This version of the page http://www.ugcc.org.ua/336.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-26. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: 06.10.2008
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Бібліотека - Покуття - Покуття за 2008-2009 церковний рік - Жовтень 2008 - 06.10.2008

6 жовтня 2008 року

Зачаття чесного і славного прор. Івана, Предтечі й Хрестителя Господнього.

 

  • Короткий життєпис святого дня
  • Рядовий Апостол
  • Рядове Євангеліє
  • Оповідання для роздумів
  • Прохання про молитву

 

Зачаття святого Івана Хрестителя

За правління юдейського царя Ірода жив старенький священик Захарія та його дружина Єлисавета у містечку Аймкарім у Юдеї. Вони вірно сповняли всі Господні заповіді й приписи юдейського закону, але були бездітними. Хоч подруги вже були похилого віку, проте не втрачали надії на Бога і вірили, що Господь зніме з них ганьбу бездітності.

Про зачаття Івана, яке супроводжувалося чудами, дуже гарно написано у Євангелії св. Луки. Коли одного дня Захарія приносив кадильну жертву в храмі, явився йому ангел Господній і сповістив, що Єлисавета породить сина. Захарія не повірив цій радісній новині й одразу ж онімів, а зміг говорити щойно у хвилині найменування свого сина Івана, пророкувавши йому, що він буде Предтечею Месії.


Послання ап. Павла до Ефесян 1, 22-2, 3

Браття, Отець усе підкорив йому під ноги й поставив його вище над усе, як голову Церкви, яка в його тілом, повнота того, що виповнюв все у всьому. І ви були мертві вашими провинами й гріхами, в яких ви колись за звичаєм цього світу жили, за владою князя повітря, духа, що діє тепер у синах непослуху. Між ними й ми всі колись жили в наших похотях тілесних, виконуючи примхи тіла і природних нахилів, і ми були з природи дітьми гніву, як і інші.

Євангеліє від Марка 10, 46-52

В той час, як Ісус виходив з Єрихону, син Тимея Вартимей, сліпий жебрак, сидів край дороги. Довідавшись, що то Ісус з Назарету, закричав він, кажучи: Ісусе, Сину Давидів, змилуйся надо мною. Багато хто сварив на нього, щоб мовчав, та він ще більше кричав: Сину Давидів, змилуйся надо мною! Ісус зупинився і велів, покличте його. Кличуть, отже сліпого і говорять до нього: Бадьорся, устань, Ісус кличе тебе. Тоді сліпий, скинувши верхню одежу, скочив і підійшов до Ісуса. Ісус, звернувшись до нього й каже: Що хочеш, щоб я зробив тобі? Сліпий йому каже: Учителю Мій, щоб я прозрів. Сказав Ісус до нього: Іди, віра твоя спасла тебе. І негайно прозрів той, і пішов дорогою за Ним.


Багаудин приховує чудеса

Якось до учня мусульманського містика Багаудина Накшбанда підійшов незнайомець і запитав:

– Скажіть, чому Ваш Учитель приховує свої чудеса. Я особисто зібрав свідчення, які показують, що, поза всяким сумнівом, він був у декількох місцях одночасно; що зці­лював хвороби людей силою молитви, але казав їм, що то робота природи; що допомагав людям у біді, а потім приписував усе їх щасливій долі. Чому він так чинить?

– Я дуже добре знаю, про що Ви говорите, – відповів учень, – бо я сам спостерігав усе це. Думаю, що можу відповісти Вам. По-перше, Учитель не терпить бути у центрі уваги. А по-друге, він впевнений, що якщо лише у людей пробудиться зацікавленість до чудес, вони не матимуть жодного бажання дізнатися що-небудь про істинні духовні цінності.

Ентоні де Мелло "Молитва жаби", том 1 - Свічадо, 1999


Прохання про молитву

З 9 грудня 2003 року на цьому місці у "Покутті" Ви можете подати своє прохання про молитву. А ми передамо його сестрам-монахиням Української Греко-Католицької Церкви, які будуть молитися у Вашому намірі. Якщо Ви не заперечуватимете, прохання буде активізоване тут (тільки текст прохання, без вказівки імені та прізвища того, хто просить про молитву).

Запрошуємо відвідувачів нашої сторінки до спільної молитви, адже Господь наш Ісус Христос сказав: "Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них" (Мт. 18, 20), - а також: "Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам" (Мт. 7, 7). Як відомо, молитви є різні (одна триває декілька хвилин і інша - лічені секунди), тому просимо про таку молитву, яку матимете змогу промовити.

Просимо помолитися

- за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) та Ісповідника віри Патріарха Йосифа (Сліпого);
-
за здоров'я душі, тіла для Володимира, Любові, Галини, Марії;
-
за Боже благословення для Руслана і Лесі;
- за здоров'я та благословення для Ольги, Романа, Марії, Дмитра, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї;
- за здоров'я душі і тіла Марії, Геннадія, Миколи, Людмили;
- за здоров'я та добру долю Катерини, Миколи, Анни-Марії;
- за мир і злагоду для Володимира, Марії та їхніх дітей.

 

Якщо Ви бажаєте залишити своє прохання, то просимо заповнити нижчеподану форму (формулювання прохання має бути чітким і лаконічним).


Ваше ім'я:
Ваше прохання:

В розділіi...



      Створення web-сайту - WebСвіт