This version of the page http://www.fact.kiev.ua/books/book_237/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-11. The original page over time could change.
Видавництво "Факт" -
Художня література Exceptis excipiendis Текст+контекст Непроза Сучасний жіночий французький роман Мала енциклопедія моди Українська класика. Меценатський проект Дитяча Академія Наук Містами Поза фокусом Перекладено українською Транскрипция мысли Художня література. Поза серіями Літературознавство, гуманітаристика Висока полиця Українські мемуари Літературознавство. Поза серіями Поезія Зона Овідія Вибране Поезія. Поза серіями Навчальна література Математика, технічні науки Поза серіями Мистецтво Поза серіями
E-mail розсилка видавництва Факт
Контакти:
(+38 044) 400-31-11
(+38 044) 443-65-53
office@fact.kiev.ua

Львівська філія
(+38 091) 910-40-29
Будь-яку книжку видавництва можна придбати поштою, надіславши замовлення на e-mail: sale@fact.kiev.ua
Пошук
Автор (Прізвище, Ім'я):
Книга (Назва):
УВАГА!
До відома письменників, поетів, науковців, журналістів, які мають намір співпрацювати з видавництвом "Факт"!
Повідомляємо, що ні за яких обставин та ні в якій формі видавництво "Факт" не буде співпрацювати з тими творчими особистостями, які мають публічні зв'язки з часописом "Книжковий клуб +" або видавництвом МАУП.

 
 

 




 

Сашко Ушкалов

БЖД

 

БЖД — це «безпека життєдіяльності», нехитра наука про те, як за будь-якої скрутної ситуації вийти сухим із води. І коли у фіналі роману його головний герой, переживши чимало веселих та сумних пригод, раннім ранком стоїть на березі моря, безконечного, прекрасного, грізного, то читач розуміє, що насправді БЖД — це щось куди складніше. Герої роману хочуть не «виживати», а жити по-справжньому, жити, відчуваючи всім своїм єством повноту цього світу, у закинутому в безвість мегаполісі, котрий був колись символом українського урбанізму. Перед нами — Харків та філософія життя покоління-2000.

Купити книжку в інтернеті можна тут

Купити книгу в електронному форматі можна тут

 

Розділ: Художня література
Серія: Exceptis excipiendis
Рiк випуску: 2007
Розмiр: 240 с.
Формат: 75*90 1/16
Стандарт:
Мінімальна роздрібна ціна: 18 грн.

 

 
Уривок
З українських шкіл зникли вчителі-фанатики з вогниками в очах

Інтерв’ю з Сашком Ушкаловим

Сашко Ушкалов – один із лідерів нової художньої практики, тобто літератури нової генерації. У його творчому доробку – поезії, збірка абсурдових п’єс, він перекладає сучасну німецькомовну поезію та прозу, впорядковує антології віршів. Герої його творів – молоді люди, його ровесники.

2008-09-03
Розмовляла Анастасія Перфецька ("Львівська газета")
САШКО УШКАЛОВ. БЖД

Знаю, що про цю книжку писатимуть рецензенти. Яскравий молодіжний роман; зворушлива проза харківського велосипедиста-дальнобійника; життєва філософія покоління-2000; дотепна іронія; мова, позбавлена внутрішного цензурування... Щось таке.

2007-07-03
Богдана Матіяш (Критика, рік ХІ, число 4 (114) квітень 2007)
ГАМЛЕТ ТА БЖД

У ТІНІ УШКАЛОВА
Дебютний роман Сашка Ушкалова "БЖД" можна назвати одним із найвдаліших в ланцюгу "українського молодіжного роману" (називаємо так окремий жанр так званої сповідальної прози-маніфестів покоління). Цей твір з'явився практично одночасно з новим романом Любка Дереша "Трохи пітьми". Начебто, конкурувати молодому авторові Ушкалову також з молодим, але вже "кумиром молоді" Дерешем, буде важко, але - виявилося навпаки: "БЖД" - роман набагато кращий за Дерешевий твір.

2007-06-20
Ксенія ВЛАДИМИРОВА, інтернет-часопис про культуру kut.org.ua
ІНТЕРВ’Ю З САШКОМ УШКАЛОВИМ ДЛЯ WWW.FACT.KIEV.UA

Народився в Харкові. Перші кроки зробив у общазі. Подейкують, любив вишивати по коридору голяка з повітряною кулькою… З дитинства мав потяг до шкідливих звичок, тобто, прогулюючись у півтора роки Молодіжним парком, збирав недопалки. Для чого я їх збирав, на жаль, уже не пригадую.
Навчався у звичайнісінькій школі. Не скажу, що вчителі мене любили, а шкільні психологи — ті взагалі називали мене хамелеоном, і це мені дуже імпонувало. Обожнював уроки фізкультури й російської літератури.

2007-06-12
Розмовляла Оксана Мельник
Сашко Ушкалов: “Жити одним днем, і прожити цікаво...”

“Життя — жорстко відлагоджений Господній бізнес”, — вважає герой роману 24-річного харків’янина Сашка Ушкалова “БЖД”, що його автор презентував у клубі “Лялька”.
Як музичні ілюстрації до твору звучали композиції проекту “Труба гітарі”. Перша назва роману мала бути “Гагарін” (так звати героя, який літав з висоти кількох поверхів), але плани поламав Любко Дереш, який надрукував свій роман, де вмістив фото Гагаріна. За словами Сашка, це навіть на краще, бо твір отримав нову концепцію, майже нову філософію БЖД.

2007-04-26
Наталя Дудко. Газета "Ратуша" (м. Львів)