This version of the page http://www.liderstvo.org.ua/we/faculty/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-30. The original page over time could change.
Вища освіта: лідерство для прогресу - Ми / Кафедра E-mail Мапа серверу Головна сторінка сайтобудівництво: dela design




Ми / Кафедра

Метою діяльності кафедри є організація ефективної підготовки управлінського персоналу системи освіти нижнього (директори освітніх закладів), середнього (керівники муніципальних органів управління освітою) та вищого рівнів (ректори ВНЗ, керівники органи управління освітою, обласного та всеукраїнського рівня).

Головним в діяльності управлінських кадрів є розв’язання протиріччя між недостатніми ресурсами та необхідністю досягнення нових цілей, які виникають перед освітніми організаціями в умовах соціальної нестабільності. Кафедра виходить з того, що в даних умовах розв’язати це протиріччя можливо лише за допомогою ефективного використання людського потенціалу організації, який включає в себе ресурси особистості керівника, педагогічного та технічного персоналу, а також малих груп колективу закладу освіти в цілому.

Розробка кафедрою актуальної методології, змісту та технологій підготовки управлінських кадрів підвищує ефективність діяльності керівника освітнього закладу, розвиває компетентність керівника в умовах нестабільності.

При цьому кафедра керується методологічними основами, розробленими А.А. Богдановим, С.П. Капіцею, І. Пригожиним, які дають можливість розглядати суспільні системи з позиції самоорганізації (синергетичний підхід); ідеями Н.А. Бєрдяєва про макрокультурний підхід до особливостей розвитку організації з урахуванням стереотипів поведінки людини, розвинутими в роботах Д. Хофштеда; підходами до соціального управління, розробленими Д.М. Гвішиані, Ф. Герцбергом, Р. Лацкертом, Д. МакГрегором, Б.З. Мільнером, Н. Мінцбергом та іншими.

Актуальність матеріалів, що включені в зміст курсів по управлінню людськими ресурсами організації, визначається не лише новизною для слухачів, але й успішністю діяльності керівників в сучасних умовах. Побудова навчальних курсів, яка передбачає подачу матеріалу в інтерактивному режимі, являє собою актуальний зміст, а практична діяльність передбачатиме процес розвитку власної організації.

Така побудова навчальних курсів дозволяє зробити джерелом нової інформації не лише досвід викладачів, але й слухачів, дати їм можливість експериментально перевіряти отримані знання.

Ми
Кафедра
ВНЗ
Персоналії
 







Motor Banner Network
  Copyright © Педагогічна Академія 2001
  E-mail: kpa@kw.ukrtel.net
  Проект створено за підтримки фонду “Відродження”
  Сайтобудівництво — студія dela design