This version of the page http://www.khmelnytsky.com/index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-19. The original page over time could change.
Хмельницька міська рада та виконавчий комітет | Головна сторінка
 

Написати листа
міському голові

Пошук

Служба безпеки України

Антимонопольний
комітет України

Хмельницька обласна рада

Хмельницька обласна
державна адміністрація

 

Архів новин

 

 

Останні новини та оголошення

Шановні працівники фармацевтичної галузі!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня фармацевтичного працівника.

(повний текст вітання)

Шановні працівники та ветерани
цивільного захисту!

Вітаю вас з нагоди професійного свята – Дня рятівника.

(повний текст вітання)

УВАГА!
До Дня міста Хмельницького оголошені конкурси:

Конкурс на кращий відеофільм про місто Хмельницький
Положення про конкурс, склад конкурсної комісії

Фотоконкурс "Хмельницький крізь об'єктив"
Положення про конкурс, склад конкурсної комісії

Турнір фотографів "Хмельницький фотоквест"
Положення про турнір, зареєструватись для участі

18 вересня 2009 року
п'ятниця

“Промисловість - рідному місту” дарує святковий ярмарок
До Дня міста Хмельницького департамент економіки міської ради організовує святкову виставку-ярмарок "Промисловість - рідному місту". Ярмарок проходитиме 26 вересня на майданчику біля торговельного центру "Дитячий світ". На ньому в широкому асортименті свою найкращу продукцію представлять такі відомі хмельницькі підприємства: ТОВ "Бембі", ТОВ "Стиль-Тон", торговельна марка "Хелен-А", ТОВ "Карат", приватне підприємство "Лео", торгова марка "Насолода"; ТОВ "Стіомі холдінг", Державне підприємство "Новатор", Хмельницький хлібокомбінат та інші. Запрошуємо хмельничан та гостей міста завітати на виставку-ярмарок і придбати за помірними цінами якісні товари місцевих виробників.

Працівників цивільного захисту привітали, а згодом оцінять їх діяльність
Планову нараду з начальниками штабів цивільного захисту, керівниками спеціалізованих служб підприємств, установ та організацій, аварійно-рятувальних служб та формувань цивільної оборони міста у малій залі міської ради провів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Дмитро Білоус. Він привітав присутніх із Днем рятівника, який відзначався напередодні, подякував за злагоджену роботу і зачитав вітальні телеграми з нагоди професійного свята від Міністра МНС Володимира Шандри та міського голови Сергія Мельника, який одночасно є і начальником цивільного захисту міста Хмельницького.

Що роблять ЖЕКи
Основне завдання комунальників, зокрема, житлово-комунальних контор, забезпечувати прибирання та облаштування прибудинкових територій, впорядкування дитячих майданчиків, обслуговування внутрішньо будинкових мереж, ремонт вхідних дверей, засклення вікон тощо. Звісно, враховуючи фінансові негаразди, не все вдається роботи вчасно. Але працівники ЖЕКів намагаються забезпечити та підвищити якість своїх послуг і працювати задля комфорту мешканців міста. За період від 10 до 16 вересня житлово-експлуатаційними конторами виконаний наступні види та обсяги робіт

"Хмельницький фотоквест" висвітлить яскраві моменти святкування Дня міста
26 і 27 вересня вперше у Хмельницькому проводитиметься турнір фотографів "Хмельницький фотоквест", присвячений Дню міста. Його організатори мають на меті розвинути професійне та аматорське фотомистецтво, залучити широке коло фотомайстрів до висвітлення заходів під час святкових заходів. До участі у фотоквесті запрошуються професійні фотографи і аматори незалежно від місця проживання та віку. Участь можуть брати як окремі фотографи, так і команди з 2-4 чоловік. Команда виступає як один учасник. Проведення турніру фотоквесту здійснюється відповідно до програми заходів, присвячених Дню міста Хмельницького. Фотороботи будуть прийматися 28 вересня 2009 року від 9-00 до 17-00 в приміщенні виконавчого комітету міської ради (вул. Гагаріна, 3, к. 101,108).

17 вересня 2009 року
четвер

"Хесед Бешт" відзначив ювілей
Вчора, у приміщенні обласного музично-драматичного театру ім. М.Старицького відбулись урочистості з нагоди 10-тої річниці заснування Благодійного фонду "Хесед Бешт". Участь у святковій події взяв секретар міської ради Валерій Лесков. У вітальному слові він зазначив, що соціальний захист населення на тлі непростого сьогодення є нелегкою працею, оскільки потрібно бути поряд кожної людини з її різноманітними проблемами. Громадська організація успішно співпрацює з управлінням праці та соціального захисту населення міської ради, що дає змогу долучитися до вирішення проблем кожного підопічного, яких у фонді налічується близько двох тисяч.

Новий проект ЮНІСЕФ та ЄС допоможе дітям Хмельниччини, які опинились у складних життєвих обставинах
В Хмельницькій області розпочався Проект "Розвиток комплексних превентивних послуг для дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах". Проект спільно фінансується Представництвами Європейської Комісії і Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. 16 вересня представники ЮНІСЕФ в Україні під час зустрічі у міській раді представили Проект заступнику Хмельницького міського голови Віктору Байдичу та керуючий справами виконкому Людмилі Черевченко. Головною метою проекту є розробка механізмів перетворення інтернатної системи державного догляду за дітьми, які залишені без родинної підтримки, на систему, що забезпечує їх виховання у с турботливому сімейного виховання.

Хмельницький, все-таки, європейське місто
Наголошували учасники круглого столу "Хмельницький – місто європейське", який відбувся на базі Хмельницького національного університету за участю міського голови Сергія Мельника, його заступника Віктора Байдича, начальника управління освіти Юрія Курманського, ректора національного університету Миколи Скиби, голови комітету поріднених міст та міжнародних зв’язків, голови товариства української мови ім. Т.Г.Шевченка "Просвіта". На засіданні круглого столу були присутні представники управління освіти міської ради, вищих та загальноосвітніх навчальних закладів, студенти та учні. У вступному слові міський голова Сергій Мельник зазначив, що як і для людини, так і для міста день народження є важливою подією, коли можна розглянути підсумки роботи за рік, подякувати за роботу людям. Але найголовніше – визначити пріоритети і напрямки подальшого руху, деякі плани скоригувати, а певні посилити і впевнено разом з громадою йти вперед.

Відкритість, об'єктивність, якість, оперативність...
Таких основних принципів в роботі із зверненнями громадян дотримуються працівники управління Пенсійного фонду України в місті Хмельницькому. За 8 місяців поточного року до управління надійшло близько 32 тисяч усних та письмових звернень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість звернень зменшилася майже вдвічі. Проте, спостерігається збільшення кількості масових звернень з таких питань як встановлення надбавки до пенсії особам, які мають статус "діти війни", перегляд та збільшення пенсії інвалідам та учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, перерахунок пенсії по ст.42. Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

16 вересня 2009 року
середа

Все багатство кольору у вільному повітрі "Мальованого міста"
Цього року серед різнопланових заходів, присвячених Дню міста Хмельницького, започатковано мистецький захід – пленер "Мальоване місто – 2009", в якому взяли участь молоді художники міста Хмельницького. Управління культури і туризму, Хмельницька дитяча художня школа, хмельницька міська громадська організація Спілка художників "Золота палітра", художня галерея "Ренесанс" розпочали нову ініціативу – Всеукраїнську акцію за участі досвідчених художників та кращих молодих художників. Пленер розпочався 29 червня. Цього дня художники, запрошені на пленер, збиралися у приміщені дитячої художньої школи.

Депутати обговорили актуальні питання на депутатському дні
Сьогодні відповідно до плану роботи міської ради у залі засідань міської ради, під головуванням секретаря міської ради Валерія Лескова, відбувся черговий депутатський день. У ході його проведення депутати міської ради розглядали три важливих питання життєдіяльності обласного центру. З першого питання порядку денного "Про перспективи використання приміщення комунального підприємства кінотеатру ім. Т.Г.Шевченка" поінформував начальник управління культури і туризму Альбін Тарчевський.


Комунальні підприємства забезпечують системне функціонування міського господарства
Тільки за період від 10 до 16 вересня комунальними організаціями виконані такі основні обсяги робіт:            
Комунальне підприємство по санітарній очистці міста

по ручному прибиранню – 750 тис. м2 ; по навантаженню та вивезенню сміття  з вулиць міста  - 255 м3; ліквідація стихійних сміттєзвалищ  - 60м3; 
Комунальне підприємство "Міськсвітло"
Заміна ламп на вулицях: Курчатова, Олімпійській, Городній, Вишневій, Урицького, Транспортній, Львівському шосе, Західно-окружній, Чорновола, Цегельній, Винниченка, Галана, Старокостянтинівському шосе, Ватутіна, Гречка, Гастелло, Пілотській, Госпітальній, Щербакова, Залізняка, Кармелюка, Світанкова, Городовікова, Щедріна  - 121 шт.

Старовинна синагога міста Хмельницького пережила всі лихоліття і відновлює свою діяльність
Сьогодні в одному з найстаріших куточків міста – провулку Пекарському, відбулося відкриття відновленої синагоги. Секретар міської ради Валерій Лесков взяв участь в урочистостях з цієї нагоди. "Відкриття духовного центру є важливою подією для немалочисельної єврейської громади обласного центру. Приємно, що у відновленні цього духовного центру брали участь депутати міської ради Ігор Ратушний та Михайло Кіперман, які вклали душу в цей прекрасний заклад. Дуже важливо, що тут буде виховуватися молодь, а молоді сьогодні потрібна духовність. Серед економічних і політичних негараздів ми часто забуваємо про духовне відродження суспільства.

Пільги: кому, за що і скільки?
До управління праці та соціального захисту населення міської ради звертаються чимало хмельничан із проханням роз’яснити ті чи інші питання щодо пільгового забезпечення громадян. У цьому зв'язку фахівці управління надають роз'яснення. Відповідно до законів України  право на пільги мають особи, на яких поширюється чинність цих законів та члени їх сімей. Статтею 65 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік"  встановлено коло осіб, які відносяться у поточному році до членів сім”ї  пільговика при наданні визначених законодавством пільг по оплаті за спожиті послуги, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

15 вересня 2009 року
вівторок

Управління праці та соціального захисту населення міської ради повідомляє
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.05.2000 року № 800 "Про затвердження Положення про організацію оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, забезпечуються путівками на підставі письмової заяви та довідки, виданої на основі даних щорічної диспансеризації лікарсько-відбірковими комісіями районних, обласних лікарень і спеціалізованих диспансерів (форма 070-у). Управління праці та соціального захисту населення звертає увагу на те, що заяви щодо виділення путівок для санаторно-курортного лікування чи відпочинку у наступному році приймаються до 15 жовтня поточного року.

Люди мужніх професій відзначають своє професійне свято
Сьогодні, у приміщенні Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій в області, відбулися урочистості з нагоди Дня рятівника, який вже вшосте відзначатиметься 17 вересня. Це свято об’єднує людей мужніх професій – пожежників, працівників аварійно-рятувальних формувань та служб, які несуть відповідальність за забезпечення надійного захисту життя людей від надзвичайних ситуацій. Привітати людей, які, ризикуючи власним життям, завжди готові прийти на допомогу, прийшов міський голова Сергій Мельник. Від міської ради, виконавчого комітету, усієї громади міста він подякував рятівникам за працю та зусилля, які вони докладають для вирішення нагальних питань подолання наслідків надзвичайних ситуацій.

Депутати розпочали підготовку до чергової сесії міської ради
Засіданнями двох постійних комісій з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища і з питань планування, бюджету та фінансів розпочалась підготовка до чергової двадцять восьмої сесії міської ради, яка відбудеться 23 вересня поточного року. Члени постійних комісій детально розглядають та обговорюють кожне питання, яке виноситься на їх розгляд. А загалом депутатам запропоновано близько 70 важливих питань життєдіяльності міської громади. Протягом наступних трьох днів пройдуть засідання постійних комісій з питань економіки, промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики та підприємництва; з гуманітарних питань; з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення; з питань приватизації та використання майна територіальної громади міста; з питань регламенту, депутатської діяльності та етики; з питань забезпечення законності, правопорядку та зв’язку з військовими частинами та з питань роботи житлово-комунального господарства.

14 вересня 2009 року
понеділок

Увага! Оголошено прийом заявок на Всеукраїнський фотоконкурс «Молоде обличчя України»

Дню міста Хмельницького присвячується перша "Співоча асамблея"
Вперше у Хмельницькому до його 578 річниці, 23 вересня – 27 вересня, проходитиме Відкритий фестиваль хорової музики "Співоча асамблея". Організатором великого пісенного свята виступило управління культури міської ради. Перший відкритий фестиваль хорової музики "Співоча асамблея" (далі - Фестиваль) проводиться під патронатом Хмельницького міського голови з 23 до 27 вересня 2009 року в м. Хмельницькому в рамках святкування Дня міста; Метою Фестивалю є: популяризація хорового мистецтва; виховання виконавської та слухацької хорової культури мешканців міста та області; формування власного мистецького потенціалу міста; ознайомлення з творчістю і виконавською майстерністю колективів різних країн світу.

За вирішенням своїх особистих питань хмельничани звертались до міського голови
11 вересня черговий прийом громадян з особистих питань провів міський голова Сергій Мельник. Традиційно участь у прийомі взяли посадові особи, до повноважень яких належить розгляд питань, що найчастіше порушуються у зверненнях мешканців міста. На прийомі у керівника міста цього дня побували 25 хмельничан. Переважна більшість питань, з якими вони звертались до міського голови, стосувались поліпшення житлових умов, надання матеріальної допомоги, роботи житлово-комунального господарства, врегулювання земельних суперечок тощо. Сергій Іванович уважно вислухав усіх відвідувачів, детально роз'яснив кожному можливі варіанти розв'язання проблемних питань.

Працівники ЖЕКів щоденно задовольняють потреби хмельничан
Одним із основних завдань комунальних служб міста було і залишається утримання та експлуатація житлового фонду територіальної громади міста, санітарний стан територій обласного центру. Зокрема, це стосується житлово-комунальних контор, які передусім, проводять роботи з обслуговування внутрішньо будинкових мереж, запірно-регулюючої арматури, ремонт та відновлення ізоляції трубопроводів, ремонт герметизації інженерних вводів, ремонт під’їздів, вхідних дверей та засклення вікон. Від функціонування житлово-комунальних контор залежить стабільність роботи та якість послуг, що отримують мешканці нашого міста.

Мікрорайони міста оновлюються спортивними об'єктами. У Гречанах відкрито тренажерний майданчик
Напередодні Дня фізичної культури і спорту на стадіоні "Локомотив", що навпроти спортивно-культурного центру "Плоскирів", відбулося відкриття тренажерного майданчика. Участь у цій приємній, особливо для мешканців мікрорайону Гречани, події взяли заступник міського голови Віктор Байдич і голова комітету з фізичної культури та спорту міської ради Валерій Вешко.Звертаючись до хмельничан, які зібрались на відкриття тренажерного майданчика, Віктор Байдич відзначив важливість цієї події: "Міська влада робить багато для того, щоб діти мікрорайону мали можливість гарно проводити дозвілля, відпочивати і займатися спортом.

У Хмельницькому вирувала ювілейна сільськогосподарська виставка
В минулу суботу відгомоніла обласна, а цього року ювілейна, XXV сільськогосподарська виставка "Агро-Поділля-2009". Похизуватися найкращими досягненнями своєї праці поз’їжджалися з усіх-усюд не тільки нашого регіону, а й України. Урочисто відкривали виставку міський голова Сергій Мельник, голова облдержадміністрації Іван Гавчук, голова обласної ради Іван Гладуняк та начальник Держголовкарантину Анатолій Білик. На виставці були присутні керівники обласних управлінь і відомств, голови райдержадміністрацій, начальники районних управлінь агропромислового розвитку, голови районних та міст обласного значення, представники аграрної науки, професійно-технічних закладів, учні сільських виробничих бригад, керівники і спеціалісти агроформувань...

На кращих танцюристів чекає Кубок міського голови
В рамках святкування Дня міста Хмельницького 27 вересня в приміщені обласної філармонії відбудеться фестиваль-конкурс з бальних та сучасних танців на Кубок міського голови "Успіх – 2009". Фестиваль–конкурс проводиться з метою популяризації бального та спортивного танцю серед юнацтва та молоді, залучення широких верств населення до спортивного та масового хореографічного мистецтва. Організаторами фестивалю є управління культури і туризму Хмельницької міської ради та народний аматорський ансамбль бального танцю "Успіх" міського будинку культури.

11 вересня 2009 року
п'ятниця

Хмельниччина дивувала Україну своїм мистецтвом. Найкращі митці отримали державні нагороди
8 вересня в приміщенні Національного палацу мистецтв "Україна" відбувся творчий звіт майстрів мистецтв Хмельницької області, який проходив у рамках заключного етапу Фестивалю мистецтв України "Україно, матінко моя!". Місто Хмельницький на головному майданчику країни гідно представляли кращі колективи і виконавці: муніципальний камерний хор під керівництвом Ігоря Цмура; зразковий ансамбль танцю "Веснянка" ЗОШ №24 (керівник – В. Ковальчук); зразковий дитячий фольклорний гурт "Берегиня" дитячої школи мистецтв (керівник – У.Прокопишина); народний художній колектив України ансамбль танцю "Подолянчик" Палацу творчості дітей та юнацтва (керівник – І.Гуреєв);

Дозвільний центр Хмельницької міської ради визнано одним з найкращих в Україні
Міський голова Сергій Мельник під час виробничої наради з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств вручив Почесну грамоту Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва директору дозвільного центру Світлані Король. Високої державної відзнаки Хмельницький дозвільний центр удостоєний за високі результати діяльності за підсумками Всеукраїнських конкурсів "Кращий дозвільний центр" та "Кращий адміністратор". Ці конкурси проводились Держпідприємнитвом з метою підвищення якості реалізації Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності", впровадження в діяльність органів державної влади та адміністраторів мотиваційних стимулів та популяризації дозвільних центрів.

У міській раді віншували спортивну еліту
Напередодні Дня фізичної культури і спорту міський голова Сергій Мельник та його заступник, який курує напрямок фізкультури і спорту, Віктор Байдич провели традиційну зустріч із тими спортсменами, фахівцями фізкультури і спорту, хто своїми спортивними досягненнями прославляє місто Хмельницький на спортивних аренах не лише нашої державі, але й у світі. Відкриваючи зустріч Віктор Байдич зазначив, що міська влада приділяє пріоритетну увагу формуванню здорового способу життя створюючи належну спортивну базу, виділяючи кошти, підтримуючи спортсменів та масовий спорт. Реальна підтримка міської влади сприяє досягненню тих гарних результатів, які є сьогодні в професійному і в любительському спорті.

Міський голова привітав газовиків із професійним святом
13 вересня в нашій державі відзначається День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. Урочисті збори з цієї нагоди відбулись напередодні у відкритому акціонерному товаристві по газопостачанню та газифікації "Хмельницькгаз". Участь в них взяв міський голова Сергій Мельник. Він привітав працівників підприємства із професійним святом, подякував за відповідальне, небайдуже ставлення до своєї справи у непростий час. Сергій Іванович зазначив, що працівники підприємства завжди оперативно реагують на виклики і в будь який час доби приходять на допомогу людям, забезпечують безпечне користування природним газом. "Мені приємно, що за три роки нарікань на роботу аварійної служби, лінійної служби не було" – сказав міський голова.

10 вересня 2009 року
четвер

На черговий депутатський день виноситься низка важливих питань
Відповідно до плану роботи на друге півріччя 16 вересня о 10.00 у залі засідань міської ради відбудеться черговий депутатський день. У ході його проведення передбачається розглянути питання: Про перспективи використання приміщення комунального підприємства кінотеатру ім.Т.Г.Шевченка; Про виконання рішення №5 двадцять сьомої сесії міської ради від 23.12.2005р. “Про затвердження Програми охорони довкілля м.Хмельницького на 2006 – 2010 роки”;Про роботу інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста;Різне.

Питання громади міста обговорили на черговому засіданні виконавчого комітету
Під головуванням міського голови Сергія Мельника, згідно плану роботи виконавчого комітету міської ради, відбулося чергове його засідання. Перед затвердженням порядку денного заступники міського голови, члени виконавчого комітету Віктор Байдич та Іван Прокопець запропонували внесли до нього два додаткових питання. Порядок денний із доповненнями члени виконкому підтримали. Рішенням виконавчого комітету було внесено пропозицію розглянути на черговій сесії і затвердити звіт про виконання міського бюджету за І-е півріччя п.р. та внести зміни до бюджету міста Хмельницького на 2009 рік.

Кращих фахівців уже визначено. Нагороди вони отримають у День міста
Хмельницький старанно готується відзначити своє 578-річчя. Святкування призначено на 26-27 вересня. До цієї події приурочено низку пам'ятних заходів. Традиційним стало вшанування хмельничан, які досягли вершин професійної майстерності у різних галузях діяльності. Так буде й цього року. Виконавчий комітет міської ради розглянув відповідні подання трудових колективів підприємств, установ, організацій обласного центру, відділів та управлінь міськвиконкому і визначив кращих за професіями у 2009 році. Прийнято рішення нагородити кращих фахівців Почесними грамотами та вручити їм цінні подарунки…Заслужені нагороди вони отримають із рук міського голови в День міста.

Депутати міської ради готуватимуться до чергової сесії
Із 15 вересня на засіданнях постійних комісій депутати міської ради обговорюватимуть питання, які виносяться на порядок денний двадцять восьмої сесії міської ради. Найважливіші з них стосуються затвердження звіту про використання коштів цільового фонду Хмельницької міської ради за ІІ квартал 2009 року; ухвалення Програми поводження з твердими побутовими відходами у місті Хмельницькому на період 2009-2015 роки; щодо регулювання земельних відносин, інші питання. Загалом у ході чергової 28 сесії міської ради планується розглянути близько 60  питань. У понеділок, 21 вересня, під час колегії міської ради голови постійних комісій та керівники депутатських фракцій узагальнять зауваження та пропозиції, які були внесені під час попереднього обговорення питань порядку денного на засіданнях депутатських комісій та завершать підготовку до сесії.

9 вересня 2009 року
середа

Учнівські "Веселі старти" до Дня міста
В рамках заходів, приурочених до 578 річниці Хмельницького, в загальноосвітніх навчальних закладах обласного центру сплановано та проводиться комплекс фізкультурно-спортивних заходів. У школах міста проводитимуться легкоатлетичні естафети, змагання "Веселі старти", "Дні здоров’я", одноденні туристичні походи, змагання з футболу, баскетболу, волейболу, гандболу, піонерболу, турніри з шахів та шашок, настільного тенісу. В змаганнях братимуть участь школярі 1-11 класів. Комітет з фізичної культури та спорту міської ради спільно з міським управлінням освіти з 14 вересня розпочне змагання з футболу серед юнаків шкіл міста на призи міської ради.

Обережно! Гриби можуть бути небезпечними
Настала осіння грибна пора, справжній відпочинок для любителів "тихого полювання", яке захоплює грибних поціновувачів, що готові "пірнати" під кожне дерево, відшукуючи грибні місця. Вже дозрівають осінні опеньки, яких, як правило, чимало в нашій місцевості. Та не поспішайте наповнювати свій кошик грибами, які потрапляють під руку...Адже, серед апетитного грибного делікатесу, часто трапляються й отруйні гриби. Кожному відомо, якого лиха вони можуть накоїти. При їх уживанні в організмі людини виникають ускладнення, проти яких сучасна медицина безсила.

Спеціальна комісія проведе обстеження пасажиропотоку на міських тролейбусних маршрутах
Таке рішення прийнято на засіданні виконавчого комітету 27 серпня ц.р. за клопотанням Хмельницького комунального підприємства "Електротранс". Комісія проводитиме своєрідне обстеження пасажиропотоку від 14 до 20 вересня на міському пасажирському транспорті загального користування, який належить до комунальної власності. Вивчатиметься пасажиропотік шляхом видачі квитка кожному пасажирові, навіть тому, хто має право на безкоштовний проїзд. Це дозволить вивчити реальну ситуацію із перевезенням пільгових категорій громадян у місті.

Комунальні служби інформують про виконані роботи

Люди з обмеженими фізичними можливостями запрошуються до творчого конкурсу
Управління праці та соціального захисту населення з нагоди відзначення Дня міста, оголошує конкурс творчих робіт "Святкуймо разом", серед людей з обмеженими фізичними можливостями. Виставка та оцінювання робіт проходитиме 27 вересня на майданчику біля кінотеатру ім. Т.Г. Шевченка.

8 вересня 2009 року
вівторок

Особливого шлюбного буму 09.09.09. у Хмельницькому не передбачається
Дев'ятого вересня 2009 року (09.09.09.) виявили бажання стати на рушник щастя 21 пара закоханих хмельничан і лише 8 з них вирішили зробити церемонію свого шлюбу урочистою, - повідомила начальник відділу реєстрації актів цивільного стану по місту Хмельницькому міськрайонного управління юстиції Марина Зубова. За її словами, це дещо більше ніж зазвичай у будні, коли одружується від 3 до 10 наречених, але значно менше, ніж восьмого серпня 2008 року (08.08.08). Цього дня в нашому місті прийшов справжній весільний бум. Незважаючи на те, що випав він на п'ятницю, коли за режимом роботи Хмельницького РАЦСу реєстрація не мала б проводитись взагалі, працівники відділу пішли назустріч нареченим, які надали особливого значення такому поєднанню цифр, і для всіх 25 пар наречених провели урочисту церемонію шлюбу.

Хмельницький привітав учасників Всеукраїнської велоестафети
Заступник міського голови Віктор Байдич разом із головою комітету з фізичної культури і спорту Валерієм Вешком зустріли на хмельницькій землі учасників Всеукраїнської велоестафети "Спорт для всіх єднає Україну!", яка вп’яте поспіль проходить напередодні Дня фізичної культури та спорту. Віктор Байдич привітав учасників велоестафети, побажав їм здоров’я, успіхів, наснаги та спортивних перемог. А на спортивній базі в місті Хмельницькому - добре відпочити, набратися сил і з новим натхненням вирушити далі. Традиційно, на українському рушникові учасникам велогонки піднесли запашний коровай. Велогонщики, в свою чергу, вручили представникам міської влади вазу з квітами. На відміну від професійних, всесвітньо відомих змагань, Всеукраїнська велоестафета об’єднує не лише спортсменів, але й аматорів і палких прихильників цього виду спорту.

Хмельниччина презентувала свої мистецькі здобутки в столиці України
Сьогодні, у місті Києві, в приміщенні Національного палацу мистецтв "Україна" відбувається творчий звіт майстрів мистецтв та художніх колективів Хмельниччини "Україно, матінко моя!". У концертну програму нашої області органічно вплетені художні виступи відомих колективів та виконавців: академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля" обласної філармонії; зразкового ансамблю "Берегиня" Хмельницької дитячої школи мистецтв; фольклорного гурту "Родослава" Хмельницького музичного училища ім. В.Заремби; учасника багатьох обласних, міжнародних і всеукраїнських фестивалів та конкурсів Андраніка Алексаняна; солістів обласної філармонії Петра Радейка та Миколи Довгальова; артистів обласного театру ляльок; вокального тріо "Камертон" Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії; ансамблю танцю "Веснянка" Хмельницької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

У Хмельницькому проходитиме ювілейна виставка “Агро-Поділля-2009”. Організовано регулярне транспортне сполучення
12 вересня о 8-00 на території ВАТ "Хмельницькголовплемпідприємство", за адресою: проспект Миру, 85, розпочне свою роботу XXV ювілейна виставка "Агро Поділля-2009". На виставці у широкому асортименті буде представлена сільськогосподарська продукція підприємств та виробників Хмельницької області. Тут можна буде придбати м'ясо, рибу, мед та іншу сільськогосподарську продукцію. Для зручності хмельничан та гостей міста, які побажають відвідати виставку, від 7.30 год. до 15.00 забезпечуватиметься транспортне сполучення маршрутними таксі за пільговим тарифом вартістю 1 грн. Спеціальний маршрут - від зупинки "Меморіал Слави" до місця проведення виставки (ВАТ "Хмельницькголовплемпідприємство").

Володарів міської премії імені Михайла Орловського побільшало
Цьогорічним лауреатом міської премії імені Михайла Якимовича Орловського у галузі історико - краєзнавчих досліджень, за рішенням виконавчого комітету міської ради, став вчитель історії технологічного багатопрофільного ліцею Валерій Кундельський. Поважної відзнаки міської ради він удостоєний за вагомий особистий внесок у вивчення та дослідження історії Подільського краю та міста Хмельницького. Кундельський Валерій Васильович - автор численних історичних статей та наукових праць з історії України, Поділля та Волині, автор та ведучий 125 телепередач "Козацькому роду - нема переводу2 Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії "Поділля-Центр", члена Національної Спілки журналістів України, учасника міжнародних та регіональних науково-теоретичних та науково-практичних конференцій в галузі історико-краєзнавчої та дослідницької роботи, осавул українського козацтва, радник з питань історії Крайового козацького товариства ім. Б. Хмельницького.

“Хмельницька щедра осінь”: "…в часах перехідних і вічних"
У рамках святкування Дня міста Хмельницького 24 вересня в приміщенні Міського будинку культури вже вшосте поспіль управління культури і туризму міської ради організовує свято поезії “Хмельницька щедра осінь”. Цьогорічне свято проходитиме як поетична прем'єра поезії молоді Поділля в дзеркалі творчості Ліни Костенко, а традиційна назва – "Хмельницька щедра осінь" доповнюється поетичною "…в часах перехідних і вічних". Участь у його підготовці беруть працівники Хмельницької  централізованої бібліотечної системи, учасники театральної студії молодіжної громадської організації "В майбутнє через культуру".

7 вересня 2009 року
понеділок

Діти, обділені батьківською увагою, - в полі зору міської влади
Міська влада переймається проблемами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та робить все від неї залежне для того, щоб у них було якнайменше проблем, а надто на початку нового навчального року. Днями працівники служби в справах дітей міської ради організували свято для дітей цієї категорії у Палаці творчості для дітей та юнацтва. 140 дітям-сирітам та дітям, які виховуються опікунами вручили подарункові набори зі шкільним приладдям та солодощі. Діти переглянули концертну програму, взяли участь у конкурсах, переможці отримали призи. Є надія, що 33 цьогорічні першачки стануть старанними учнями та гідно крокуватимуть стежками країни Знань.

Аби забезпечити надійне тепло взимку на Озерній ремонтуватимуть трубопровід
 Для забезпечення надійного та безперебійного теплопостачання будинків мікрорайону Озерна в опалювальному періоді 2009-2010 рр. та в подальшому – тимчасово від 8 до 10 вересня буде припинено гаряче водопостачання для проведення ремонтних робіт на трубопроводі діаметром 500 мм, ділянка якого буде замінена. Роботи виконуються на перехресті вулиць Озерна та Панаса Мирного. За недодані послуги буде здійснено перерахунок.
Адміністрація міського комунального підприємства "Хмельницьктеплокомун-енерго" просить вибачення за тимчасові незручності.

Проблем із виплатою заробітної плати працівникам бюджетних установ Хмельницький немає
Заробітна плата працівникам бюджетної сфери міста Хмельницького виплачується вчасно й у повному обсязі. Про це на виробничій нараді у міського голови повідомила начальник фінансового управління міської ради Наталія Степанова. На її думку, нормальним виплатам сприяє активізація позик бюджетами в Держказначействі. Бюджет міста по доходах використовується досить повільно, отже, фінансування заробітної плати бюджетній сфері, особливо в період відпускної кампанії, потребує щомісячних кредитів, отриманих від єдиного казначейського рахунку, а це 20-22 млн. грн. у місяць, що складає близько 80 % від надходжень до бюджету міста.

Управління праці та соціального захисту населення проводить реєстрацію пільговиків у базі Єдиного державного автоматизованого реєстрі осіб, які мають право на пільги.

Міська влада і бізнес: діалог, реальна співпраця, пошук шляхів удосконалення партнерства
Про це йшлося на зустрічі міського голови Сергія Мельника з кращими підприємцями обласного центру і представниками виконавчих органів міської ради, функціональними обов’язками яких є сприяння розвитку підприємництва. Така зустріч напередодні Дня підприємця відбулась у "зеленій залі" міської ради. Кращих підприємців міста відзначили з нагоди професійного свята


Хмельницький прийматиме Всеукраїнську велоестафету
До Дня фізичної культури та спорту Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту проводять Всеукраїнську велоестафету "Спорт для всіх єднає Україну!".
Цього року Велоестафета проходитиме вже вп’яте поспіль, від 2 вересня до 12 вересня 2009 року. Гасло її - "Кожній дорозі по велосмузі!".
Завтра, 8 вересня від 14.30 год. до 14.45 год. на майдані Незалежності в обласному центрі, відбудеться зустріч учасників V Всеукраїнської велоестафети "Спорт для всіх єднає Україну!".
Велоестафета проводиться з метою об’єднань громадян усіх регіонів України навколо ідеї єдності держави шляхом популяризації здорового способу життя, залучення молоді та широких верст населення України до занять фізичною культурою та спортом.

 

4 вересня 2009 року
п'ятниця

У стінах Хмельницької міської ради відбулася церемонія відкриття Генеральної Асамблеї сесії Європейського молодіжного парламенту
Завдяки активності молодих хмельничан наше місто вже вдруге цього року приймає в себе представників Європейського молодіжного парламенту, які сьогодні зібралися на відкриття Генеральної Асамблеї сесії Європейського молодіжного парламенту – Україна. Засідання молодіжного парламенту відбувається у рамках проведення Всеукраїнського туру "Діалог між культурами – шлях до толерантності та демократії". У церемонії відкриття сесії Європейського молодіжного парламенту взяв участь заступник міського голови Віктор Байдич. Він привітав всіх учасників, серед яких були гості з Нідерландів та Румунії. Віктор Григорович зазначив, що нашому місту є чим пишатися, хмельницький молодіжний рух має динаміку для розвитку в напрямку обміну досвідом та здобутками. І це закономірно, адже Хмельницький – місто молоді, в якому проживає 78 тис. молодих людей, це 30 відсотків від загальної кількості жителів.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення закликає хмельничан обачніше поводитись із газом
З метою попередження нещасних випадків працівники управління пропонують дотримуватись основних правил безпеки поводження із газовими приладами. Радять для ремонту газового обладнання залучати лише спеціалістів газового господарства, не допускати до користування газовими приладами дітей, не вносити зміни в конструкцію газових приладів, не відключати автоматику безпеки і регулювання, не використовувати опломбовані чи відключені від газопостачання прилади, не порушувати кріплення газових приладів і газопроводів, не перекривати частково чи повністю димові і вентиляційні канали та не змінювати їх конструкції.

3 вересня 2009 року
четвер

Міський голова прийняв колишнього мера Нью-Джерсі
Сергій Мельник у своєму робочому кабінеті провів зустріч із пастором американської протистанської церкви паном Девідом, який вдруге відвідав наше місто. Пастор приїхав на запрошення керуючого Хмельницькою єпархією Української православної церкви Київського патріархату, архієпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія. У 80-х роках пан Девід обіймав посаду мера Нью-Джерсі, на теперішній час є позаштатним радником губернатора штату Арізона і відповідає за міжнародні зв’язки.

Екологи активізували роботу з виявлять порушників природоохоронного законодавства і вкотре закликають дбайливо ставитися до здоров’я оточуючих та природи
На виконання розпорядження міського голови в осінньо-весняний період проводяться рейди – перевірки щодо недопущення спалювання опалого листя та сухої рослинності. Впродовж серпня працівниками відділу з питань екології та раціонального природокористування міськвиконкому спільно з представниками інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Хмельницького та дільничними інспекторами міського відділу УМВС України в Хмельницькій області та працівниками ЗМІ проведено 5 таких рейдів.

Безпека праці під час жнив має стати головним пріоритетом
Серед професій сільгоспвиробництва найбільш травмонебезпечною, як і раніше, залишається професія тракториста-машиніста (комбайнера). До того ж польові механізовані виробничі процеси із застосуванням сільськогосподарської техніки вважаються роботами з підвищеною небезпекою, адже часто механізатор залишається один на один з агрегатом, який може у будь-який момент погребувати ремонту. А це, в свою чергу, може спровокувати працівника до виконання дій. що не відповідають вимогам безпеки. Крім того, механізатору доводиться працювати понад нормований час, у темний час доби, на віддалених полях, схилах, за несприятливих погодних умов, постійно зазнаючи негативного впливу високих рівнів вібрації, шуму, температурних перепадів та інших чинників, що призводить до стомлення.

Веб-сайт Хмельницької міської ради успішно витримав тест на відкритість. Презентовано результати рейтингування
У зеленій залі міської ради відбулася прес-конференція, під час якої презентовано результати рейтингування офіційних веб-сайтів міст обласного значення України на предмет їх інформаційної відкритості. Таке дослідження проводилося вперше, за підтримки проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна". За результатами дослідження офіційний веб-сайт Хмельницької міської ради посів у загальному рейтингу третє місце.

2 вересня 2009 року
середа

Увага! Обговорюється проект рішення міської ради «Про внесення змін до Порядку участі замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Хмельницького»

Хмельничани порушували свої проблеми, надавали пропозиції і дякували владі міста за конкретні справи - телефоном
В рамках чергової прямої телефонної лінії "Міська влада відповідає" на запитання хмельничан відповів перший заступник міського голови Олександр Вінніков. Впродовж години прямого телефонного зв'язку жителі обласного центру порушили перед представником міської влади близько десяти питань, які їх турбують. Перший дзвінок у День знань стосувався освіти, мешканка мікрорайону Ружична, висловила незадоволення, щодо призначення нового директора школи №19. Олександр Федорович роз'яснив, що відповідно до закону про освіту, призначення директорів шкіл знаходиться в компетенції начальника управління освіти, який укладає з керівниками навчальних закладів контракт.

18 країн світу вклали інвестиції в економіку нашого міста
У першому півріччі цього року в економіку Хмельницького іноземні інвестори вклали 355 тис. доларів, що на дві третини менше аналогічного періоду минулого року На 1 липня загальний обсяг іноземних інвестицій становив майже 80 млн. дол. За інформацією відділу аналізу регіональної статистики інвестиції надійшли з 18 країн світу, найбільший їх обсяг внесено нерезидентами з Кіпру.

Управління праці та соціального захисту населення інформує про пільги на ритуальні послуги при похованні померлих осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і учасників бойових дій
На підставі ст.6 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, ст. 14 Закону “Про поховання та похоронну справу”, постанови Кабінету Міністрів України від 26.10.2004 року №1445 “Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, і учасників бойових дій” з метою проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій розпорядженням Хмельницької обласної державної адміністрації від 06.05.2009 року №153/2009-р затверджено Порядок фінансування видатків на поховання учасників бойових дій за рахунок субвенції з обласного бюджету районним бюджетам та бюджетам міст обласного значення”.

Нове призначення
Міський голова Сергій Мельник своїм розпорядженням призначив на посаду заступника директора департаменту економіки – начальника управління економіки та промисловості Хмельницької міської ради Шевчука Володимира Івановича. Володимир Шевчук народився 1956 року в місті Хмельницькому. Вищу освіту, за фахом "економіст", здобув у 1982 році, закінчивши Хмельницький технологічний інститут побутового обслуговування. До призначення на посаду заступника директора департаменту економіки – начальника управління економіки та промисловості обіймав посади фахівеця відділу контрольно-ревізійної роботи, провідного фахівеця департаменту контрольно-ревізійної роботи та внутрішнього аудиту ТОВ “Нафтова компанія “Альянс-Україна”.

Комунальники щоденно працюють над тим, щоб зробити життя хмельничан зручнішим, затишнішим, комфортнішим
Незважаючи на обмежене наповнення міського бюджету, на яке вплинула фінансова криза, міська влада робить все можливе аби покращити благоустрій території міста. На сьогодні, за інформацією управління житлово-комунального господарства, опорядковано кілька тисяч квадратних метрів вулиць обласного центру. Тільки впродовж останнього тижня виконаний значний обсяг робіт: на вулиці Грушевського відремонтовано 4149 м2 асфальтного покриття, в тому числі, 1375 м2 тротуару, вкладено коштів в сумі 335,6 тис. грн.; на вулиці Театральній відремонтовано 3007м2 асфальтного покриття, в тому числі, 638 м2 тротуару, на що освоєно 295, 55 тис. грн.; на вулиці Толстого – 5130 м2 асфальтного покриття, освоєно 439, 6 тис. грн.;

Долучайтеся до національного конкурсу "Благодійник року – 2009"
На початку вересня стартував конкурс "Благодійник року – 2009". Цього року переможці конкурсу будуть визначені у 14 номінаціях серед представників великого, середнього та малого бізнесу, приватних осіб, благодійних фондів, ініціативних груп тощо. Предметом конкурсу є винагородження і публічне визнання представників українського бізнесу за проведення благодійної діяльності, спрямованої на вирішення актуальних суспільних проблем. Також проведення конкурсу має на меті популяризацію благодійництва в Україні. Докладнішу інформацію про конкурс можна отримати на сайті www.blagodijnyk.org.ua.

1 вересня 2009 року
вівторок

Про результати першого рейтингування інтернет-відкритості піде мова на прес-конференції
2 вересня, о 14.30, у "зеленій залі" міської ради відбудеться прес-конференція стосовно підсумків і офіційних результатів всеукраїнського незалежного рейтингування веб-сайтів міст обласного і республіканського значення щодо інформаційної відкритості. Очікується, що участь у розмові візьмуть заступник Хмельницького міського голови, куратор гуманітарної сфери Віктор Байдич, координатор проекту "Покращення інформаційної відкритості органів місцевого самоврядування" асоціації "Поділля Перший" Дмитро Нікітін; директор міського комунального підприємства "Хмельницькінфоцентр" Валентина Андріїшина та інші.

Перший дзвоник покликав школярів до Країни Знань
Сьогодні міський голова Сергій Мельник завітав до учнів навчально-виховного комплексу № 7, де взяв участь в яскравому Святі Першого Дзвоника. Звертаючись до учнів, батьків та педагогів, Сергій Іванович, наголосив, що знання – не дужа важкий тягар, адже вони допомагають комфортно почуватися протягом всього життя. Вітаючи присутніх із початком нового навчального року, мер міста закликав школярів добре навчатися. А особливо це стосувалося наймолодших школярів, що вперше приміряли шкільну форму, таких в НВК № 7 – 110 першачків. Сергій Мельник запевнив, що міська влада і управління освіти зокрема, роблять все для того, щоб сьогодні кожен хмельничанин отримав добру освіту. Освітянська галузь була і залишається пріоритетною для міської влади.

Новий навчальний рік розпочався і в "Школі життя"
Традиційне свято першого дзвоника, як і у всіх навчальних закладах країни, відбулося сьогодні і в Хмельницькому Центрі реабілітації змішаного типу для інвалідів і дітей-інвалідів з розумовою відсталістю "Школа життя". Діти з особливими потребами, які проходять курс реабілітації та соціальної адаптації в реабілітаційних групах за допомогою педагогів, соціальних працівників підготували святкове дійство – веселі танки, різноманітні ігри та забави. Так маленькі вихованці Центру вже вкотре продемонстрували готовність до нового навчального року в "Школі життя". Від міського голови, з нагоди Дня знань, вихованці Центру отримали подарунки.

Скликається чергова сесія міської ради
Міський голова видав розпорядження, згідно з яким чергова двадцять восьма сесія міської ради скликається 23 вересня 2009 року о 10 годині в залі засідань міської ради. Депутатам буде запропоновано розглянути питання: про затвердження звіту про використання коштів цільового фонду Хмельницької міської ради за ІІ квартал 2009 року; про затвердження Програми поводження з твердими побутовими відходами у місті Хмельницькому на період 2009-2015 роки; щодо регулювання земельних відносин; інші питання.

31 серпня 2009 року
понеділок

Визначено лауреатів міської премії імені Богдана Хмельницького 2009 року
Виконавчий комітет міської ради, розглянувши протокол засідання ради з визначення кандидатів на відзначення міською премією імені Богдана Хмельницького у галузі історії, культури і мистецтва від 18.08.09 та згідно рішення виконавчого комітету від 22.03.07 №261 "Про встановлення міської премії імені Богдана Хмельницького у галузі історії, культури і мистецтва та втрату чинності рішень виконавчого комітету від 23.09.99 №686 і від 11.08.05 №524", вирішив: Присудити міську премію імені Богдана Хмельницького в галузі історії, культури і мистецтва у 2009 році з врученням дипломів та виплатою грошової винагороди у розмірі 1000 (одна тисяча) грн. кожному.

Символічний ключ до знань отримали першокурсники Хмельницького національного університету
В урочистій посвяті у студенти, що відбулася в Хмельницькому національному університеті, взяв участь міський голова Сергій Мельник. Університет є найкращим вищим навчальним закладом у нашому регіоні. Цьогоріч 2290 юнаків і юнок стали студентами-першокурсниками цього престижного закладу, більшість з них – студентами денної форми навчання. Звертаючись до присутніх з вітальним словом Сергій Мельник наголосив, що для студентів це знаменна подія – навчатися саме в Хмельницькому національному університеті.

Лави Збройних Сил України поповнять близько трьох тисяч призовників-хмельничан
На підставі Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", Постанови Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року №352 "Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом", Указу Президента України від 5 листопада 2008 року № 999/2008 "Про строки проведення чергових призовів, чергові призови на строкову військову службу громадян України та звільнення в запас військовослужбовців у 2009 році" (додається), від 1 жовтня до 31 листопада 2009 року проводитиметься призов громадян України чоловічої статі, яким в період чергового призову виповнюється 18 років, а також громадян старшого призовного віку, у яких закінчилась відстрочка від призову або не призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин.

28 серпня 2009 року
п'ятниця

Відкриття персональної фотовиставки
Сьогодні в приміщенні управління у справах сім’ї та молоді о 16.00 відкривається персональна фотовиставка молодого фотографа – Андрія Маслова. Запрошуємо відвідати персональну фотовиставку! Виставка працює за адресою: Соборна, 16 «Родинний дім» з 9.00 до 18.00. Вхід вільний!

Обласна міліція переїхала на вулицю Зарічанську
Сьогодні міський голова Сергій Мельник взяв участь в урочистому відкритті нового адміністративного корпусу Управління МВС України в Хмельницькій області. Сергій Іванович привітав правоохоронців з цією помітною подією, пообіцяв подальше сприяння міської влади у правоохоронній роботі та подарував призвідцям торжества комп'ютер. На відкриття адмінбудівлі до обласного центру завітав Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, а також усі члени колегії МВС України та начальники обласних управлінь міліції нашої держави. Це й не дивно, оскільки саме в Хмельницькому Міністр запланував проведення виїзного засідання колегії МВС України.

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету
У ході його проведення члени виконавчого комітету розглянули 72 питання порядку денного, які стосуються різних напрямків життєдіяльності міста. Після ретельного обговорення кожного проекту, представленого керівниками виконавчих органів міської ради, були прийняті відповідні рішення. Зокрема, суттєвим кроком для задоволення вимог мешканців гуртожитків, що перебувають у комунальній власності, стало рішення внести на розгляд сесії міської ради пропозицію про залишення цілісних майнових комплексів у статусі "гуртожиток" та надання дозволу на приватизацію їх жилих і нежилих приміщень.

Придбати все необхідне для учнів можна на шкільному базарі
За інформацією, отриманою від управління торгівлі міської ради, в місті Хмельницькому біля торгового центру " Дитячий світ " із 15 серпня традиційно розпочав свою роботу " Шкільний ярмарок ". На пропозицію управління торгівлі взяти участь у ярмарку відгукнулись 16 закладів торгівлі. Постійними учасниками шкільного ярмарку є підприємства: ТОВ "Книжковий Світ", ТОВ "Корвет", ТОВ "Проскурівкнига", ТОВ "Альтернатива-К". Найбільшим попитом у покупців користуються канцелярські товари, шкільна форма, рюкзаки та сумки. Товари реалізуються за прийнятними для споживачів цінами. " Шкільний ярмарок " продовжить свою роботу до 10 вересня 2009р.

Визначені завдання, над якими працюватимуть педагогічні колективи міста у 2009-2010 навчальному році
Традиційно, напередодні нового навчального року, відбулася конференція педагогічних працівників міста. У роботі конференції взяли участь міський голова Сергій Мельник та його заступник, куратор освітянської галузі Віктор Байдич. Начальник управління освіти Юрій Курманський виступив з доповіддю (дивись тут) про підсумки розвитку загальної, середньої, дошкільної та позашкільної освіти міста Хмельницького у 2008-2009 навчальному році та завдання на 2009-2010 навчальний рік. В обговоренні доповіді взяли участь керівники різних навчальних закладів і представники профспілки працівників освіти.

27 серпня 2009 року
четвер

Призначено нового начальника житлово-експлуатаційної контори № 7
Відповідно до розпорядження міського голови Сергія Мельника із 26 серпня начальником житлово-експлуатаційної контори №7 призначено Гаврилюка Олександра Володимировича. Олександр Гаврилюк народився у серпні 1970 року в селі Печеськи Хмельницького району. Закінчив Хмельницький технологічний університет "Поділля" за фахом: економіка і управління у побутовому та житлово-комунальному виробництві. Має досвід роботи на керівних посадах. До призначення начальником ЖЕКу №7 обіймав посаду директора Агро виробничого приватного орендного підприємства “Злагода”.


Офіційний веб-сайт Хмельницької міської ради – один із найкращих в Україні
Сьогодні в Українському національному інформаційному агентстві - УКРІНФОРМ, під час засідання "круглого столу", оприлюднені результати рейтингування офіційних веб-сайтів міст обласного і республіканського значення щодо інформаційної відкритості. Це авторитетне рейтингування проводилося у червні-липні ц. р. коаліцією громадських організацій з моніторингу інформаційної відкритості, координатором якої є громадська організація "Агентство з розвитку приватної ініціативи", за підтримки проекту "Гідна Україна". Офіційно підсумувала результати всеукраїнського дослідження представник "Агентства з розвитку приватної ініціативи" пані Оксана Федорович.

Першокласники, які виховуються опікунами, отримали подарунки від влади міста
Напередодні нового навчального року заступник міського голови Віктор Байдич привітав із вступом у шкільне життя трьох діток, що виховуються опікунами, і цього року йдуть у перший клас. Разом із щирими напутніми словами та найкращими побажаннями Віктор Григорович вручив завтрашнім першокласникам ранці з сучасним шкільним приладдям, сувеніри і солодощі. За даними управління статистики, в місті Хмельницькому сьогодні проживає 59875 дітей, в минулому році було зареєстровано 53040. Завдання ведення справ дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштування їх під опіку, усиновлення та на державне утримання. покладено на службу у справах дітей міської ради. В даний час у місті нараховується 185 сімей опікунів та піклувальників.

Комунальні служби інформують про виконані роботи
Працівниками комунальних служб міста за період від 20.08.2009 р. до 26.08.2009 р. виконані такі роботи:
Комунальне підприємство із санітарної очистки міста
Виконувались роботи : по ручному прибиранню – 12960 тис. м2; по навантаженню та вивезенню сміття з вулиць міста - 267 м3; - заготівля протиожеледної суміші – 80 м3.
Комунальне підприємство "Міськсвітло"
Заміна ламп на вулицях: Курчатова, Олімпійська, Городня, Вишнева, Урицького, Транспортна, Львівське шосе, Західно-окружна, Чорновола, Цегельна, Винниченка, Галана, Старокостянтинівське шосе, Ватутіна, Гречка, Гастелла, Пілотська, Госпітальна, Щербакова, Залізняка, Кармелюка, Світанкова, Городовікова, Щедріна - 167 шт. Ліквідація обривів та пошкоджень повітряних ліній на вулицях: Кам'янецька, Старицького, Вишнева, Транспортна, Львівське шосе, Інститутська, Хотовицького, Купріна, Кринична, Жукова, Лезнівська, Набережна, Щорса, Папаніна, Цегельна, Світанкова.
Підключення святкової ілюмінації та розвішування перетяжок до Дня Незалежності України.

Державні службовці удосконалюватимуть практичні аспекти управлінської діяльності
24-25 вересня ц.р. на базі Одеської національної юридичної академії Головне управління державної служби України за підтримки Одеської обласної державної адміністрації та Одеської обласної ради проведе щорічні Всеукраїнські громадські слухання з питань політико-правового забезпечення державної служби та служби в органах місцевого самоврядування. Слухання проводитимуться з метою визначення політико-правових інструментів законодавчої бази державного управління у сфері державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, внесення пропозицій щодо практичного застосування гілками публічної влади нормативно-правових важелів на шляху адаптації державного управління України до стандартів Європейського Союзу.

26 серпня 2009 року
середа

Хмельницькі підприємства до повноліття держави продемонстрували "родзинки" своїх виробництв
Честь представляти досягнення товаровиробників міста Хмельницького в експозиції виставкового містечка "Землі Подільської багатство і краса – тобі Україно", яке у День Незалежності України було розгорнуто на головному майдані обласного центру, була надана дев'яти кращим підприємствам Хмельницького. Кожне з цих підприємств сьогодні міцно стоїть на ногах, незважаючи на вплив кризових явищ, і виробляє унікальні товари, які відповідають вимогам світових стандартів якості.

Підготувати до школи дітей із багатодітних родин допомогла влада міста
Для керівництва міста вже стало доброю традицією у дні святкування Дня Незалежності України зустрічатися із наймолодшими – школяриками із багатодітних родин. Тож і цьогоріч міський голова Сергій Мельник та його заступник Віктор Байдич завітали до дитячої школи мистецтв, де відбувалося свято, і взяли участь у благодійній акції для дітей з багатодітних родин та будинків сімейного типу "Готуємо дітей до школи".Справжнє свято для багатодітних родин влаштували управління у справах сім`ї та молоді спільно з міським Центром роботи з сім’ями, жінками та дітьми "Родинний дім".

25 серпня 2009 року
вівторок

Правоохоронці пам'ятають своїх колег, які загинули під час виконання службових обов'язків
22 серпня, в пам’ять співробітників органів внутрішніх справ області, які загинули при виконанні службових обов’язків, відбувся жалобний мітинг, у якому взяли участь міський голова Сергій Мельник, начальник УМВС України в області Володимир Гаврилюк, керуюча справами виконавчого апарату обласної ради Світлана Горнишева, голова облдержадміністрації Іван Гавчук, народний депутат України Олександр Буджерак, керівники силових структур області, особовий склад УМВС та родичі загиблих міліціонерів.

Головне державне свято в Хмельницькому вдалося на славу
Святкові заходи у День Незалежності України в місті Хмельницькому, як і інших містах і селах нашої країни, розпочалися із молитви за Україну, що відслужили в храмах усіх релігійних конфесій. Пізніше на майданчику біля пам'ятника Т.Г. Шевченку за участю керівництва міста та області, депутатів обласної та міської рад; представників профспілкових організацій; керівників політичних партій та громадських організацій; представників духовенства; керівників підприємств, установ та організацій міста і області, широких кіл громадськості міста відбувся мітинг та покладання квітів до пам'ятника Великому Кобзареві.

23 серпня 2009 року
неділя

Хмельничани разом з усією державою відзначають День Державного Прапора України
Головні урочистості з нагоди свята пройшли на майдані Незалежності України. Розпочалися вони урочистою церемонією підняття Державного Прапора України. Честь підняти синьо-жовтий стяг у самому серці міста була надана голові облдержадміністрації Івану Гавчуку, голові обласної ради Івану Гладуняку, Хмельницькому міському голові Сергію Мельнику, героям України Петру Іващуку та Василю Петринюку.

18-та річниця незалежності України відзначається урочисто
Урочисті збори нагоди свята відбулись сьогодні в приміщенні обласної філармонії. Участь в них взяли представники місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати ВР УРСР, які безпосередньо причетні до проголошення Акту незалежності України; депутати обласної та інших місцевих рад від всіх районів та міст області; представники передових трудових колективів, активісти громадських, молодіжних організацій, лідери громадської думки, молодь. Делегацію міста Хмельницького очолили заступники міського голови Віктор Байдич, Ірина Ковальчук та керуюча справами виконкому Людмила Черевченко.

21 серпня 2009 року
п'ятниця

Унікальний "Тур братів Стародубів" у святкові дні пройде центральними вулицями міста
В рамках святкування Дня Незалежності України в нашому місті традиційно відбудуться змагання з велоспорту на шосе "Тур братів Стародубів", що є безперечно родзинкою свята. "Тур братів Стародубів" є етапом Кубку України серед ветеранів. Велогонка відбудеться 24 серпня з 10.30 до 15.00 за маршрутом: майдан Незалежності – вулиця Гагаріна – вулиця Грушевського – вулиця Володимирська – майдан Незалежності. Метою змагань є популяризація велоспорту серед мешканців міста Хмельницького; продовження активного довголіття ветеранів спорту; підвищення спортивної майстерності учасників змагань; виявлення кращих спортсменів для участі в обласних та державних змаганнях.

20 серпня 2009 року
четвер

Комунальні служби звітують про основні обсяги виконаних за тиждень робіт
Комунальним підприємством по санітарній очистці міста виконувались роботи:
-по ручному прибиранню – 12960 тис. м2 ;
- по навантаженню та вивезенню сміття  з вулиць міста - 247 м3;
- заготівля протиожеледної суміші – 235 м3.



Колективний договір як гарантія стабільності
Соціальні негаразди, які поки що мають місце в нашій країні, стимулюють до пошуку нових і більш активного використання вже існуючих інструментів захисту людини праці.Колективний договір – дієва форма соціального захисту працюючих в умовах нестабільної фінансово-економічної ситуації.

Нове в законодавстві
Юридичний відділ міської ради звертає увагу на зміни в Законах України, які стосуються діяльності органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств.
Зміни внесені станом на 20 серпня 2009 до наступних законодавчих актів України:

  • Постанова КМ України, від 24.07.2009, № 806 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2009 р. N 381";
  • Постанова КМ України, від 05.08.2009, № 825 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2005 р. N 1258";
  • Постанова КМ України, від 05.08.2009, № 844 "Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році";
  • Постанова КМ України, від 12.08.2009, № 861 "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України".

У нашому місті допомога при народженні дитини виплачується без затримки
Актуальним для жителів нашого міста залишається питання виплати допомоги при народженні дитини.
Управлінням праці та соціального захисту населення міської ради цей вид допомоги виплачується без затримки. У І півріччі 2009 року своїм правом на оформлення цього виду допомоги скористалися майже півтори тисячі сімей.

19 серпня 2009 року
середа

Фотоконкурс "Хмельницький крізь об’єктив" взяв старт
Із 20 серпня по 21 вересня 2009 року, відповідно до рішення виконавчого комітету, оголошується фотоконкурс "Хмельницький крізь об’єктив", присвячений Дню міста Хмельницького.
Положення про конкурс, склад конкурсної комісії

Триває операція "Гральний бізнес"
Нещодавня заборона грального бізнесу викликала бурхливу реакцію у суспільстві. Навіть не дуже азартні люди охоче брали участь в суперечках між прихильниками та супротивниками рішення влади.
З метою забезпечення неухильного дотримання вимог Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні", який набрав чинності 25 червня 2009 року, по всій державі запроваджено проведення профілактичної операції під назвою "Гральний бізнес".

Вихованці "Родинного затишку" гідно підготувались до свята
В рамках заходів до Дня Державного Прапора України та 18-ї річниці Незалежності України управлінням у справах сім`ї та молоді спільно з міським Центром роботи з сім’ями, жінками та дітьми "Родинний дім" і Центром реабілітації та тимчасового перебування інвалідів з розумовою відсталістю "Родинний затишок" організована виставка поробок та малюнків, що містять елементи державної символіки. Особливістю цієї виставки є те, що всі її експонати, а це понад 150 творчих робіт: вишивки, вироби пап’є-маше, бісероплетіння, роботи з тканини, аплікації, малюнки; виконані молодими людьми з особливими потребами. Для вихованців Центру реабілітації відкриття виставки неабияка подія. Свої творчі роботи до неї вони готували більше року, вклали в них свою фантазію, кращі почуття і часточку душі.

Кілька тисяч хмельничан притягнуто до судової відповідальності за комунальні борги
На сьогоднішній день хмельничани заборгували за комунальні послуги уже понад 25 мільйонів гривень, причому половину цієї суми складають неплатежі за тепло в оселях та гарячу воду. Ще 6 млн. 401 тис. грн. винні міському комунальному підприємству "Хмельницькводоканал", більше одного мільйона гривень комунальному підприємству "Спецкомунтранс", майже шість мільйонів ЖЕКам.
Міський голова Сергій Мельник, інші представники міської влади регулярно звертаються до хмельничан із проханнями вчасно розраховуватись за спожиті послуги. Більшість громадян свідомо й відповідально ставляться до свого обов'язку.

"Майстерня здоров'я" розгорнулась на головному майдані міста
19-20 серпня кожен хмельничанин матиме змогу безкоштовно виміряти артеріальний тиск у медичних пунктах, які розташовані на майдані Незалежності України. Акцію з профілактики та раннього виявлення артеріальної гіпертензії для жителів України проводить Всеукраїнське Лікарське Товариство спільно з Громадською Радою МОЗ України та Центрами здоров'я. В обласному центрі вона відбувається  за сприяння міської влади. Цією акцією її організатори започатковують проект "Майстерня здоров'я".

Комп'ютери замість азартних ігор
24 серпня, у День Незалежності України, в обласному центрі, за адресою: вул. Гагаріна, 5, замість салону азартних ігор, відкриється потужний комп'ютерний магазин "ПП Кучер".
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про заборону грального бізнесу в Україні" і цим поставила азартні ігри "поза грою". Колишні салони ігрових автоматів на замку. Хочеться сподіватись, назавжди.


Про людей, які опинилися за "межею", системно піклується міська влада
Центр реабілітації бездомних (безпритульних) "Промінь надії" є однією з п'яти установ, підпорядкованих управлінню праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, які надають соціальні послуги. Центр розпочав свою діяльність у березні минулого року, варто відзначити, що близько 20 безпритульних осіб, які роками жили на вулиці, завдяки зусиллям Центру реабілітації, повернулися до нормального суспільного життя. Від початку року працівниками центру надано 1285 обідів. На це з міського бюджету в 2009 році виділено 14 тис. грн.

18 серпня 2009 року
вівторок

Міські дороги ремонтуються швидкими темпами
Сьогодні в різних куточках Хмельницького ведуться інтенсивні ремонтні роботи на дорогах і тротуарах та благоустрій прибудинкових територій.
Комунальники активно використовують гарні, погожі дні для ударної праці.
Днями завершено капітальний ремонт вулиці Вокзальної. Тут відремонтовано майже 7 тисяч кв. м проїжджої частини дороги та 800 кв. м тротуару.
Якісно оновлюється внутрішньоквартальний проїзд у районі будинків №70-72 на проспекті Миру.

Обережно! Небезпечні комахи!
Медоносні бджоли – істоти, справді, дивовижні. Ніякий інший живий організм не виклав до себе такої великої уваги людини, як бджола. Гармонійне життя бджоляної сім’ї та незвичайна працездатність завжди були і є предметом роздумів.
Разом з тим, бджоли можуть бути і небезпечними. Про це застерігає управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.
Бджоли і джмелі впорскують отруту в шкіру шляхом жалення, причому одне жало бджоли може залишитися в рані.

"Найбільша потреба для людей з обмеженими можливостями – це доступ до життєво необхідних благ. І міська влада робитиме все можливе для забезпечення цим людям комфортного життя"
Зазначив заступник міського голови Григорій Давиденко на урочистостях, які з нагоди 20-ти річчя створення Хмельницького міського товариства інвалідів відбулися сьогодні в міському Будинку культури.
У своєму вітальному слові куратор соціальної сфери міста зазначив, що фінансова підтримка товариства з міського бюджету, порівняно із 2007 і 2008 роками, збільшилась, і в поточному році становить 5 000 грн. Зрозуміло, що це не вирішує всіх проблем, але міська влада відшуковує резерви для підтримки організації.

17 серпня 2009 року
понеділок

Як живеш, "Електротрансе"?
Останнім часом у засобах масової інформації з'явилось кілька публікацій про роботу міського комунального підприємства "Електротранс". Називаючи це підприємство, хмельничани за звичкою часто користуються старою і зручною назвою – тролейбусне управління.
У публікаціях йдеться про непросту фінансову ситуацію у тролейбусників, про проблеми й негаразди у транспортній галузі міста… Більшість авторів, навіть висловлюючи критичні зауваження, проявляють розуміння й терпимість до наших спільних клопотів. Трапляються й гарячі голови, які не розібравшись у ситуації, змагаються в гучності фрази та "революційності" висловлювань. Наділені хворобливим песимізмом автори пишуть про тролейбусне управління так, ніби змальовують якесь апокаліптичне явище… Договорились до того, буцімто міська влада не зацікавлена в стабільній роботі тролейбусників. Що ж, як мовиться, кожен бачить те, що хоче бачити, або те, що щедро проплачено…

Міста і села України приберуться у державну символіку
23 серпня в нашій державі вже вчетверте відзначатиметься День Державного Прапора України. Це свято має велике значення для виявлення поваги громадян України до одного з найголовніших символів держави. В серцях кожного українця особлива серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці.
У цей день відповідно до Указу Президента України о 9.00 в усіх населених пунктах нашої держави відбудеться офіційна церемонія підняття Державного Прапора України.

Привітали із поважним ювілеєм
15 серпня заступник міського голови Григорій Давиденко та заступник начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Людмила Погорілець привітали зі 100-літнім ювілеєм жительку міста Хмельницького Онишкову Марцену Стахівну.
Григорій Михайлович подякував ювілярці за мудрість та мужність, з якими вона пройшла нелегкий життєвий шлях, побажав міцного здоров’я, благополуччя, побити рекорд довголіття та потрапити до книги рекордів Гіннеса. Григорій Михайлович вручив пані Марцені квіти і подарунки від міського голови.

14 серпня 2009 року
п'ятниця

Житлово-експлуатаційні контори міста продовжують виконувати свої безпосередні обов'язки
За минулий тиждень працівниками ЖЕКів міста виконані такі обсяги робіт:
ЖЕК-1:
1. Виконано ремонт під'їзду – 1 шт.:
вул. Соборна, 56(3);
2. Виконано заміну труб холодного водопостачання – 4,5 м/п.:

Ситуація з розрахунками хмельничан за надані послуги залишається загрозливою… А незабаром зима
Підбито підсумки стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги за сім місяців поточного року (станом на 01 серпня 2009 р.)
Ситуація залишається непростою. Певна категорія хмельничан зволікає із розрахунками за спожиті послуги. Трохи краще мешканці міста розраховуються за тепло. Якщо на перше січня теплоутворюючим організаціям – міським комунальним підприємствам "Хмельницьктеплокомуненерго" та "Південно-Західні тепломережі" – борги складали 16 млн. 474 тис. грн., то за сім місяців вони зменшились на 4 млн. 402 тис. грн. і сьогодні становлять 12 млн. 72 тис. грн.

Соціальні виплати отримують 20194 хмельничани
Навиконання указу Президента України Віктора Ющенка "Про заходи щодо забезпечення надання інформації з питань соціально-економічної ситуації в Україні" і відповідного доручення Міністерства праці та соціальної політики України управління праці та соціального захисту населення міської ради інформуєпро стан соціальних виплат та реалізацію державної політики у сфері захисту соціально незахищених громадян у місті Хмельницькому.

Підсумки роботи управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради за І півріччя 2009 року

13 серпня 2009 року
четвер

Питання міської громади вирішувались на черговому засіданні виконавчого комітету
Під головуванням міського голови Сергія Мельника, згідно плану роботи виконавчого комітету міської ради, відбулося чергове його засідання.
Перед затвердженням порядку денного керуюча справами, член виконавчого комітету Людмила Черевченко внесла до нього чотири додаткових питання. Порядок денний з доповненнями було підтримано. Загалом на засіданні розглянуто більше 80 важливих питань.

Комунальні організації щоденно підтримують лад у місті
Тільки за період від 6 до 12 серпня ними виконані наступні основні обсяги робіт:
Комунальне підприємство по санітарній очистці міста
Виконувались роботи :
- з ручного прибирання – 12960 м2 ;
- з навантаження та вивезення сміття з вулиць міста  - 234 м3;
- заготівля протиожеледної суміші – 160 м3.
Комунальне підприємство “Міськсвітло”
Заміна ламп на вулицях: Парковій, Матросова, Чорновола, Примакова, Гагаріна, Пушкіна, Толстого, Інститутській, Театральній, Житній, Косіора, Зеньківського, М.Рибалка, Озерній, Перемоги, Зарічанській, Трудовій, Щорса, Кожедуба  – 97 шт.
Ліквідація обривів та пошкоджень повітряних ліній на вулицях міста: Раскової, Вишневій, Лескова, Курчатова, М.Рибалка, прос.Миру, Пілотській, Шевченка, Чорновола, Комарова, Філатова, Будьонного, Коротченка, Профспілковій.

Хто має право на Чорнобильські пільги
У зв'язку із значною кількістю звернень до управління праці та соціального захисту населення стосовно пільг хмельничанам, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи, начальник відділу з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС надає роз'яснення щодо приналежності до категорії громадян, які мають право на користування пільгами та їх соціальний захист.

Юридичний відділ міської ради звертає увагу на зміни в законах України, які стосуються діяльності органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств
Станом на 13.08.2009 р зміни внесені до наступних законодавчих актів України:

  • Закон України, від 24.07.2009 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей проведення заходів з фінансового оздоровлення банків ";
  • Постанова  КМ України, від 05.08.2009 р. № 832 "Питання забезпечення житлом окремих категорій громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов ";
  • Постанова КМ України, від 05.08.2009 р. № 813 "Про визнання такими, що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 р. № 1444 і від 16 листопада 2005 р. № 1095";
  • Указ Президента України від 07.08.2009 р. № 602 "Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року № 987”.

12 серпня 2009 року
середа

Мер привітав Андраніка із творчими досягненнями
У своєму робочому кабінеті міський голова Сергій Мельник зустрівся із юним хмельницьким співаком Андраніком Алексаняном, який представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2009 в листопаді ц.р. у місті Києві.
Сергій Іванович від усієї міської громади подякував Андраніку, його батькам за особливий талант, наполегливу працю і велике терпіння, завдяки яким юному співаку вдалося досягти значних творчих перемог. "Приємно відзначити, що завдяки таким як Андранік, місто Хмельницький все більше і більше стає знаним, і не лише в Україні" – наголосив Сергій Мельник.

Готуємось до Дня народження Хмельницького
11 серпня під головуванням заступника міського голови Віктора Байдича відбулося чергове робоче засідання організаційного комітету з підготовки та проведення Дня міста Хмельницького.
Як відомо, хмельничани святкуватимуть 578 річницю рідного міста 26-27 вересня ц. р. Оргкомітет працює над тим, щоб святкові дні були наповнені змістовними заходами, щоб кожен мешканець міста, незалежно від того, живе він у центрі чи на околиці, відчув радісну, одухотворену атмосферу урочистого дійства.

Свої проблемні питання хмельничани порушували перед міським головою
Вчора черговий прийом громадян з особистих питань провів міський голова Сергій Мельник. Традиційно участь у прийомі взяли керуюча справами виконкому Людмила Черевченко, завідувачка юридичного відділу Галина Олійник, начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Олександр Шаповал та інші посадові особи, до повноважень яких належить розгляд питань, що найчастіше порушуються у зверненнях.

Небезпечного лісового кліща можна знешкодити
Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради застерігає, як не стати здобиччю лісового кліща, і якщо раптом з вами трапилася така прикрість, рекомендує як вийти з небезпечної ситуації.
Лісовий кліщ – це маленький паразит, який переносить віруси кліщового енцефаліту – гострого і важкого запалення центральної нервової системи.
Тож, перш за все, працівники управління радять бути уважними й обережними під час відпочинку в зарослих паркових, лісопаркових та лісових смугах, а також на пляжах, поблизу густих кущів. Варто одягати в такі місця легкий, але закритий одяг – брюки, сорочки з довгими рукавами тощо. Обов'язковим буде головний убір.

11 серпня 2009 року
вівторок

Хмельничани проти низького рівня культури хмельничан
Регулярне вивчення та врахування у повсякденній діяльності громадської думки є важливим напрямком роботи міської влади.
Управлінням внутрішньої та інформаційної політики міської ради завершено чергове традиційне Інтернет опитування мешканців міста.
Цього разу хмельничанам пропонувалось відповісти на запитання: "У чому, на Вашу думку, полягає основна причина засміченості у містах?"

Робота існує для тих, хто її шукає”
Це гасло підтвердив Ярмарок кар’єри, що відбувся днями у Хмельницькому міському центрі зайнятості. Незважаючи на дисбаланс на ринку праці між попитом та пропозицією робочої сили, зміни в економіці, що викликані кризою, служба зайнятості допомагає тим, хто хоче знайти роботу. З початку року до центру зайнятості звернулось 247 випускників, 143 з них - вже працевлаштовані.

"ВІДЛУННЯ-2009" розпочнеться в День Незалежності України
Вперше міжнародний фестиваль моновистав "Відлуння" відбувся у 1999 році. Вісім років творчих особистостей з усього світу гостинно приймала наша столиця – Київ. Минулого року фестиваль "переїхав" до столиці Подільського краю – міста Хмельницького.
Таким неординарним кроком організатори фестивалю висловили цілковиту довіру та впевненість у творчих та організаційних здібностях директора нашого міського монотеатру "Кут", заслуженого артиста України Володимира Смотрителя. Саме його призначено директором "Відлуння".

23 серпня – День Державного Прапора України
З нагоди свята та на вшанування однієї із найголовніших святинь народу - Державного Прапора України виконавчий комітет Хмельницької міської ради звертається до установ, організацій і підприємств різних форм власності та до хмельничан 21-24 серпня прикрасити свої приміщення, помешкання і балкони державними прапорами України.
Одним з найважливіших елементів процесу становлення державності будь-якої країни є визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Кожний народ, шануючи свою історію, шанує і свої святині. Без сумніву, державний синьо-жовтий прапор і є однією із найголовніших святинь народу.

Хмельницький готується до найбільшого державного свята – Дня Незалежності
З метою гідного відзначення 18-ї річниці незалежності України в місті Хмельницькому виконавчий комітет міської ради затвердив заходи, якими передбачено низку цікавих, масштабних подій. У заходах передбачається участь делегацій, творчих колективів, оркестрів, народних умільців з усіх регіонів Хмельниччини.
Учасникам урочистостей запропоновано одягтися у вишиванки або прикрасити свій одяг національною та державною символікою (стрічки, хустинки, бандани, краватки, шарфики тощо).

 

10 серпня 2009 року
понеділок

Увага!
11 серпня ц. р. в монотеатрі "Кут" (вул. Проскурівського підпілля, 34) відбудеться прес-конференція організаторів 10-го Міжнародного фестивалю моновистав "Відлуння-2009".
Початок прес-конференції об 11.00 год.
Запрошуються представники засобів масової інформації.

7 серпня 2009 року
п'ятниця

"Хто будує, той вартує"
Напередодні Дня будівельника у концертній залі дитячої школі мистецтв відбулись урочисті збори та святковий концерт з цієї нагоди. Представників шанованої у суспільстві професії, чиїми руками зводяться житло, школи, лікарні, заводи, дороги – все, без чого не можна уявити існування сучасного суспільства із професійним святом привітав міський голова Сергій Мельник.
Від імені депутатів міської ради, виконавчого комітету він висловив глибоку вдячність за сумлінну працю. У своєму вітальному слові він, зокрема, констатував, що останніми роками Хмельницький посідає чільне місце в Україні за обсягами будівельних робіт: "Якщо порівняти кількість житла, яке вводиться в експлуатацію у Хмельницькому та інших обласних центрах України з розрахунку на 1000 жителів, то за цим показником наше місто впевнено займає третю-четверту сходинку в Україні".

Прийшла пора виходити з "тіні"
Як відомо, виконавчий комітет Хмельницької міської ради 25 червня ц. р. прийняв рішення "Про створення робочої групи зі сприяння легалізації "тіньової" зайнятості населення та "тіньової" заробітної плати, затвердив Положення про неї та заходи щодо сприяння легалізації "тіньової" зайнятості населення та "тіньової" заробітної плати в місті у 2009 - 2010 роках". 22 липня проведено перше засідання згаданої робочої групи, на якому затверджено план роботи на ІІ півріччя 2009 року. 30 липня в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради відбулось друге засідання даної групи, на якому вирішувалось питання проведення контролюючими органами обласного центру перевірок з питань легалізації "тіньової" зайнятості.

6 серпня 2009 року
четвер

Нове в законодавстві
Юридичний відділ міської ради звертає увагу на зміни в Законах України, які стосуються діяльності органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств.
Зміни внесені до наступних законодавчих актів України:

  • Закон України, від 25.06.2009 р. "Про внесення змін до статті 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні";
  • Закон України, від 25.06.2009 р. "Про внесення змін до Закону України "Про стимулювання розвитку регіонів"";
  • Закон України, від 25.06.2009 р. "Про внесення змін до Закону України "Про стимулювання розвитку регіонів"";
  • Закон України, від 23.06.2009 р.  "Про внесення змін до статей 167 і 186 Кодексу адміністративного судочинства України щодо направлення судового рішення та обчислення строків подання заяви про апеляційне оскарження”;


5 серпня 2009 року
середа

Буревій особливих збитків хмельничанам не завдав
Залишки буревію, який 3 серпня пронісся західними областями України, комунальним службам Хмельницького масових незручностей не принесли. Службами МНС вони були вчасно попереджені і готові вжити адекватних заходів в умовах надзвичайної ситуації.
За інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Дмитра Білоуса внаслідок цієї надзвичайної події природного характеру на території міста Хмельницького ніхто з людей не постраждав, порушень транспортних зв'язків не було зафіксовано.

Комунальні служби інформують про основні обсяги робіт, виконані за минулий тиждень

До Дня незалежності України - тиждень правових знань
Міський голова Сергій Мельник підписав розпорядження "Про проведення в м. Хмельницькому тижня правових знань, присвяченого Дню незалежності України"
У розпорядженні наголошується: "На виконання Національної програми правової освіти населення, затвердженої Указом Президента України від 18 жовтня 2001 року №992\2001 та міської Програми правової освіти населення на 2007-2010 роки від 9 листопада 2007 року №1214 та з метою сприяння підвищенню правової культури населення, виховання громадян в дусі поваги до закону та забезпечення широкого інформування громадян про правові засади становлення незалежної української держави провести з 24 до 30 серпня 2009 року тиждень правових знань в місті Хмельницькому, присвячений Дню незалежності України".

4 серпня 2009 року
вівторок

Галузь культури і туризму міста очима її керівника
Серед широкого кола запитань, з якими до міської влади звертаються хмельничани, не бракує і таких, що стосуються гуманітарної сфери, зокрема, і культури. На найбільш поширені з них відповідає начальник управління культури та туризму міської ради Альбін Тарчевський. Альбіне Станіславовичу, наше місто небезпідставно має славу колиски талановитої, обдарованої молоді. Найсвіжішим підтвердженням цього є перемоги хмельничан на Міжнародних фестивалях - Андраніка Алексаняна на престижному фестивалі мистецтв "Слов'янський базар" у Вітебську та Міла Нітіч, яка отримала від Алли Пугачової спеціальний приз "Золота зірка Алли" на фестивалі молодих виконавців "Нова хвиля – 2009" у Юрмалі.


Бути не байдужими до життя міста, всією громадою берегти в ньому лад

Закликав хмельничан заступник міського голови Віктор Байдич під час чергової прямої телефонної лінії "Міська влада відповідає", яка відповідно до графіка відбулася сьогодні у зеленій залі міської ради. Впродовж години її роботи 12 жителів обласного центру порушили перед заступником міського голови близько 20 різнопланових питань, які потребують вирішення. Зокрема, мешканка вулиці Свободи, 4-А просила зрізати стару липу в дворі її будинку. Відповідаючи на цей дзвінок Віктор Байдич зауважив, що останнім часом у зв'язку із природними катаклізмами проблема аварійних дерев набула особливої актуальності. За дорученням міського голови проведено обстеження зелених насаджень міста, виявлено і взято на облік 578 аварійних дерев. Працівники житлово-комунального господарства планово, поетапно зрізають ці дерева. В першу чергу усуваються проблеми аварійних дерев біля навчальних закладів і дитячих садочків.

Режим економії в дії
Комунальні підприємства обласного центру, працюючи в умовах фінансово-економічної кризи, змушені економити на всьому. Міською владою спільно з економічними службами міських підприємств напрацьовано комплекс енергоощадних заходів, які вже дають певну віддачу. Так, завдяки підвищенню рівня ефективного використання (у т.ч. скорочення використання) автотранспорту:комунальне підприємство “Південно-Західні тепломережі” зменшило витрати паливно-мастильних матеріалів на 23,0 тис. грн.; економія паливно-мастильних матеріалів на комунальному підприємстві “Хмельницькводоканал” склала 9,2 тис. л (з них на роботу легкового автотранспорту, який використовується адмінуправлінським персоналом 0,7 тис. л), на комунальному підприємстві “Хмельницькбудзамовник” – 5,1 тис. л, комунальному підприємстві “Міськсвітло” 2,0 тис. л, комунальному підприємстві по зеленому будівництву та благоустрою міста – 2,0 тис. грн.;

3 серпня 2009 року
понеділок

Спеціальний приз "Нової хвилі-2009" Алла Пугачова вручила хмельничанці Мілі Нітіч
Солістка Хмельницького муніципального духового оркестру Людмила Нетичук, творчий псевдонім Міла Нітіч, яка представляла Україну на міжнародному пісенному конкурсі молодих виконавців "Нова хвиля - 2009" в Юрмалі, одержала спеціальний приз Алли Пугачової – "Золоту зірку Алли" і п'ятдесят тисяч доларів. Муза конкурсу Алла Пугачова вручила премію 2 серпня на гала-концерті "Нової хвилі". Як зазначила Примадонна, конкурс у Юрмалі цього року був дуже потужним і цікавим. Однак вона вирішила доповнити низку переможців "Нової хвилі" і відзначити своїм призом Мілу Нітіч, яка посіла лише п'яте місце. "Образ покращиться, репертуар знайдеться, але те, що дано природою, нехай їй слугує все життя", – сказала Алла Пугачова.

31 липня 2009 року
п'ятниця

Проблеми, права та гарантії дітей - в полі зору спеціальної служби
За даними управління статистики, в місті Хмельницькому зареєстровано 47125 дітей від 0 до 17 років включно. Питаннями забезпечення їх соціального захисту, подолання бездоглядності дітей, профілактики правопорушень у підлітковому середовищі опікується служба у справах дітей міської ради. Заступник начальника служби Лариса Сувілова, говорячи про пріоритети у роботі підрозділу міської ради, наголошує: "Насамперед служба концентрує свою увагу на удосконаленні роботи координаційної ради служби у справах дітей, комісії з питань захисту прав дитини та спрямовує свою діяльність на забезпечення безумовного виконання законодавства України з питань подолання бездоглядності дітей, попередження злочинності серед них. Особлива увага надається профілактичній роботі з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, їхніми батьками, захисту прав та інтересів дітей.

Будьте обережними під час відпочинку на пляжі!
Триває літо. Наближаються вихідні. Тепло і сонце ваблять людей на пляжі. Щоб ваш відпочинок був приємним і ніщо його не затьмарило, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради закликає відпочиваючих на пляжах пам'ятати: Довготривале перебування на сонці може призвести до сонячного удару. Він наступає при перегріванні організму, особливо голови, прямими сонячними променями. Його перші ознаки: в'ялість, розбитість організму, нудота, головна біль. Потім відчувається підвищення температури тіла, з'являється блювота, можлива непритомність, судома.

У місті реалізується програма гуманного ставлення до тварин
Питання дотримання в місті Хмельницькому Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" та про хід “Програми етичного ставлення до безпритульних тварин та регулювання їх чисельності гуманним та цивілізованим шляхом в місті Хмельницькому на 2007-2011 роки”, ухваленої депутатами на дванадцятій сесії міської ради, черговій раз стали предметом обговорення на нараді в управлінні житлово-комунального господарства. Днями ця нарада пройшла під головуванням першого заступника начальника управління житлово-комунального господарства Ігоря Войтюка. Участь в обговоренні нагальної не тільки для нашого, але й багатьох інших міст проблемі взяли: начальник відділу благоустрою УЖКГ Микола Вишпольський, директор міського комунального підприємства "Спецкомунтранс" Анатолій Королюк, приватний підприємець директор притулку для бездомних тварин "Добро" Олександр Мазурук, лікар Хмельницької ветеринарної лікарні Костянтин Завроцький, представники громадської організації "За рідний Хмельницький", волонтери.

30 липня 2009 року
четвер

Міська влада запобігає торгівлі із землі
Відомий факт, що стихійна торгівля — явище шкідливе, яке викликає різноманітні шлунково-кишкові захворювання у споживачів, почуття огиди у естетів та проблеми у міської влади. Місць на ринках Хмельницького сьогодні вистачає, але на дорозі не треба сплачувати за оренду торгового місця, ринковий збір, там великі потоки людей, можна торгувати, не здаючи продукцію на лабораторні дослідження. Аби убезпечити мешканців обласного центру від ризику купити небезпечний продукт міська влада вже тривалий час системно працює над припиненням несанкціонованої торгівлі у Хмельницькому.

Нове в законодавстві
Юридичний відділ міської ради звертає увагу на зміни в Законах України, які стосуються діяльності органів місце вого самоврядування та комунальних підприємств.
Зміни внесені до наступних законодавчих актів України:

  • Закон України " Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" від 11.06.2009 року;
  • Закон України " Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку розгляду питань надання допомоги сім'ям загиблих" від 25.06.2009 року;
  • Закон України " Про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно погодинної оплати праці" від 25.06.2009 року;
  • Закон України " Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подальшого вдосконалення порядку ліцензування господарської діяльності" від 25.06.2009 року ;

Щоб забезпечити собі спокійну старість, подбайте про пенсію змолоду
До 1 травня 2009 року відповідно до пп. 4 розділу XV "Прикінцеві положення" Закону № 1058 фізичним особам - суб’єкти підприємницької діяльності, що обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок) сплачувати страхові внески "за себе" окремо було не обов’язково. Та це призвело до того, роз'яснює начальник відділу звітності надходження платежів управління Пенсійного фонду України в місті Хмельницькому Таїсія Гоменюк, що при мінімальному страховому внеску станом на 01.05.2009 року - 207,50 грн., платники фіксованого податку сплачують до бюджету управління не більше 6,00 грн., а єдиного податку – 84,00 грн.

Комунальні служби міста ритмічно працюють над задоволенням щоденних потреб хмельничан
Забезпечення комунальних потреб міста вимагає стабільної цілодобової роботи всіх ланок багатофункціональних служб. На території міста працюють: 8 житлово-експлуатаційних контор, ЗАТ "ЖЕО кооперативних будинків", більше 120 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків; комунальні підприємства - "Міськсвітло", "Спецкомунтранс", зеленого будівництва та благоустрою міста, з будівництва, ремонту та експлуатації доріг, із санітарної очистки міста, "Хмельницька міська ритуальна служба", аварійно-технічне підприємство, МКП "Хмельницьктеплокомуненерго", МКП "Хмельницькводоканал", комунальне підприємство "Південно-західні мережі", СРБП "Хмельницькліфт", КП "Електротранс".

29 липня 2009 року
середа

Чи багато безробітних у Хмельницькому?
Нинішня ситуація в економіці України не вельми оптимістична. Кризові явища торкнулись практично кожної галузі господарства – аграрної, хімічної, металургійної, видобувної… Це спричинило погіршення ситуації в сфері зайнятості. Міська влада, наскільки можливо в межах міста, вживає певних заходів для поліпшення ситуації шляхом створення робочих місць. За 1 півріччя п. р. проведено 116 семінарів для роботодавців; 127 інформаційних семінарів; 42 тематичних семінари; проведено 13 ярмарків вакансій; круглий стіл; ярмарок професій.

Підопічні "Родинного затишку" заряджалися життєвою енергією у святих місцях
Міська влада докладає зусиль аби забезпечувати належний соціальний захист хмельничанам. Максимум уваги приділяється тим, хто його особливо потребує. Складовою частиною системи соціального захисту міста є комплекс соціальної реабілітації та побутового обслуговування пенсіонерів, в якому діє 4 відділення і 2 Центри, якими надається більше 100 видів різноманітних соціальних послуг. У селі Головчинці Летичівського району відкрито Рекреаційний центр сімейного типу з відновлення здоров'я дітей-інвалідів та інших груп населення з обмеженими можливостями "Берег надії". На забезпечення путівками дітей-інвалідів та осіб з обмеженими можливостями з міського бюджету виділяються кошти.

Тимчасово вода буде відсутня, але з'явиться очишеною
У зв'язку із проведенням планової промивки, прочистки та дезинфекції резервуару питної води на Чернелівському водозаборі 30 липня від 9.00. до 18.00 години буде відсутня вода у мікрорайонах Озерна, Заріччя і Гречани та понижений тиск водопостачання в Центральному, Південно-Західному і Східному мікрорайонах міста. Адміністрація міського комунального підприємства “Хмельницькводоканал” просить вибачення за тимчасові незручності.

Ліквідація заборгованості з виплати заробітної плати – пріоритетний напрямок діяльності міської влади
Своєчасна виплата заробітної плати та погашення боргів – першочергові питання, які вирішуються органами місцевої влади в загальному комплексі соціально-економічних проблем. Для розв’язання цих важливих завдань задіяно різні механізми та встановлена жорстка система контролю за виконанням конкретних доручень. Питання погашення заборгованих зарплат працівникам знаходиться на постійному контролі міського голови Сергія Мельника та є предметом обговорення на кожній нараді. Така принципова позиція дала свої результати. 2009 року активізована робота та дієвість міської комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У січні - червні 2009 року відбулося 18 засідань зазначеної комісій, на яких заслухано 72 керівники підприємств про вжиті заходи щодо своєчасної виплати поточної заробітної плати та погашення боргів.

28 липня 2009 року
вівторок

У Хмельницькому визначатимуть чемпіона України з водно-моторного спорту
Від 31 липня по 2 серпня на водоймі річки Південний Буг проходитиметься третій завершальний етап чемпіонату України з водно-моторного спорту. Передбачається, що у перегонах серії 3х5 миль для всіх класів суден (моточовни, скутери, гліссери) візьмуть участь понад 60 спортсменів з усієї країни. Спортивне шоу на водній трасі Південного Бугу обіцяє бути видовищним і захоплюючим. Організатор третього етапу Чемпіонату України з водно-моторному спорту - Хмельницький обласний комітет товариства сприяння обороні України. Змагання відбуватимуться в зоні від моста по вулиці Західно - Окружній у східному напрямку до початку меж спортивної бази "Буревісник" обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Україна" на правому березі річки Південний Буг до межі в 50-ти метрах від закінчення водноспортивної бази Хмельницької дитячо-юнацької спортивної школи №1 на лівому березі річки Південний Буг.

Регіональний ярмарок вакансій Хмельниччини
Днями у Хмельницькому національному університеті відбулися урочисті заходи з нагоди чергового випуску слухачів Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку, та проведення регіонального ярмарку вакансій Хмельницьким міським центром зайнятості. Основна мета ярмарку - надання допомоги в укомплектуванні підприємств кваліфікованими кадрами, сприяння працевлаштуванню громадян, які шукають роботу або бажають її змінити.

Хмельничан уже записали до Реєстру
У країні знову заговорили про вибори. Це й не дивно. Парламент прийняв рішення про проведення виборів Президента України. Не за горами вибори до Верховної Ради та місцевих рад… Відомо, що під час минулих виборів виникали непоодинокі випадки непорозумінь зі списками виборців. То прізвище людини не було внесено до таких списків, то неправильною була адреса… Щоб уникнути подібного в майбутньому, прийнято рішення, як і в будь-якій цивілізованій державі, сформувати Державний реєстр виборців. Для ведення такого реєстру створено відповідні підрозділи. Діє такий і в міській раді. Сьогодні ми розмовляємо із начальником відділу ведення Державного реєстру виборців Хмельницької міської ради Олегом Торкалом.

27 липня 2009 року
понеділок

Комунальні підприємства Хмельницького переходять із кризою на "ти"?
Світова фінансово-економічна криза не пройшла осторонь України, загалом, і міста Хмельницького, зокрема. Одним із дієвих способів мінімізації її наслідків, подолання нинішніх негараздів, збереження напрацьованих економічних показників стало активне запровадження, можливо, непопулярних, але вкрай необхідних сьогодні заходів, щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів, які здійснюються в обласному центрі на виконання спеціального розпорядження міського голова Сергія Мельника від 1грудня 2008 року. Як свідчить аналіз запровадження режиму економії та раціонального використання коштів міського бюджету та комунальних підприємств , проведений департаментом економіки міської ради, за перше півріччя поточного року зусилля в цьому напрямку принесли досить вагомі результати.

Як рятуватись від грози
Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради роз'яснює основні правила поведінки під час грози. Якщо гроза застала вас на вулиці, у полі, в лісі, на річці, то: не ховайтеся в невеликих спорудах, будинках, наметах, і особливо серед острівців дерев; краще затаїтись у якомусь заглибленні; якщо вас двоє чи більше – не скупчуйтесь в укритті разом, а ховайтеся поодинці – можливе ураження блискавкою спричинить трагедію одному, а не всім, бо розряд, як відомо, перебігає через контакт людських тіл; бігти до сховища слід нешвидко і злегка пригнувшись. А не випростаним у весь зріст – розряди контактують із вищими точками, якої і може бути людська голова; перебуваючи у сховищі, ноги тримайте вкупі, а не розкидано, тим самим звузивши площу можливого ураження розрядом;

Міська влада опікується малозабезпеченими хмельничанами
За нинішньої економічної ситуації непросто живеться всім. Першими відчувають на собі негаразди малозабезпечені верстви населення. Насамперед їм дошкуляють інфляційні процеси, нехай поступове, а все таки невблаганне підвищення цін на послуги й товари, нестабільність тарифів… Щоб послабити кризовий удар по малозабезпечених хмельничанах, міська влада розробила і застосовує, одночасно із загальнодержавними, низку специфічних запобіжних заходів. Наприклад, продовжується надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг