This version of the page http://www.gros-gaz.com/page.php?11 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-12-01. The original page over time could change.
Газове обладнання для автомобілів [www.gros-gaz.com]: ГБО для сучасних інжекторних двигунів
   
       

.::Меню::.
  •     Головна
  •     Про нас
  •     Новини
  •     Акції
  •     STAG 300
  •     Дошка оголошень
  •     Статті
  •     Фотогалерея
  •     Прайс-лист
  •     Контакти
  •     Мапа сайту
  •     Наші банери
.::Інформери::.


Загружаю...
.::Голосування::.


Чи вплинула на Вас фінансова криза?


Так

Ні

Незнаю

50/50

А що таке криза?




голосів: 21
Попередні голосування



ГБО для сучасних інжекторних двигунів
Від обладнання, розрахованого на карбюраторні двигуни, система третього покоління відрізняється в першу чергу наявністю електронного блоку управління (ЕБУ).

Електроніка, по-перше, відключає бензинові форсунки, не дозволяючи їм подавати бензин під час роботи на газі. По-друге, при пуску двигуна блок короткочасно перемикає його на живлення бензином, даючи форсункам попрацювати – це унеможливлює їх корозію і гарантує безпроблемний запуск холодного двигуна. Нарешті, «газова» система лямбда-контролю допомагає зберегти працездатність каталітичного нейтралізатора.

На основі  даних лямбда-зонду електроніка коректує склад газоповітряної суміші. За командою ЕБУ кроковий двигун виконавчого механізму міняє прохідний перетин каналу, що підводить газ до циліндрів. Це підтримує склад вихлопу в ощадному для каталізатора діапазоні і покращує роботу мотора за рахунок оптимізації процесу згоряння.

У старих інжекторних моделях без каталізатора кисневий датчик (лямбда-зонд) може неправильно оцінювати склад «пропанового» вихлопу через те, що він істотно відрізняється від бензинового. Зонд при цьому видає «неправильний» сигнал, і «збитий з пантелику» ЕБУ не може забезпечити нормальну роботу двигуна. В такому випадку допускається спрощений варіант модернізації: оскільки каталізатор відсутній, комп'ютеру достатньо скоректованого емулятором сигналу від датчика – «мозок» прийме його за «правильний» і запустить двигун.

Перемикач режимів «газ/бензин» в інжекторних версіях має два, а не три положення. В його алгоритмі немає «нульовий варіанту». Маємо на увазі проміжний режим між перемиканням з одного виду палива на інший.

ГБО третього покоління подають газ через один змішувач, що вбудовується в повітряний тракт впускного колектора двигуна. Ці системи обладналися антихлопковими клапанами. Цей нехитрий пристрій перешкоджає займанню суміші у впускному колекторі, що може виникнути при збої в системі запалення. Найкраще особливостям інжекторних двигунів відповідають системи газового живлення четвертого покоління. Це вже системи розподіленого упорскування газу, який подається через форсунки, встановлені у впускному колекторі безпосередньо перед впускними клапанами. Форсунки забезпечені електроклапанами, які відкриваються за командою електронного блоку управління.

Як в системах упорскування бензину, паливо подається в потрібний момент і в оптимальній кількості. Завдяки цьому досягаються значні переваги перед конструкціями попередньої схеми: мінімальне зниження потужності при переході з бензину на газ, невелика витрата газу – практично 1:1 по відношенню до бензину.

Нарешті, ГБО останнього покоління оснащуються більш довершеним ЕБУ. При визначенні оптимального складу суміші він враховує інформацію від лямбда-зонду, датчиків температури і розрідження в системі впускання. Все це робить сучасні системи газового живлення придатними для монтажу на найсучасніші автомобілі. Більшість моделей з комп'ютеризованими системами управління двигуном можна живити газом виключно за допомогою ГБО четвертого покоління.






.::Пошук в Google::.

.::Розрахунок відстані між містами::.
З:
До:
.::Реклама::.
.::Google реклама::.

       

© 2006 Офіційний сайт Gros-Gaz. Всі права застережено.
Дизайн та підтримка: Савчук Володимир