This version of the page http://life.pravda.com.ua/announces/4a9ce699c4dd3/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-01. The original page over time could change.
Виставка сучасної литовської каліграфії і типографіки "Подорожуючі літери" | Українська правда _Життя

 

Виставка сучасної литовської каліграфії і типографіки "Подорожуючі літери"

13 вересня 2009 року у рамках Форуму видавців буде представлена виставка сучасної литовської каліграфії і типографіки "Подорожуючі літери", що пройде у Музеї Ідей (вул. Валова, 18-а).

До вашої уваги - роботи тридцяти трьох литовських художників, у яких використовуються, створюються та концептуально змінюються літери. Серед добре відомих у Литві авторів - чимало й молодих митців.

Ініціатор виставки - Аушра Лісаускєнє - підготувала її у співпраці з Вільнюською академією мистецтв і Асоціацією графічного дизайну Литви. Минулого року "Подорожуючі літери" мали великий успіх у Санкт-Петербурзі, а в травні цього року любителі мистецтва мали нагоду побувати на виставці в Києві.

У концепції назви проекту "Подорожуючі літери" - вказівка на письмо як культурний "багаж", що невід'ємний від подорожі через час і країни, невід'ємний від людей.

"Подорожуючі літери" - це своєрідна подорож мистецтвом каліграфії і типографіки. Каліграфи, дизайнери, майстри художнього текстилю різних поколінь у цьому проекті "говорять" про шрифт, пов'язуючи його з проблематикою національної ідентичності.  Адже національна своєрідність доволі часто популярно і спрощено усвідомлюються як новотвір, що отриманий у поєднанні всіх  привабливих, модних, популярних аспектів форм літер у єдине ціле.

Тому учасники проекту "Подорожуючі літери", представники писемного мистецтва з Литви та інших країн, мають на меті показати найпривабливіше, шукаючи своєрідності, і намагаються це щонайкраще осмислити та передати формами писемного мистецтва - каліграфії чи типографіки.

Опорна крапка проекту - аннали Кведлінбурга,  записані у сакському (німецькому) жіночому монастирі Св.Серваціюса у ХІ сторіччі - перше історичне джерело, в якому зафіксовано ім'я Литви. Запис анналів Кведлінбурга 1009 року для нас - не лише історичний факт. Ці майже тисячолітні письмена , що дійшли до нашого століття, не лише інформація, але і письмова композиція , що кольорами, формами шрифтових знаків відображає свій час.

У проекті - спроба зосередитись на мистецьких особливостях письма своєї країни, свого часу.

Переглянути деякі експонати можна за посиланням: http://www.intv-inter.net/news/article/?id=57770110.


 
Додати коментар
Интернет магазин загрузка...
Льоня-Космос проти Юри-Термінатора. Шкільні роки
Tabloid.com.ua
ІНТЕРВ'Ю
Розмова з зіркою
 

Жан-Клод ван Дамм: Чим відомішим стаєш, тим більше соромишся говорити про себе3

"Бельгійський м’яз" та любитель афоризмів хвилювався перед зустріччю з журналістами у Києві. Він пітнів і навіть прочищав носа перед камерами, але згодом розслабився і розкрився. Про що ван Дамм говорив багато та охоче, а також про що мовчав – читайте далі
Отторжение
 

Владимир Лерт: Если бы Ступке сценарий не понравился, я бы не снимал1

Автор единственного украинского полнометражного фильма-конкурсанта на 39-м кинофестивале "Молодость" рассказал "Украинской правде. Жизнь" о том, что удерживает гражданина США в Украине, как удалось снять в "Отторжении" Богдана Ступку и когда у отечественного кино появится надежда
І знову "Молодість"
 

Андрій Халпахчі: "Молодість" може переїхати з Києва4

Цього року київська мерія не виділила нам жодної копійки. А за правилами міжнародних кінофестивалів, жодний кінофестиваль не реєструється всесвітньою асоціацією продюсерів, якщо він є повністю приватним чи зроблений на спонсорські гроші.
Кільчицька натякнула на свої приховані тату і плани про дітей
Tabloid.com.ua
АНОНСИ
2 грудня

Презентація книжки Олеся Ульяненка "Там, де Південь"

1 грудня

Вуличний проект з протидії соціальним захворюванням

1 - 30 грудня

Виставка "Революція духу. 5 років" у Могилянці

27 листопада - 24 грудня

Мультимедійний художній проект "Мавка, або Ще не вмерла Україна"

1 грудня

Презентація ілюстрованої наукової збірки "Марія Примаченко 100"

 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2009, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на Українську правду.Життя.

Зворотній зв'язок