This version of the page http://oridu.odessa.ua/index.pl?fil=news/15_19_06_09 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-11-02. The original page over time could change.
ОРІДУ НАДУ при Президентові України Написати листа
Меню

Про інститут
Керівництво
Ліцензії
Прийом до інституту
Дистанційне навчання
Факультети
Кафедри
Підвищення кваліфікації
Дорадчі органи
Видавнича діяльність
Науково-дослідницька діяльність
Наші випускники
Міжнародне співробітництво
Бібліотека
Державні закупівлі
Студентське самоврядування
Слухацьке самоврядування
Пам’ятні дати
Запобігання проявам корупції
Співпраця з органами влади Півдня України
Пріоритетні напрямки розвитку інституту

Розклад занять

Державне управління
      денна
      заочна
      вечірня
      заочно-дистанційна
 
Управління проектами
      денна
      заочна
 
Менеджмент організацій
      денна
      заочна
 
Підвищення кваліфікації
      ЦПКК


В Центрі ПКК в період з 15 по 19 червня 2009 року проведено
тематичний короткотерміновий семінар для керівників, заступників керівників структурних підрозділів
органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, Верховної Ради і міністерств АР Крим,
органів публічної влади м. Севастополь за темою
"Політика та відносини Україна - Євросоюз. Міжрегіональна та транскордонна співпраця"

       Відповідно до плану-графіка підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування ІV категорії посад та кадрового резерву на ці посади з 15 по 19 червня 2009 року в Центрі підвищення кваліфікації кадрів Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (далі - Центр) проводився тематичний короткотерміновий семінар для керівників, заступників керівників структурних підрозділів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, Верховної Ради і міністерств АР Крим, органів публічної влади м. Севастополь за темою "Політика та відносини Україна - Євросоюз. Міжрегіональна та транскордонна співпраця".
       Програма тематичного короткотермінового семінару була розроблена відповідно до вимог Професійної програми підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування
       ІV категорії посад та кадрового резерву на ці посади, з урахуванням пропозицій Головного управління зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції Одеської обласної державної адміністрації, кафедри європейської інтеграції Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України та інших нормативно-правових документів, навчальних програм. При плані 30 осіб на семінар прибуло 16 осіб, що складає 53%, а саме: з Автономної Республіки Крим - 2 особи, з Вінницької області - 3 особи, з Миколаївської області - 1 особа, з Одеської області - 9 осіб, з Херсонської області - 1 особа. З органів публічної влади м. Севастополь не були направлені посадовці для участі у зазначеному семінарі. У навчанні брали участь 5 посадовців з органів державної виконавчої влади і 11 посадових осіб органів місцевого самоврядування.
       Після реєстрації слухачів відбулося відкриття семінару, яке провели зі слухачами заступник директора - начальник Центру підвищення кваліфікації кадрів Степан Гургенович Давтян і начальник відділу організації семінарів за державним замовленням Центру підвищення кваліфікації кадрів Привалова Наталія Володимирівна. Під час відкриття семінару Давтян С.Г. розповів слухачам про головні завдання Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України і Центру підвищення кваліфікації кадрів, основні завдання і принципи впровадження системи модернізації загальнонаціональної системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовці і посадових осіб місцевого самоврядування, правила внутрішнього розпорядку під час навчання, про систему надання навчальних послуг, права та обов'язки слухачів.
       Відповідно до затвердженого навчально-тематичного плану семінару в період навчання викладачами Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України були проведені лекції з актуальних питань, а саме:        

  • "Впровадження стандартів публічної етики: українська практика та європейський досвід" - доцентом кафедри державного управління і місцевого самоврядування, кандидатом філософських наук Оганісяном Михайлом Сергійовичем;
  •        
  • "Взаємодія України та Євросоюзу з питань подолання фінансової та економічної кризи" - професором кафедри філософських та соціально-політичних наук, доктором філософських наук Балабаєвою Зінаїдою Василівною;
  •        
  • "Соціальні орієнтири державної політики" - професором кафедри філософських та соціально-політичних наук, доктором філософських наук Гансовою Еммою Августівною;
  •        
  • "Специфіка управління соціальними процесами в умовах євроінтеграції" - доцентом кафедри економічної та фінансової політики, кандидатом економічних наук Ковальовим Георгієм Івановичем.

  •        Цікаво, на високому професійному рівні були проведені тематичні зустрічі в яких виступили перед слухачами семінару викладачі кафедри європейської інтеграції ОРІДУ НАДУ при Президентові України:        
  • професор кафедри, доктор географічних наук Дергачов Володимир Олександрович за темою "Євросоюз та світова фінансова криза";
  •        
  • доцент кафедри, кандидат військових наук, старший науковий співробітник Остапенко Олександр Анатолійович за темою "Україна - ЄС: розвиток відносин і основні напрями співробітництва";
  •        
  • доцент кафедри, кандидат психологічних наук Овчар Олег Михайлович за темою "Східне партнерство - додатковий шанс на зближення з ЄС";
  •        
  • доцент кафедри, кандидат технічних наук Комаровський Віктор Вікторович за темою "Залучення фінансової допомоги до програм соціально-економічного розвитку регіону".
  •        В роботі семінару взяв участь представник Міністерства закордонних справ України в Одесі Ржепішевський Костянтин Іванович, який провів зі слухачами семінару зустріч, в ході якої розповів про актуальні проблеми візових взаємин Європейського Союзу та України та відповів на питання присутніх.
           Питання транскордонного співробітництва в контексті європейської інтеграції України обговорювалися в "круглому столі" за участю заступника начальника управління міжнародних відносин, європейської інтеграції та зв'язків з Одеською діаспорою Одеської міської ради Боєвою Світланою Юріївною, доцентом кафедри української та іноземних мов, кандидатом філологічних наук Броніковою Світланою Анатоліївною, доцентом кафедри європейської інтеграції, кандидатом військових наук, старшим науковим співробітником Остапенко Олександром Анатолійовичем та начальником відділу європейської регіональної політики та транскордонного співробітництва Головного управління зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції Одеської обласної державної адміністрації Хмельниченко-Калабіною Вікторією Вікторівною. В ході обговорення було розглянуто ряд актуальних питань.
           За результатами навчання слухачі даного семінару у своїх анкетах зазначили високий рівень методичного, технічного забезпечення процесу викладання в Центрі ПКК, а також актуальність тематики занять. Більшість отриманих знань, на думку слухачів, мають практичну придатність.
           В останній день тематичного короткотермінового семінару, відповідно до розкладу занять, було проведено екзамен у формі тестування. До тесту увійшли питання, надані викладачами, задіяними у семінарі. Всі слухачі успішно склали іспит: з оцінкою "А" (за Європейською кредитною трансферною системою - ("відмінно") - 1 слухач, з оцінкою "В" ("дуже добре") - 4 слухача, з оцінкою "С" ("добре") - 11 слухачів.
           Під час підведення підсумків короткотермінового тематичного семінару заступник директора - начальник Центру підвищення кваліфікації С.Г. Давтян провів аналіз екзаменаційних тестових робіт.
           По завершенні навчання слухачі отримали сертифікати та методичні матеріали у електронному вигляді на компакт-дисках




    Фотогалерея додається.

    Web-камера
    Додатково

     Вакансії
     Фотогалерея
     Відеогалерея
     Карта сайту

    Посилання


    При гуртожитку інституту є вільні готельні кімнати для поселення.


    Проект Відкритість в системі місцевого самоврядування Польщі