This version of the page http://vydelka.com/index.php?showtopic=805 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-29. The original page over time could change.
Про нас пишуть - виделка
рекламувати мистецтво?
Вхід
Логін: Пароля:Забули паролю?
Запам'ятати Вас з цього комп'ютера?
Увійти невидимим?

Привіт Гість ( Вхід | Реєстрація )

 
 Про нас пишуть
Опції
Logvynenko
22.10.2006, 10:09
Пост #1


been a long lonely, lonely, lonely, lonely, lonely time


Група: Супермодератори
Повідомлень: 3 528
З нами з: 6.11.2005
З: Український Ольстер
Користувач №: 9
Країна:



Вечірка, подарунки, тортик і ... "Сумно"

Євген ПОВЕТКІН, Київ.

Жовтень 23, 2006 р., понеділок.

19 жовтня 2006 року в мистецькому кнайп-клубі "Купідон" інтернет-портал "Сумно", присвячений українській культурі та мистецтву, відсвяткував свій перший день народження.

Користуючись нагодою, ми щиро вітаємо наших колег і бажаємо їм міцного здоров'я, творчих злетів та конекту, що ніколи не падає! Ми постараємося разом з вами йти до нашої спільної мети - помалу створювати таке інформаційне поле, щоб про кожну нову цікаву українську книжку, музичний альбом, віддубльований кінофільм, художню виставку можна було почитати в Мережі щось справді посутнє...

Тепер трохи про сам захід. Перш за все, день народження "Сумно" вкотре наочно показав, що українській сучасній літературі вже давно тісно в підвалі, навіть у такому колоритному, як кнайп-клуб "Купідон". Місця, як завжди, було малувато, до виступів Анатолія Дністрового доводилося прислухатися. На жаль, найбільше не повезло чарівній Марині Соколян, яка мала нещастя відкривати вечірку - за шумом та переміщеннями публіки було майже не чути, як вона читала свої вірші.

Ситуація з чутністю кардинально виправилася тільки тоді, коли на сцену вийшла "епатажна парочка" - Світлана Поваляєва та Ірена Карпа. Карпа нарешті змогла віднайти в кутку сцени другий мікрофон, який виявився незрівнянно краще за перший. От тільки жаль, що сталося це аж коли "екватор" вечора вже було перейдено...

Справжні окраси вечора - дві казочки, розказані лірником Сашком (Олександром Власюком) та музичний виступ гурту "Тінь сонця". Щоправда, й тут особливості приміщення пішли не користь насолоді слуханням, бо прохід до бару та, пардон, туалету були якраз поруч із сценою, і постійний рух не надто сприяв заглибленому слуханню... Але то все, зрештою, дрібниці. Всім палким прихильникам укрсучліту доводилося йти ще й не на такі жертви... Спасибі за пригощання тортом на завершення вечірки!

Подія сама по собі - перша річниця народження спеціалізованого й доволі репрезентативного порталу української культури - наштовхує на радісні й трохи сумні роздуми. По-перше - про те, яким все-таки великим благом для неї, тобто для укркультури, став Інтернет. Вдивляючись в радісні молоді обличчя "сумновців", я мимоволі думав егоїстично - як би нам з друзями в такому віці, як вони, та таку штуку, як Мережа...

Живучи та навчаючись у невеликому східноукраїнському містечку Бердянську, максимум, що ми могли тоді зробити - це величезну факультетську стінну газету та сценарій короткометражного фільму для бердянського телебачення, який так і не був узятий в роботу. А от нині хлопці дівчата вже з першого курсу можуть долучатися до справжньої, а не якоїсь все-таки "підготовчої" роботи, здобувати "бойовий" досвід, набагато цінніший за наш тодішній...

Радісно, що завдяки Інтернету, зокрема, і порталу "Сумно", з'явилося місце, де можна поділитися враженнями від прочитаної книжки, прослуханого альбому чи переглянутої кінострічки - тоді, десять років тому, нам цього страшенно бракувало.

Та й сумного в роздумах про "Сумно" (даруйте за каламбур) вистачає. Хоча б тому, що ця сторінка з огляду на її репрезентативність та наявність повноцінного арсеналу сервісів сучасного Інтернету, включно з форумом і мережевим щоденником, існує тільки один рік, що просто не надається до порівняння з нашими сусідами поляками або росіянам. Незважаючи на безсумнівні успіхи "Сумно" і нашого ресурсу (чому ж, ми не збираємося помирати від скромності), ну й ще кількох інтернет-сторінок, кількість авторів, залучених до сегменту мережевих україномовних видань про культуру, залишається мізерною.

Звідси випливають і всі недоліки таких видань: часто невисока якість матеріалів, "передирання" статей одним ресурсом в іншого, інколи занадто тривала перерва між виходом книжки (альбому, фільму) та появою кваліфікованої рецензії на неї, м'яко кажучи, нечаста оновлюваність дуже багатьох сторінок. Та, незважаючи на все це, роль інтернет-видань про культуру, як на мене, неоціненна, особливо в умовах не надто успішної державної політики в цій галузі. Завдяки їм громада може безпосередньо підтримувати своїх митців - якщо не фінансово, то принаймні інформаційно.

Тому гарного вам вашого нового року, "Сумно"!

http://kut.org.ua/books_a0113.php

 
« Попередня тема · Наш рух · Наступна тема »
 

1 Користувачів переглядають дану тему (1 Гостей і 0 Прихованих Користувачів)
0 Користувачів:

 

Режим відображення: стандартний · Перемкнути на: лінійний · Перемкнути на: каскадний

Підписка на тему · Розповісти другу · Версія для друку · Підписка на цей форум

Lo-Fi Версія Поточний час: 29th September 2009 - 12:09
Ідея та дизайн: Богдан Логвиненко, логотип: Дмитро Єрмолов, стандартний набір css: C.N.
Created by IP.Board © 2008 IPS, Inc.