This version of the page http://www.ugcc.org.ua/339.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-26. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: 09.10.2008
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Бібліотека - Покуття - Покуття за 2008-2009 церковний рік - Жовтень 2008 - 09.10.2008

9 жовтня 2008 року

Переставлення св. апостола і євангелиста Івана Богослова.

 

  • Короткий життєпис святого дня
  • Рядовий Апостол
  • Рядове Євангеліє
  • Оповідання для роздумів
  • Прохання про молитву

 

Переставлення святого Івана Богослова

Іван Богослов був родичем Ісуса, молодшим братом св. Якова Заведеєвого, наймолодшим з апостолів і, як він сам говорив, "учнем, якого любить Ісус". Написав Євангеліє, три послання і єдину новозавітню пророчу книгу "Одкровення".

Іван Богослов був великим учителем любові і єдиним із 12 Христових апостолів, який помер природною смертю. Він помер 100 року після народження Христа у віці 94 років. Св. Епіфаній оповідає, що коли Іван постарівся і так ослаб, що вже не міг проповідувати, то наказував своїм учням нести себе на збори вірних, де кожного разу повторював тільки оці слова: "Мої дітоньки, любіть один одного". А коли вони запитали його, чому він завжди повторює одні і ті ж слова, апостол відповів: "Бо це слово Господнє, і якщо ви виконаєте його, то цього буде досить".


Послання ап. Павла до Ефесян 4, 14-19

Браття, тоді ми не будемо більше малолітками, якими кидають хвилі і кружляє усякий вітер науки, щоб обманом людським і всякими хитрощами увести у блуд. Але будемо жити по правді та в любові в усьому, зростаючи в того, хто є голова — у Христа. Від нього все тіло, складене та споєне всілякими зв'язками взаємної помочі згідно з відповідним діянням кожного члена, бере зріст на будування самого себе в любові. Кажу, отже, і в Господі вас заклинаю, щоб ви більш не поводились, як поводяться погани, що ходять у суєті свого ума, запаморочені умом, далекі від життя в Бозі через їх неуцтво, що в них, та через зачерствілість їх серця. Вони, отупілі, віддали себе непогамованій розпусті, щоб з запалом чинити всяку нечисть.

Євангеліє від Марка 11, 27-33

В той час прийшов Ісус у Єрусалим. І коли Він ходив у храмі, підійшли до Нього первосвященики, книжники та старші і кажуть до Нього: Якою владою чиниш це? Хто дав Тобі владу це робити? Ісус відповів їм: Спитаю Я вас одну річ; дайте мені відповідь, і Я скажу вам, якою владою це чиню. Іванове хрещення було з неба чи від людей? Відповіжте мені. Вони почали міркувати між собою і говорити: Як відповімо: 3 неба, Він скаже: Чому ж ви не повірили йому? А скажемо: Від людей, — боялися народу, бо всі вважали Івана за пророка. І відповіли Ісусові: Не знаємо. Ісус же сказав їм: І Я вам не скажу, якою владою це чиню.


Добродушний Танцан

В еру Мейґі у Токіо жило двоє відомих учителів, які були настільки несхожі один на одного, наскільки це лише мож­ливо. Один із них, Уншо, викладач Шінґону, був людиною, яка до дрібниць дотримувалась усіх приписів Будди. Він вставав задовго до світання, відходив до сну, коли смеркало, нічого не їв після того, як сонце проходило зеніт, і не пив жодних хмільних напоїв. Інший, Танцан, був професором філософії в Тодайському імператорському університеті. Він не дотримувався жодних приписів, їв тільки тоді, коли хотів, і спав навіть удень.

Одного разу Уншо зайшов до Танцана у гості та застав його злегка напідпитку. Це було просто обурливо, адже на устах буддиста не повинно бути навіть краплі алкоголю.

– Привіт, друзяко, – вигукнув Танцан. – Може зайдеш і пропустиш зі мною по чарці?

Уншо така фраза тяжко образила. Одначе він взяв себе в руки і сказав:

– Я ніколи не п'ю.

– Той, хто не п'є, без сумніву, не має нічого спільного з людиною, – продовжував Танцан.

Тоді в Уншо увірвався терпець.

– Ти хочеш сказати, що я не людина, бо не торкаюся того, що Будда явно заборонив? Якщо я не людина, то хто ж тоді?

– Будда, – відказав радісно Танцан.

Смерть Танцана була такою ж простою, як і його життя. В останній день свого земного існування він написав шістдесят поштівок, у кожній з яких писалося:

«Я відходжу з цього світу.
Це моє останнє оголошення.
Танцан. 27 липня, 1892».

Він попросив друга відправити ці картки замість нього, а тоді спокійно відійшов.

Суфі Джунаід із Багдаду говорив: «Добродушний сенсуаліст кращий за схильного гніватись святого».

Ентоні де Мелло "Молитва жаби", том 1 - Свічадо, 1999


Прохання про молитву

З 9 грудня 2003 року на цьому місці у "Покутті" Ви можете подати своє прохання про молитву. А ми передамо його сестрам-монахиням Української Греко-Католицької Церкви, які будуть молитися у Вашому намірі. Якщо Ви не заперечуватимете, прохання буде активізоване тут (тільки текст прохання, без вказівки імені та прізвища того, хто просить про молитву).

Запрошуємо відвідувачів нашої сторінки до спільної молитви, адже Господь наш Ісус Христос сказав: "Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них" (Мт. 18, 20), - а також: "Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам" (Мт. 7, 7). Як відомо, молитви є різні (одна триває декілька хвилин і інша - лічені секунди), тому просимо про таку молитву, яку матимете змогу промовити.

Просимо помолитися

- за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) та Ісповідника віри Патріарха Йосифа (Сліпого);
- за упокій душі раби Божої Єфросинії, раба Божого Миколая, та душ в чистилищі;
- за Божу милість і благословення для отця Мирослава та отця Андрія;
- за здоров'я душі Ірини і за її добру долю
;
- за здоров'я та ласки Божі для Марічки
;
- за злагоду у сім'ї Тетяни і Андрія, за здоров'я донечки Соломії
;
- за сімейне благополуччя для Лілії та Володимира
.

 

Якщо Ви бажаєте залишити своє прохання, то просимо заповнити нижчеподану форму (формулювання прохання має бути чітким і лаконічним).


Ваше ім'я:
Ваше прохання:

В розділіi...



      Створення web-сайту - WebСвіт