This version of the page http://www.useti.org.ua/ua/news/420/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-15. The original page over time could change.
Віктор Ющенко назвав запровадження ЗНО одним із фундаментальних досягнень реформування освіти останніх років
на головну мапа сайту пошук на сайті
Новини Про USETI Заходи Преса про нас Форум FAQ
   

Віктор Ющенко назвав запровадження ЗНО одним із фундаментальних досягнень реформування освіти останніх років

11.08.2009
Президент України Віктор Ющенко назвав одним із фундаментальних досягнень реформування освіти останніх років запровадження зовнішнього незалежного тестування як ефективного засобу боротьби з корупцією у вищій школі та забезпечення рівних можливостей доступу до освіти. Про це Президент України заявив, виступаючи на нараді з питань підготовки до нового 2009/2010 навчального року.

Віктор Ющенко наголосив, що цей навчальний рік має стати роком поглиблення вже розпочатої модернізації освітньої галузі України.

Серед речей, що принижують національну освіту та державну політику у сфері освіти, Президент України, зокрема, назвав ситуацію, за якої до цього навчального року Міністерство і місцева влада не змогли повністю укомплектувати школи вчителями української мови та літератури. У цьому контексті він повідомив, що має звернення від послів іноземних держав щодо сприяння наданню тій чи іншій школі національних меншин в Україні таких фахівців. 

Серед ключових завдань, «навколо яких має сконцентруватися взаємодія» усіх сторін, Глава держави назвав насамперед подальше підвищення якості освітнього процесу відповідно до вимог єдиного європейського освітнього простору.


Інші завдання нового навчального року, за словами Президента, стосуються завершення комп'ютеризації шкіл, реалізації у повному обсязі програми «Шкільний автобус», оптимізації мережі навчальних закладів, а також подальшого вдосконалення системи зовнішнього незалежного тестування випускників.

http://www.president.gov.ua


Інші новини:

Десять кроків майбутнього абітурієнта
05.11.2009
Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив правила реєстрації осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2010 році. Реєстрація розпочнеться о 9.00 15 грудня 2009 р., триватиме до 18.00 31 березня 2010 р. та відбуватиметься в пунктах реєстрації. докладніше
ЗНО повністю усунуло можливості проявів будь-яких корупційних дій
27.10.2009
Моніторингові дослідження, проведені проектом "Гідна Україна" протягом 2007-2009 років, показали: загальнонаціональне впровадження ЗНО сприяло значному зниженню рівня корупції при вступі до вищих навчальних закладів та сприймається громадою як перспективний метод протидії корупції та підвищення якості знань випускників шкіл. докладніше
МОН збирається відрахувати псевдопільговиків з вишів.
21.10.2009
Міністерство освіти виявило перше порушення під час вступу пільговиків. докладніше