повнометражна версія фільму встигла зібрати 120 мільйонів доларів.

Стрічка "Секс і місто" досі на п'ятому місці серед найпопулярніших картин тижня у пуританських Сполучених Штатах, незважаючи на "загрозливий" рейтинг R (діти до 17 років допускаються до перегляду лише у супроводі батьків).

На фільм ходили цілими сім'ями. І це не дивно, адже серіал, що транслювався з 1998 по 2004 рік, зміг стати культовим для абсолютно різних категорій жінок. Його дивилися доньки та матері, домогосподарки та емансиповані жінки, гламурні дівчатка та жительки бідних районів.  Існують безліч сайтів та інтернет-спільнот, що об'єднують фанаток серіалу.

За шість років показу серіал отримав 7 нагород "Еммі" та 8 "Золотих глобусів", а також десятки номінацій та призів. Починаючи з першого сезону, цей сітком заявив про себе як важливе культурне явище світового масштабу.

94 тридцятихвилинних епізодів "Сексу і міста" розповідають про життя чотирьох подруг - Керрі, Міранди, Шарлотти та Саманти. Кожна з них - фінансово незалежна, але самотня жінка віком за 30.

Головна тема серіалу звучить у пілотній серії: чому так багато чудових незаміжніх жінок, і так мало хороших неодружених чоловіків. Власне пошуки хороших неодружених чоловіків і займають весь вільний час героїнь, навіть тих з них, що не вірять у подружні стосунки.

Для Саманти головне - безперервне сексуальне задоволення з молодими коханцями, Шарлотта прагне "ідеального шлюбу" із романтичним та багатим чоловіком, обранець Міранди повинен приймати її абсолютно чоловічий розум та повну незалежність у стосунках.

У центрі ж сюжету - Керрі Бредшоу - журналістка газети New York Star, що веде власну колонку про "секс і місто". Керрі не просто шукає чоловіка своєї мрії, а збирає матеріал для своїх статей. Саме через її погляд ми сприймаємо усі події, що відбуваються у серіалі.

Цей хід приніс "Сексу і місту" надзвичайну популярність. Адже під прикриттям пошуків нових матеріалів для колонки, Керрі Бредшоу обговорює інтимні питання як зі своїми подругами, так і зі сторонніми людьми.

 
У такій ненав'язливій формі у серіалі піднімаються питання сексуальних стосунків, таких важливих тем як безпліддя, старіння, рак, смерть близьких, подружньої зради.

Однією з особливостей серіалу була іронійність, ба, навіть цинічність героїнь, та самопародійність. Героїні постійно жартують зі своїх негараздів. Цей нехитрий сценарний хід дозволяє привернути більшу увагу до піднятих проблем, ніж, якби про них розмірковували у серйозному тоні.

Ще одна знахідка сценаристів, що довгий час дозволяла "Сексу та місту" не впадати у сиропну солодкавість звичайних мелодрам - це висміювання Шарлоттиних мрій про "ідеальне подружжя".

Усі пошуки приводили її або до цинічних шукачів сексуальних задоволень, або до повних недоумків. Навіть шлюб із багатим, красивим аристократом Треєм МакДуґалом мав прихований бік - її чоловік виявився імпотентом.

Всесвітня слава сіткому породила велику кількість серіалів та фільмів наслідувачів. Але жоден з них не мав такої популярності як "Секс та місто". Навіть серіал "Lipstick jungle", знятий за іншою книжкою Кендіс Бушнелл, авторки оригінального роману "Sex and the city",  не став таким відомим як попередник.

У 2004 році автори "Сексу та міста" прийняли рішення припинити зйомки серіалу. І майже одразу у пресі з'явилась інформація про повнометражний фільм, що мав бути створений на основі сіткому. Отож фанатки серіалу чекали довгі 4 роки до втілення своєї мрії.

12 травня 2008 року відбулася Лондонська прем'єра фільму. Режисером стрічки став Майкл Патрік Кінґ, що довгий час був продюсером та режисером у оригінальному серіалі. Також Кінґ у співавторстві із Кендіс Бушнелл виступив як сценарист картини. У головних ролях незмінні Сара-Джессіка Паркер, Кім Кетрел, Крістін Девіс та Синтія Ніксон.

 
Дія фільму "Секс та місто" розгортається через чотири роки після виходу останньої серії.

Наприкінці останнього сезону кожна з героїнь ніби-то знайшла своє щастя.

Шарлотта одружилась із адвокатом Ґаррі, і вдочерила маленьку дівчинку.

Міранда залишилась із сином та коханим чоловіком Стівом.

Саманта знайшла спокій у обіймах каліфорнійського красеня Джареда Сміта, а Кері нарешті воз'єдналася із Чоловіком своєї мрії - Містером Біґом (в перекладі "Студії 1 плюс1" його називали "Супермен").

Зображення цього "щастя" займає першу третину двогодинного фільму. Кожна з героїнь відчуває себе Попелюшкою, що зірвала Джекпот та головному балу свого життя. Подружки багато обіймаються, заливаються слізьми радості, пищать і перебувають у стані ейфорії.

У другій частині фільму виникають проблеми, що є викликом кожній із подруг. Міранда, що вже пів року не мала сексу зі Стівеном, взнає про його зраду і покидає його. У розпачі вона говорить Бігу: "Краще б ви не одружувались", і вже двічі розлучений Біг, раптом розуміє, що шлюб - це ж дуже серйозно, і завагавшись, не з'являється на власному весіллі.

Саманту більше не вдовольняє молодий коханець, і вона мріє про повернення сексуальої свободи. Лише у Шарлотти, над якою так знущалися сценаристи протягом усіх шести сезонів, нічого не стається. Вона щаслива, і чекає дитину.

Протягом третьої частини фільму героїні нарешті усвідомлюють свої помилки і миряться із коханими. І на зло усім критикам "Сексу та міста", які твердять про уславлення конс'юмеризму у серіалі, декларують: головне для жінки, бути одягненою у кохання.

Основне питання, яке хвилює прихильників "Сексу та міста" це те, чи залишились головні "родзинки" серіалу у кінострічці. Залишились герої та їх характери, постійне цитування фільмів та літературних творів. Кілька разів з'являється закадрові репліки Керрі, що є сторінками її нової книжки про кохання.

Утім, головна риса серіалу - іронійність - так і не потрапила на екран. Все було надто серйозно і тому дуже нудно.

Втім, варто поставити питання: чим дорогий серіал мільйонам жінок на планеті? І чому повнометражна версія цього сіткому викликала такий ажіотаж?

Свого часу Кендіс Бушнелл вела колонку про сексуальне життя у New York Observer, і згодом вирішила перетворити свої статті на книгу про життя жительок Мангеттену. І якщо Керрі Бредшоу Бушнелл писала з себе, то для створення Міранди, Саманти і Шарлотти, використала власних подруг. Правда, за спогадами Бушнелл, більшість із них нагадували Саманту - сексуально невдоволені та безкомпромісні.

Героїні серіалу, що належать до культури так званих метросексуалів (жителів великого міста різних статей, яких об'єднує любов до вишуканого одягу відомих марок та клубного життя), зіткнулися із проблемою самотності у густонаселеному мегаполісі.

Однією з причин можна вважати, те, що візіонерська культура метросексуалів одразу дискваліфікує старих, товстих, некрасивих. Тому жінки за 30 - це потенційні вигнанці серед молодих та привабливих підкорювачів великого міста.

Друга причина - це так звана епоха постфемінізму. У 70-тих роках американські феміністки боролися за рівноправність між чоловіками та жінками, і наразі амбіційні жительки США мають усі шанси стати успішнішими за колег чоловічої статі.

Та виявилось, що не кожен чоловік здатний до стосунків з успішною жінкою.

 
Ще одним фактором є значна кількість юридичних витрат, що супроводжують шлюб "по-американськи".

Таким чином, проблема пошуків шлюбного партнера є достатньо важкою для американських жінок.

Попри усі старання феміністок, показати жінкам вигоди життя "поза шлюбом", чотири подруги зі столиці світу Нью-Йорку, більше всього на світі мріють вийти заміж. Домогосподарка із кіно 50-тих років повертається у фільмі "Секс і місто" і кроєм суконь, і згадками про класичну мелодраму "Зустрінемось у Сент-Луїсі" із Джуді Ґарланд.

А чим приваблює "Секс і місто" українських жінок, які не досягли такого рівня емансипації, як їхні закордонні колежанки?

ДИВИСЬ ТАКОЖ
13.05.2008

В Лондоне состоялась премьера фильма "Секс в большом городе"

 
Напевно, причина криється у тому, що фільм чи не вперше виніс жіночі теревені про стосунки з чоловіками з домашніх кухонь на екрани телевізорів.

Чи українські глядачки можуть впізнати себе у героїнях серіалу.

Як казав Маршал Мак-Люен, "нарцис закоханий, бо не впізнає себе у зображенні".

Отже популярність фільму наочно доводить: сексуальні пригоди чотирьох нью-йоркських подружок давно перетворилися на "секс у глобальному селі".

Кадри з фільму "Секс і місто" (2008). Всі фото взято з сайту Movies Yahoo

А про те, як відбувся допрем'єрний показ стрічки "Секс і місто", читайте у матеріалі "Монро зазивала Литвина на секс, а Могилевська спізнилася" 


 
Додати коментар
Интернет магазин загрузка...
Льоня-Космос проти Юри-Термінатора. Шкільні роки
Tabloid.com.ua
ОСТАННІ КОМЕНТАРІ
Лили _ 27.06.2008 16:28
Зачем же вы весь сюжет пересказали? А если человек еще не посмотрел? Какое неуважение!! А кроме того, я не согласна с вами, что героини доказывают постулаты домохозяек 20-х. Или 40-х. Потому что они не домохозяйки вовсе. А как раз женщины, у которых все есть. Кроме того, феминистки никого не заманивают во внебрачные отношения, откуда вы это взяли? И героини сериала как раз самые настоящие феминистки, и часто говорят о несправедливости общества по отношению к одиноким женщинам. А что касается хеппи-энда со свадебными колоколами, то это дань романтической стороне каждой и каждого из нас. Даже если у нас есть всё, мы все равно хотим колокола. Но это совсем не значит, что колокола - наше всё.
аффтар _ 24.06.2008 23:20
Сідай три. І справді,спочатку термін меторсексуал стосувався лише чоловіків, але потім розповсюдився і на жінок. а по "Секс..." з самого початку говорили як про серіал, що розповідає про життя метросексуалів у Нью-Йорку.Порадила б Вам почитати книжку Вайнштайн "Денді".Там, здається про це є. ну і в неті теж :)
я _ 20.06.2008 17:38
девочка, садись два. Метросексуалы - мужчины
Подивитися всі коментарі [ 3 ] або додати свій
КІНОШНЕ
На екранах кіно
 

Прем’єри тижня: Гоша Куценко, Майкл Джексон і Пилка

Від 29 жовтня на українських екранах демонструються: російська казка "Книга майстрів" Вадима Соколовського, американський документальний фільм "Майкл Джексон. От і все" Кенні Ортеґи, російська кінокомедія "Приборкання норовливих" Ігора Кальонова та шоста частина знаменитої франшизи "Пилка" Кевіна Ґройтерта.
Бендер і мудаки
 

Сергій Юрський, абсурд та "Мудаки" на "Молодості"4

Четвертий день фестивалю "Молодість" відзначився завершенням конкурсної програми студентських та короткометражних фільмів, презентацією українського короткометражного фільму-альманаху "Мудаки: Арабески" та майстер-класом відомого російського актора, режисера та сценариста Сергія Юрського.
Старт "Молодості"
 

Гоша Куценко у ролі ревнивого Чахлика Невмирущого на "Молодості"1

Перший день "Молодості 39" розпочався із показу стрічки "Книга майстрів" російського режисера Вадима Соколовського. Це перший проект студії Диснея у Росії.
Кільчицька натякнула на свої приховані тату і плани про дітей
Tabloid.com.ua
СНІД В УКРАЇНІ
Вікторія Кришталь, для УП

Чи знаєте ви правду про епідемію?8

 
З 2008 року частка статевого способу передачі вірусу виявилася більшою, ніж ін’єкційного. І ось уже 2009 року число осіб, інфікованих статевим шляхом зростає й далі: питома вага цього шляху передачі ВІЛ склала 43%, а частка ін'єкційного шляху - 36,5%.
БЛОГИ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
МУЛЬТИМЕДІА
ВІЛ пішов у народ
Як Андрухович став бомжем. ФОТО
Модний шопінг: хутряне вбрання на зиму
"Міс арабського світу 2009" важить 90 кг. Фото
Українка передала титул "Місіс світу" росіянці. Фото
У Львові левів одягнули у мантії. Фото
Известные люди в шаржах Йозефа Блехи. ФОТО
 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2009, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на Українську правду.Життя.

Зворотній зв'язок