This version of the page http://www.useti.org.ua/ua/news/419/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-14. The original page over time could change.
У вересні вищі навчальні заклади приймуть більше ніж півмільйона нових студентів
на головну мапа сайту пошук на сайті
Новини Про USETI Заходи Преса про нас Форум FAQ
   

У вересні вищі навчальні заклади приймуть більше ніж півмільйона нових студентів

07.08.2009
Восени до вищих навчальних закладів України буде зараховано більше, ніж півмільйона нових студентів. 400 тисяч з них - випускники шкіл 2009 та минулих років, решта - близько 150 тисяч - випускники технікумів. Про такі підрахунки повідомив директор департаменту вищої освіти МОН України  Ярослав Болюбаш на прес-конференції 6 серпня. 

Для тих, хто цього року вже отримав ступінь бакалавра і бажає вчитися на магістра або спеціаліста, прийом документів подовжено до 25 серпня.

- Прийом на навчання на здобуття рівня магастра або спеціаліста не є автоматичним. Студент має подати свої документи та взяти участь в конкурсі, - нагадав Я. Болюбаш.

2009 року на відміну від минулоріч абітурієнт міг вступити до університету лише за сертифікатом. Міністерство освіти і науки досягнуло найвищого рівня поінформованості  абітурієнтів, їхніх батьків, громадськості про вступну кампанію завдяки інформаційно-пошуковій системі «Конкурс», на сайті якої на сьогодні зафіксовано більше 30 млн. відвідувань з 60 країн світу.
Відбулось посилення діалогу з громадськістю завдяки роботі консультаційного телефону. Громадськими організаціями здійснюється контроль за діяльністю приймальних комісій. Ми не маємо жодного звернення громадян з приводу хабарництва, - наголосив представник міністерства.

Цього року найбільш популярними спеціальностями залишаються економіка, право, міжнародні зв’язки, іноземна мова. При цьому зріс конкурс на природничо-математичні і технічні спеціальності.


Програма сприяння зовнішньому тестуванню в Україні

 

 

 


Інші новини:

Десять кроків майбутнього абітурієнта
05.11.2009
Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив правила реєстрації осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2010 році. Реєстрація розпочнеться о 9.00 15 грудня 2009 р., триватиме до 18.00 31 березня 2010 р. та відбуватиметься в пунктах реєстрації. докладніше
ЗНО повністю усунуло можливості проявів будь-яких корупційних дій
27.10.2009
Моніторингові дослідження, проведені проектом "Гідна Україна" протягом 2007-2009 років, показали: загальнонаціональне впровадження ЗНО сприяло значному зниженню рівня корупції при вступі до вищих навчальних закладів та сприймається громадою як перспективний метод протидії корупції та підвищення якості знань випускників шкіл. докладніше
МОН збирається відрахувати псевдопільговиків з вишів.
21.10.2009
Міністерство освіти виявило перше порушення під час вступу пільговиків. докладніше