This version of the page http://3g.temp21.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-30. The original page over time could change.
Корпорація Темп-21: Технології мобільного зв'язку - 3G, PeopleNet, CDMA, Інтертелеком, Utel, GSM

Мобільні технології зв'язку 3G, PeopleNet, CDMA, Інтертелеком, Utel, GSM

Можливості 3G — це ваші можливості

Еволюція людства — це еволюція його бажань. Саме бажання керують людьми, підштовхуючи їх до нових рішень та відкриттів. Сьогодні зв’язок 3G — це найсучасніша еволюційна ланка в галузі комунікацій. Це новий стандарт, який зруйнував існуючі рамки, що обмежували спілкування людей. Це абсолютна свобода спілкування, де немає місця жодним обмеженням.

Сьогодні цей стандарт використовується в 110 країнах світу, а послугами операторів 3G користуються близько 444 мільйонів людей.

Людей багато, якість — одна!

Технологія 3G створювалась з урахуванням особливостей сьогоднішнього дня. Багатомільйонним мегаполісам зв'язок нового покоління необхідний як ковток свіжого повітря. Адже навіть на пікових навантаженнях 3G зберігає максимально високу якість голосового зв’язку.

Про стандарт CDMA

Телекомунікації являють собою на даний момент найбільш динамічно розвинутий сектор українського ринку. Поряд із вже існуючими технологіями зв'язку, з'являється принципово новий стандарт зв'язку - CDMA. Code Dіvіsіon Multіple Access (CDMA) дослівно перекладається як множинний доступ з кодовим поділом каналів (саме кодовим, а не частотним або тимчасовим, що обумовлює ряд явних переваг стандарту CDMA). Ця система зв'язку була стандартизована в 1993р. Американською телекомунікаційною промисловою асоціацією (U.S. Telecommunіcatіons Іndustry Assocіatіon) у вигляді стандарту ІS-95.

Технологія CDMA рекомендована міжнародною спілкою електрозв'язку як основа для розробки систем рухомого зв'язку третього покоління.

Цифровий стандарт CDMA (ІS-95), розроблений фірмою Qualcomm, США, з кінця 1995р. почав працювати в Гонконгу як стільникова система рухомого зв'язку. Устаткування CDMA працює в частотному діапазоні 800 Мгц. На сьогоднішній день це найсучасніша стільникова система.

Мережі CDMA розгорнуті і включені в комерційну експлуатацію в сусідніх з Україною державах: у Польщі (м. Варшава і Варшавське воєводство), в Угорщині, Румунії, Німеччині, Росії (Москва, Санкт-Петербург, Іваново, Вороніж, Ростов, Новочеркаськ, Калінінград, Челябінськ, Брянськ, Владивосток, Владикавказ і ін.), у Придністровській, Молдавській Республіці.

Бурхливе зростання мереж зв'язку CDMA обумовлене технічними, економічними й екологічними перевагами цього стандарту. Велика кількість операторів з усіх частин світу зупинила свій вибір на технології CDMA, а 45 провідних компаній світу придбали ліцензії на виробництво обладнання.

Зв’язок нового покоління

CDMA (Codе Dіvіsіon Multіple Access) - це система множинного доступу із кодовим розділенням. Саме кодовим, а не частотним, що обумовлює низку переваг стандарту CDMA. Це означає, що в кожного абонента CDMA свій код, що не може бути використаний іншими, незалежно від того, користується абонент послугами зв'язку або взагалі вимикнув телефон.

Вперше цю технологію було застосована в 50-х роках в американській військовій системі зв'язку АРС - 50, що використовувалася для організації обміну мовними повідомленнями між військовим літаком та наземними службами. Надійність, захищеність від прослуховування та перехоплення даних зробили CDMA фактично ідеальним зв'язком для військових.

У 1993 р. компанія Qualcomm на основі технології CDMA створила стандарт ІS-95 (cdmaOne) і передала його для комерційного використання. Експлуатація першої комерційної системи мобільного зв'язку було почато у 1995 році в Гонконзі та на сьогоднішній день мережі CDMA розгорнуті на усіх континентах та охоплюють більш 150 млн. абонентів. Причини росту мережі CDMA зв'язку обумовлені технічними, економічними та екологічними перевагами цього стандарту.