This version of the page http://www.comfort-service.com/ukr/Engineering_market.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-10-11. The original page over time could change.
Ринок інженерії
пошук  



Фінансові показники
Інвестиційні проекти
Ринок інженерії


Ринок інженерії

Протягом останніх років експерти зазначають стабільний ріст ринку інженерних систем на 30-35% щорічно у зв’язку із збільшенням об’ємів будівництва у всіх сегментах нерухомості. Будівельна галузь в Україні на цей час знаходиться у стані стрімкого зростання. Цьому сприяли такі чинники, як різкий зріст споживчого попиту на об'єкти комерційної та житлової нерухомості, значний ріст інвестицій у промислове будівництво, а також висока рентабельність і прибутковість об’єктів нерухомості.. У 2007 р. будівельниками України виконано робіт на суму 53,5 млрд.грн., що на 15,8% більше на відміну 2006 року. В 2008р. очікується різкий ріст будівництва торгово-розважальних та офісних приміщень. Лише в Києві до 2010 року  буде більше 68 професійних торгівельних центрів, або ж більше1421тис.кв.м. торгівельних площ. Вже у 2008р. в Києві очікується введення в експлуатацію торгівельних центрів більше 340 тис. кв. м. ( Мега-Сіті, Дніпровська Пристань, Мультиплекс-Плаза, Квадрат Аврора, і т.д.).

Необхідно відмітити суттєве зростання вимог до інженерних систем в комерційному, житловому та промисловому будівництві, що приводить до зростання частки вартості інженерних систем в загальній собівартості будівництва. Це високі вимоги до функціональності (кліматичні умови, диспетчеризація і т.д.), енергозбереження, надійності. В промисловому будівництві частка вартості інженерних систем в загальному кошторисі будівництва може складати до 70%.

Крім того, витрати на Євро-2012 згідно Державної програми  підготовки складуть $20 млрд., з яких 1/ 6 частина виділена з Державного бюджету, а решта – за рахунок залучення коштів приватних інвесторів. Серед об’єктів, які необхідно привести у відповідність європейським нормам – це і об’єкти спортивної ( стадіони, тренувальні бази), транспортної ( дороги, вокзали, аеропорти), туристичної (готелі) інфраструктури. А це, відповідно, колосальний об’єм робіт не лише по внутрішніх інженерних мережах, але і модернізація застарілих систем зовнішньої інженерії - енерго- та водопостачання.










Комфорт-Сервіс © 2007-2008
Всі права захищєно.

Розроблено в
Sparkle Design Studio