This version of the page http://www.useti.org.ua/ua/news/312/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-26. The original page over time could change.
Кабінет Тимошенко підтримує ЗНО
на головну мапа сайту пошук на сайті
Новини Про USETI Заходи Преса про нас Форум FAQ
   

Кабінет Тимошенко підтримує ЗНО

06.02.2009

Незаперечну підтримку зовнішнього незалежного оцінювання засвідчила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час пленарного засідання Верховної Ради 5 лютого. Зокрема, вона зазначила: «Хотілось би, щоб наші діти формували свої знання всі роки, поки вони вчаться в школі, і знали, що як в будь-якій європейській країні, їм потрібно буде не за хабарі поступати, а потрібно буде продемонструвати свої знання на незалежних тестах».

Окрім того, Прем’єр зауважила, що «критики до цієї програми було дуже багато. Але в той же час [ми] пройшли перший рік тестування і не було стресів, не було якихось серйозних проколів, це дало позитивний результат».

У своїй промові Ю.Тимошенко торкнулася і питання законодавчого забезпечення ЗНО, зокрема, вона нагадала народним депутатам, що «зараз підготовлений законопроект, який впорядковує повністю системи зовнішнього тестування, робить єдину модель, коли не потрібно здавати і іспити, і тестування».

Насамкінець Прем’єр зазначила: «Я думаю, у цьому році і батьки, і ті, хто буде ставати студентами, значно спокійніше будуть сприймати систему тестування».

Програма сприяння зовнішньому тестуванню в Україні.


Інші новини:

USETI збирає партнерів
24.11.2009
18 листопада 2009 р. Програма сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (USETI) провела розширену робочу нараду за темою ««Кращі кадри через рівний доступ до вищої освіти». Захід було організовано за участі Міністерства освіти і науки України та Українського центру оцінювання якості освіти. докладніше
ГПУ порушила справи проти студентів-пільговиків з фальшивими довідками
16.11.2009
За результатом перевірок у двох столичних університетах – ім. Шевченко тв. Та ім.. Драгоманова – Генпрокуратура порушила карні справи за фактом підробки документів. Першокурсники вступили до престижних ВНЗ як пільговики, але виявилось, що довідки про інвалідність – фальшиві. Ще біля сотні документів відправлено на експертизу. докладніше
Десять кроків майбутнього абітурієнта
05.11.2009
Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив правила реєстрації осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2010 році. Реєстрація розпочнеться о 9.00 15 грудня 2009 р., триватиме до 18.00 31 березня 2010 р. та відбуватиметься в пунктах реєстрації. докладніше