This version of the page http://www.ugcc.org.ua/347.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-27. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: 15.10.2008
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Бібліотека - Покуття - Покуття за 2008-2009 церковний рік - Жовтень 2008 - 15.10.2008

15 жовтня 2008 року

Св. свящмуч. Кипріяна.
Св. муч. Юстини.
Св. Андрія, Христа ради юродивого
.

 

  • Короткий життєпис святого дня
  • Рядовий Апостол
  • Рядове Євангеліє
  • Оповідання для роздумів
  • Прохання про молитву

 

Святі Кипріян і Юстина

Святі Кипріян і Юстина жили у III ст. Кипріян був поганським магом і походив з міста Антіохії в Малій Азії. Він закохався у християнську дівчину Юстину, яка посвятила своє дівицтво Богові. Завдяки її прикладу побожного життя він навернувся до Христової віри. За свою побожність і ревність у виконуванні християнських обов'язків був висвячений на священика, а згодом на єпископа. Господь обдарував його даром зцілення недужих. Донині збереглася славна охоронна молитва св. Кипріяна, яка починається словами: "Господи Боже Сильний і Святий, Царю над царями, почуй нині молитву раба Твого, Кипріяна".

Кипріян і Юстина були замучені за святу віру в час правління імператора Декія.


Послання ап. Павла до Ефесян 5, 25-33

Браття, любіть своїх жінок, як Христос возлюбив Церкву й видав себе за неї, щоб її освятити, очистивши купіллю води зо словом, щоб поставити поруч себе Церкву у славі, без плями або зморшки або чого подібного, але щоб вона була свята й непорочна. Так і чоловіки повинні любити своїх жінок, як своє тіло; бо хто любить свою жінку, себе самого любить. Ніхто ніколи свого тіла не ненавидів, Але він його годує і піклується ним, як Христос Церквою, бо ми члени його тіла. Тому покине чоловік свого батька й матір, і пристане до своєї жінки, і обоє будуть одне тіло. Це велика тайна; але кажу це про Христа і про Церкву. Тому нехай кожний з вас зокрема любить свою жінку так, як себе самого; а жінка нехай поважає чоловіка.

Євангеліє від Луки 4, 1-15

В ті дні Ісус, повний Духа Святого, вернувся з-над Йордану, і Дух повів Його в пустиню, де сорок днів диявол спокушував Його; і протягом тих днів Ісус не їв нічого. Коли ж вони кінчилися, Він зголоднів. Каже Йому диявол: Якщо Ти Син Божий, скажи цьому каменеві, щоб став хлібом. Ісус озвався до нього: Написано, що не самим лише хлібом житиме людина. Тоді диявол вивів Його високо, показав Йому в одну мить усі царства світу і сказав до Нього: Я дам Тобі всю цю владу і славу їхню, бо вона мені була передана, і я даю її, кому захочу. І коли Ти поклонишся передо мною, вся влада буде Твоя. Ісус у відповідь сказав до нього: Написано: Ти будеш поклонятися Господеві, Богові твоєму, і Йому єдиному будеш служити. Потім він повів Його в Єрусалим, поставив на крилі храму і сказав до Нього: Коли Ти Син Божий, кинься звідсіль додолу; написано бо: Він ангелам своїм велітиме про Тебе, щоб Тебе зберігали; і вони знімуть Тебе на руки, щоб Ти ногою не спіткнувся об камінь. Ісус озвавсь до нього: Сказано: Не спокушатимеш Господа, Бога Твого. І, скінчивши всі спокуси, диявол відійшов від Нього до якогось часу. Ісус у силі Духа вернувся в Галилею, і чутка про Нього рознеслась по всій околишній країні. Він навчав по всіх їхніх синаґоґах, і всі Його хвалили.


Таємниця власного "Я"

Один літній пан мав у великому місті крамницю з різни­ми цікавими та антикварними речами. Якось у крамницю заглянув турист і став розмовляти зі старим власником про всі речі, які було тут зібрано.

— Скажіть, яка з усіх речей, які у Вас були, є, на Вашу думку, найчудернацькішою і найзагадковішою? — поці­кавився турист.

Старий оглянув сотні раритетів, пам'яток стародавнього мистецтва, набиті опудала тварин, риб та птахів, археоло­гічні знахідки, оленячі роги... тоді обернувся до туриста і сказав:

— Найчудернацькішою річчю у цій крамниці, безперечно, є я сам.

Ентоні де Мелло "Молитва жаби", том 1 - Свічадо, 1999


Прохання про молитву

З 9 грудня 2003 року на цьому місці у "Покутті" Ви можете подати своє прохання про молитву. А ми передамо його сестрам-монахиням Української Греко-Католицької Церкви, які будуть молитися у Вашому намірі. Якщо Ви не заперечуватимете, прохання буде активізоване тут (тільки текст прохання, без вказівки імені та прізвища того, хто просить про молитву).

Запрошуємо відвідувачів нашої сторінки до спільної молитви, адже Господь наш Ісус Христос сказав: "Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них" (Мт. 18, 20), - а також: "Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам" (Мт. 7, 7). Як відомо, молитви є різні (одна триває декілька хвилин і інша - лічені секунди), тому просимо про таку молитву, яку матимете змогу промовити.

Просимо помолитися

- за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) та Ісповідника віри Патріарха Йосифа (Сліпого);
- за здоров'я для Лариси і Митрофана;
- за Боже благословення для Андрія та Оксани, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї, і щоб Господь Бог подарував їм дитину;
- за здоров'я, мир і спокій у сім'ї Петра та Людмили;
- за здоров'я та Боже благословення для Ольги, Романа, Марії, Дмитра, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї
;
-
за Боже благословення для Руслана і Лесі;
- за здоров'я та Боже благословення Тараса, Марії, Лесі, Олі
;
- за оздоровлення Ольги, Володимира. Щасливе подружнє життя Юрія та Ірини. Щасливу долю Уляни, здоров'я Наталії з дитиною
;
- за здоров'я та Боже благословення для Анни, Руслана
;
- за здоров'я Сергія, Ореста, Марії, Мар'яни, Оксани та Ярослава
;
- за Божу допомогу та благословення для Галини і її сім'ї
;
- за добру долю для Ірини
.

 

Якщо Ви бажаєте залишити своє прохання, то просимо заповнити нижчеподану форму (формулювання прохання має бути чітким і лаконічним).


Ваше ім'я:
Ваше прохання:

В розділіi...



      Створення web-сайту - WebСвіт