This version of the page http://www.energia.lviv.ua/Pages/History.aspx (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-23. The original page over time could change.
СК "Енергія" - Історія команди
В наступному 4 турі 26 вересня зустрічаються : 'Шахтар - ПФС' 'Тайм - ТВД' 'Моноліт - Єнакієвець' 'Контингент - ЛТК' 'Енергія - Локомотив' 'Ураган - Кардинал'
Карта Сайту
Попередній матч
Коментарі
Микола Сич, головний тренер «Енергії»
--Якщо аналізувати останню гру з «Ураганом», то у грі з «Кардиналом» ми зробили менше помилок у захисті, - каже Микола Сич.- Якщо зробити висновки по цій грі, то можна сказати, що ми зробили маленький крок вперед. Це в не том Далі...
Роман Корінь, головний тренер "Кардиналу"
-Пане Роман, Рахунок 2:6 відображає перебіг подій на майданчику? -Думаю, що так. Не знаю у чому причина такої великої кількості помилок збоку моєї команди. Можливо, такий у нас синдром домашніх ігор. Ми допускаємо гр Далі...
Голосування
 
Як завершиться матч 4 туру між командами "Енергія" - "Локомотив"


Проголосувати
Спонсори
Партнери





НАША ІСТОРІЯ

- Вісім років тому, а саме 1 липня 2001 року, з ініціативи членів спостережної ради ВАТ “Львівобленерго” Олександр Сагури та голови правління Володимира Матвіїшина було створено новий структурний підрозділ підприємства. Його завданням стала організація міні-футбольної команди, яка б відстоювала честь товариства на внутрішній та міжнародній аренах. Так народився СК “Енергія”.  

- Восени 2001-го року “Енергія” дебютувала у розіграшу чемпіонату України серед першолігових колективів західної зони. За його підсумками команда виборола право на участь у фінальному раунді, де зарекомендувала себе з найкращого боку: не знітилась після стартової невдачі, зуміла мобілізуватись, здобути п’ять перемог поспіль, “приміряти” срібні нагороди і заявитись до вищої ліги. Одразу після цього перші особи “Енергії” постійно декларували високу мету, поставлену перед вищоліговим колективом — здобуття нагород вітчизняного “розливу”. Львівській “Енергії” знадобилося п’ять сезонів для того, аби вперше у своїй історії здобути титул чемпіона України з футзалу серед команд вищої ліги. Причому “енергетики” стали першими за часи незалежності України, хто домігся чемпіонського звання для Львова.

- Сезон 2002/2003. У прем’єрному для себе сезоні у вищій лізі “Енергія” посіла сьоме місце із 35 очками та загальним показником 9 перемог, 8 нічиїх, 15 поразок. Різниця забитих і пропущених склала 81-107. Цього ж сезону у розіграші Кубка України команду в 1/8 фіналу зупинив харківський “Олександр”, а в розіграші Кубка ліги “енергетики” дійшли до фіналу, де поступилися іншому харківському клубу “Універ-Локо”. З огляду на наступні сезони це був чи не єдиний глевкий млинець для “Енергії”, адже після цього команда в турнірній таблиці не опускалася нижче четвертого місця.

- Сезон 2003/2004. Регулярний чемпіонат “енергетики” завершили на третій сходинці з такими показниками : 11 перемог, 5 нічиїх і 6 поразок і 38 залікових очок. Різниця м’ячів 58-49 , а в серії плей-оф поступившись “Єнакієвцю” в трьох поєдинках фінішували на четвертому місці.

- Сезон 2004/05. В цьому сезоні львівський клуб набрав 53 очки, 16 разів перемагав, 5 разів зводив свої матчі до нічиїх і сім разів зазнавав поразки. Але для того, аби увійти у трійку призерів, цього виявилося замало. Як наслідок – четверта сходинка в турнірній таблиці. Не пощастило команді в розіграші національного Кубка та Кубка ліги. В першому турнірі у 1/8 фіналу “Енергія” поступилася “Інтеркасу” -- 0:2 і 3:6, а другому – у фіналі “Енергія” розійшлася миром з “ДСС” – 2:2, але в серії післяматчевих пенальті поступилася 6:7. Наступні два сезони виявилися успішними в чемпіонаті, але не зовсім вдалими в Кубку України.

- Сезон 2005/2006. Команда завершує на другій сходинці – і вже “срібло” їде до Львова. Завадив “Енергії” з 71 очками, 22 перемогами, 4 нічиїми, 6 поразками і різницею м’ячів 125-76 здобути чемпіонство “Шахтар”. Причому той же “Шахтар” обіграв львів’ян в драматичному фіналі Кубка України. Сам матч завершився нічиєю 3:3, але в серії пенальті “донеччани” виявилися влучнішими 5:4.

- Сезон 2006/2007. Після того, як на тренерському містку команди з’явився новий фахівець -- Юрій Юрій Кобзар, команда заграла по іншому. Плюс наявність у команді цілої низки талановитих футболістів, гармонійне поєднання зрілих (Кіркіж, Брунько, Паршиков, Піддубний) та молодих (Федюк, Кардаш, Легчанов) майстрів, сумлінна тренерська робота і несамовите бажання увійти до числа грандів (адже до фаворитів українського змагального рівня “Енергія” належить уже давно) вітчизняного 5х5, дали свої результати. Вже зі страту сезону 2006/2007 “Енергія” захопила лідерство у свої руки і не відпустила його до останнього туру. Хоча скептики після першого кола віддавали перевагу суперникам “Енергії”, але їхні прогнози так ним і залишилося. В другому колі підопічні Юрія Кобзаря не те, що не спускали ходу, ба більше його нарощували. “Енергетиків” не міг зупинити ніхто. З 36 матчів у чемпіонаті України “Енергія” перемогла в 31, поступилася тільки 5 разів і жодного разу не зіграла внічию. Цього ж сезону суперникам “наколотили” 150 м’ячів, а пропустили 78. І рекордні для клубу 93 очки принесли перше чемпіонство. До речі, оформили його “енергетики” вдома у львівському дербі проти “ТВД”. З Кубком і цього сезону не склалося. Навіть поразка в кубкових зустрічах від “Єнакієвця”, майбутнього володаря трофею, не змогла стати тією ложкою дьогтю, котра би зіпсувала бочку з медом. Тепер перед командою нові завдання -- довести, що чемпіонство не було випадковим і гідно представити український футзал на міжнародній арені, а саме в розіграші Кубка УЄФА. Принаймні цього сезону буде складніше, адже відстояти чемпіонство не так легко, як його завоювати. А цю істину у Львові усвідомлюють дуже добре і тому налаштовуються до кожного нового бою, як до останнього. 

- Сезон 2007/2008. Цей сезон став випробуванням для команди, адже усім зрозуміло що після першого в історії чемпіонства суперники зі всією серйозністю налаштовувалися на наші матчі і тому сезон видався важким. Якщо початок чемпіонату вдався, то надалі команді не вистачило стабільності і “Енергія” завершила чемпіонат на другому місці, поступившись чемпіонству донецькому “Шахтарю”. Ще, два-три сезони тому, такий результат вважався великим успіхом, але на даний момент в команді стоїть завдання досягати найвищих вершин, а це завоювання золотих медалей і здобуття Кубку України, в якому ніяк не вдається успішно виступити. Пройшовши основного конкурента українського футзалу донецький “Шахтар” , спіткнулися в ? фіналу сумському “Автомару”. Запам`ятався цей сезон і дебютом в Кубку УЕФА, де наша команда виступила доволі успішно. Вдало зігравши в основному раунді, де були такі суперники як португальська ”Бенфіка”, ми пройшли в елітний раунд де поступилися майбутньому переможцю Кубку УЕФА Єкатеринбургській “Віз Сінарі”. Цей сезон для команди можна вважати повчальним у багатьох аспектах ведення боротьби як на внутрішній так і на міжнародній аренах.

- Сезон 2008/2009. Першу половину сезону команда відверто провалила, випустивши вперед у турнірній таблиці основних конкурентів у боротьбі за золоті медалі – «Тайм» та «Шахтар». Уже було зрозуміло, що повторити успіх сезону 2006/07 «енергетикам» буде нереально. Зважаючи на це, дії від керівництва клубу не забарилися - після поразки в Івано-Франківську від місцевого «Урагана» у клубі відбувся різкий курс на омолодження складу. Чемпіонат догравала молодь, перед якою не було поставлено жодних завдань. Коли керівництво львівської футзальної «Енергії» зробило різкий курс на омолодження складу, тодішній головний тренер команди Юрій Кобзар також виявив бажання припинити співпрацю з «зелено-білими». Його місце зайняв Микола Сич, який тривалий час був помічником Юрія Кобзаря. На плечі нового наставника лягло непросте завдання: до наступного чемпіонату зберегти кістяк команди і зробити із перспективної місцевої молоді гравців хорошого рівня. Оновленій «Енергії» довго не вдавалося здобути у національному чемпіонаті першу перемогу. Утім, невтішна серія без перемог перервалася у Рівному, де львів’яни обіграли місцевий МФК – 9:7. А остання домашня гра проти міцного івано-франківського «Урагана» (2:2) тільки підтвердила факт, що нова «Енергія» крокує вірною дорогою.

Дата заснування - 1 липня 2001 року 
Адреса: м. Львів, м.Львів вул.Сяйво, 10 
Тел./факс: (032) 239-24-34, (032) 239-21-17
E-mail: skenergia@loe.lviv.ua
Кольори: зелено-білі 
Досягнення: Чемпіон України 2006/07
2-ге місце у Чемпіонаті України 2005/2006, 2007/2008 
фіналіст Кубка України 2005/06 
фіналіст Кубка ліги 2002/03, 2004/05
Турніри: Переможець турніру “Dina Open Cup” (Москва) 2007
Переможець турніру енергетиків м. Новолукомль (Білорусія) 2002, 2003
Переможець Кубку Галичини (Львів) 2004,2006 р.р.
Учасник Кубку УЕФА 2008р.(вихід в елітний раунд)
Попередній Тур
3 Тур
Ураган
1 : 4
Шахтар
Кардина
2 : 6
Енергія
Локомот
3 : 1
Континг
ЛТК
4 : 6
Моноліт
Єнакієв
2 : 5
Тайм
ТВД
1 : 1
ПФС
Турнірна таблиця
КомандаІО
1 Тайм39
2 Шахтар39
3 Моноліт37
4 ПФС35
5 Енергія34
6 Ураган34
7 Єнакієвець34
8 Локомотив34
9 Кардинал33
10 ТВД31
11 ЛТК30
12 Контингент30

Турнірна таблиця повністю...
Бомбардири
Ім'яІГ
1
Волянюк
(Кардинал)
3
4(0)
2
Чепорнюк
(Тайм)
3
4(0)
3
Вассура
(Шахтар)
3
3(0)
4
Павленко
(Тайм)
3
3(0)
5
Білоус
(Моноліт)
2
3(0)
Гравці команди
Ім'яІГПоп.
Михайло Романов 322
Іван Ільницький 320
Андрій Федюк 220
Сергій Шевченко 210
Сергій Задорожний 311
Олексій Петрушин 300
Євген Рогачов 302
Дмитро Іванов 300
Андрій Луців 100
Петро Ільків 000
Степан Струк 300
Андрій Пітуля 100
Тарас Кузь 000
Володимир Кардаш 300