This version of the page http://www.pfts.com/uk/astsnews/?n_id=5228 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-08. The original page over time could change.
ПФТС » Новини проекту » Генеральна торговельна угода » Субліцензійний договір » Електронний числовий підпис » FAQ » Торгівля облігаціями в новій торговельній системі PFTS NEXT буде проводитися за чистою ціною
 
  • Укр |
  • Eng
08/11/200905:48  market: CLOSED 
USD/UAH W. Av.=8.1631 (05.11.2009, дані НБУ)
Інтернет-трейдинг | Підсумки торгів | Біржовий Список | Члени Фондової біржі | Рейтинги

Головна » Новини проекту » Генеральна торговельна угода » Субліцензійний договір » Електронний числовий підпис » FAQ » Торгівля облігаціями в новій торговельній системі PFTS NEXT буде проводитися за чистою ціною


Торгівля облігаціями в новій торговельній системі PFTS NEXT буде проводитися за чистою ціною

08.04.09

З моменту запуску в експлуатацію нової торгівельної системи PFTS NEXT, Фондова біржа ПФТС розпочинає торгівлю облігаціями за чистою ціною (процент від номінальної вартості). Учасникам торгів буде доступна додаткова інформація стосовно доходності та накопиченого купонного доходу у режимі реального часу. Для зручності користувачів, в інформаційних продуктах ПФТС (в т.ч. звітних файлах із офіційними результатами торгів) вартість облігацій буде наведена за існуючою методикою («чиста» ціна + НКД).

Директор Департаменту цінних паперів АКБ «Форум» Ростислав Венгерук вважає перехід на торгівлю за чистою ціною «питанням звички та часу»: «Увесь світ працює за такими стандартами, тому рано чи пізно нам також доведеться це зробити».

«Впровадження механізму котирування облігацій по «чистій» ціні позитивно вплине на розвиток ринку боргових інструментів України, – говорить Начальник Відділу випуску цінних паперів та операцій на ринку цінних паперів ТзОВ «УніКредит Банк» Андрій Голдаєв. – Зазначене нововведення дозволить учасникам торгів користуватися єдиним підходом до розрахунку доходності по облігаціях, що значно скоротить час для прийняття рішення щодо купівлі або продажу цього фінансового інструменту, як українським так і закордонним інвесторам».

«Можливість виставлення котирувань у відсотках від номінальної вартості, розрахунок НКД та доходності по облігаціях дозволяє оперативно аналізувати інформацію та приймати рішення для укладення угод, а також уникати проблем з котируваннями під час виплати купонного доходу», – підкреслює Директор ТОВ «Інвестиційний Капітал Україна» Костянтин Стеценко.
 



Всі новини

 

© 1998-2009, ПФТС. Всі права захищені. Розробка сайту - Вебекс.Відтворення, поширення й інше використання інформації, розміщеної на Інтернет-порталі ПФТС, чи її частини допускається тільки за умови укладання відповідної угоди з ПФТС.