BRAMA - News - Weather - Elections - Business - Sports - Brama Press - Calendar - Classifieds

         
    Перша сторінка.    Погляд.    Поступ у Львові.    Поступ з краю.    Поступ у світі.    Політика.    Інтерв'ю.    Соціум.    Дайджест.    Спорт-Поступ.    Пост-Factum.    Події.    КуПол: Новини.    Реклама.   
  Цитата Поступу
 
30 квітня 2007 р.
   ·  на головну  · 1999-2002  · досье  · архів світлин  · форум
Купол
Львів
  19:47 29-04-2007 -   На Львівщині перекинувся потяг  
  19:47 29-04-2007 -   У Львівській області викрито посадових осіб клінічного центру, які привласнили 120,2 тис. грн.  
  19:47 29-04-2007 -   На Львівщині ліквідована лісова пожежа на площі 1,5 гектари  
  19:47 29-04-2007 -   Львівські гімназисти перемогли у регіональному етапі змагань із футболу “Діджус-гол” у Тернополі  
  19:46 29-04-2007 -   На Львівщині на шахті „Відродження” помер гірник  
Україна
  19:48 29-04-2007 -   Соціалісти сподіваються тільки на Конституційний суд  
  19:47 29-04-2007 -   Регіонал Чорновіл допускає, що вибори можуть відбутися. Але не у червні, а в майбутньому  
  19:47 29-04-2007 -   Прихильники опозиції обсвистали прихильників коаліції  
  22:34 28-04-2007 -   Ющенко: Янукович посміявся над Універсалом і викинув на сміття  
  20:53 28-04-2007 -   Ющенко заявив, що не піде на “нульовий варіант” і розповів про злочинців  
Світ
  16:8 27-04-2007 -   У Москві проходить мітинг під гаслом Гітлер - кумир Естонії  
  13:12 27-04-2007 -   В Таллінні демонтований пам’ятник Воїнові-визволителеві  
  12:12 27-04-2007 -   У комедії про Фіделя Кастро знялася його рідна дочка  
  11:25 27-04-2007 -   Помер уславлений актор Кирил Лавров  
  10:41 27-04-2007 -   Індійський суд ухвалив заарештувати Річарда Гіра за порушення моралі  



  ·  · 
 
Архів Поступу
Квітень
  Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
  · Весь архів  · 
 
Поступ 1999-2002 рр. у попередній версії

Поступ з краю  » 

__________________________________________________________________________

Янукович майже готовий до дострокових виборів
 
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович закликав Президента Віктора Ющенка погодитися на дострокові президентські вибори. З такою пропозицією до глави держави він виступив на мітингу у п'ятницю. За словами В.Януковича тоді це буде чесно.

В.Янукович відзначив, що Президент України постійно говорить про те, що вибори – це чистилище, яке повинні пройти всі політики. "Тоді хай Президент зробить перший крок, відмінить все свої укази і піде на дострокові президентські вибори разом з парламентськими". "Тоді це буде чесне, тоді це чистилище буде для всіх політиків", – підкреслив прем'єр.

При цьому В.Янукович заявив, що він особисто готовий ухвалити будь-яке рішення, яке буде прийняте українським народом. "Хай Президент зробить сміливий крок, якщо він поважає свою державу і свій народ. І це буде правильний компроміс".

Крім того, звертаючись до учасників мітингу, В.Янукович заявив, що сьогодні весь український народ стурбований тими подіями, які відбуваються в країні. При цьому він відзначив, що виступає за те, щоб конфлікт якнайшвидше був врегульований, і щоб люди, якы беруть участь у вуличних акціях, швидше повернулися в сім'ї і на підприємства.

Глава уряду також заявив, що політичні сили, що входять до складу коаліції, ніколи не змінять своїх принципів. "А принцип у нас один – всі повинно жити за законами", - відзначив він.

Також у п'ятницю в інтерв’ю каналу “Інтер” Віктор Янукович заявив, що Президент України Віктор Ющенко висловив неповагу до Конституційного Суду, підписавши другий Указ про дострокові вибори до Верховної Ради України.

Не можна так грати з країною, коли підписується один Указ, не дочекавшись висновків КС, висловлюючи таку неповагу до Конституційної державної установи. Не можна цього робити”, - заявив В.Янукович.

Він вчергове нагадав, що Указ від 26 квітня було підписано, щоб не отримати відповідь Конституційного Суду на попередній Указ Президента від 2 квітня. “І не важко було передбачити, якою буде ця відповідь. Тому, безумовно, Президент чітко розумів, якщо КС прийме рішення і зробить висновок, що указ був неконституційним, це значно послабить позиції Президента особисто, і, безумовно, всієї опозиції”, - сказав прем’єр.

А під час зустрічі з депутатами Європарламенту Ханнесом Слободою і Робертом Вандером Вогером Віктор Янукович заявивє, що політична криза в Україні можна врегулювати тільки через діалог.

Питання політичної ситуації в Україні стало ключовим і в ході зустрічі В.Януковіча з Генсекретарем Ради Європи Тері Девісом. Зокрема, Прем'єр-міністр заявив, що новий Указ Президента про перенесення дострокових парламентських виборів на 24 червня виданий через те, що Віктор Ющенко побоюється ухвалення Конституційним Судом рішення про неконституційність його першого Указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради (від 2 квітня - ред.). "Безперечно, я добре розумію, що Президента страховище майбутнє рішення Конституційного Суду, і він чудово розумів, що воно буде не в його користь", - сказав В.Янукович.

Глава українського уряду вказав, що новий Указ зруйнував всі попередні домовленості. "Та надія, яка з'явилася після створення робочої групи і почала її роботи, не виправдалася", - підкреслив В.Янукович.

Натомість на прес-конференції у суботу Янукович сказав, що готовий йти на дострокові вибори, якщо буде ухвалене відповідне політичне рішення, і його буде обгрунтовано не на Конституції, а на консультаціях між учасниками конфлікту. Він підкреслив, що в даний час всі сторони повинні "зупинитися і піти правовим шляхом", - спершу, сісти за стіл переговорів і обговорити це питання.

"Якщо ми сядемо і дійдемо висновків, що нам необхідно дійсно йти на вибори - буде таке рішення ухвалене. Тоді назва тільки буде інша: не на підставі Конституції, а на підставі політичних консультацій і узгоджень", - заявив він. За його словами у такому разі всі політичні сили зможуть звертатися до своїх виборців, пояснюючи ситуацію, що склалася.

"Якщо в цьому буде необхідність - всім політичним силам вийти до українського народу, до своїх виборців, - і я згоден це також зробити. І я вважаю, що Президент також повинен це зробити: вийти і сказати відверто, які ми допустили помилки на цьому шляху", - заявив прем'єр-міністр, додавши, що тільки в цьому випадку люди зрозуміють кроки політиків.

В той же час, В.Янукович бачить тільки один шлях виходу з кризи - правовий. "Необхідно негайно відступити від будь-яких засобів тиску на суди... тиск на членів ЦВК, тиск на правоохоронні органи", - сказав він. За його словами, він ще не говорив про це з Президентом. "Сподіваюся, що найближчим часом така зустріч відбудеться. Я буду саме про це говорити, що сьогодні не залякати нікого неможливо, ніхто не боїться, але ми повинні пам'ятати про відповідальність перед українським народом, перед державою", - сказав прем'єр.

Кырм того на прес-конференції у суботу він сказав: «Все, що зараз робиться – це намагання силовим шляхом піти, вимусити, дотиснути… Для цього включається державна машина – СБУ, працює як колись працював КДБ СРСР, тиск на суддів КС, ЦВК», - сказав В.Янукович.

Він також додав, що не можна закладати прецедент, коли будь-який Президент України у вигідний для нього час на підставі свого власного бажання чи певної політичної сили, ухвалює будь-яке рішення, що мають ухвалюватися на всій території України.

«Нам треба повернутись у правове поле, спокійно підійти до цих питань, і якщо ми прийдемо до висновків, що нам треба дійсно йти на вибори – буде таке рішення прийнято», - сказав В.Янукович.

Водночас він зазначив, що підставою для перевиборів буде не Конституція України, а політичні домовленості. Він зазначив, що це треба буде пояснити виборцям. За його словами, дві сторони конфлікту мають публічно озвучити, які вони зробили помилки. Прем’єр закликав припинити тиск на суди загальної юрисдикції, КС, членів ЦВК та правоохоронців.

«Робити замовлення чи шукати сьогодні можливості як одних керівників правоохоронних органів замінити на тих, хто може виконувати замовлення – це шлях в нікуди», - сказав В.Янукович.

Він зазначив, що сподівається, що найближчим часом зустрінеться з Президентом України і викладе йому свою позицію з цього приводу.

Натомість лідер Компартії України Петро Симоненко на мітингу коаліції на Майдані Незалежності у п'ятницю закликав народ збирати підписи в підтримку імпічменту Президенту України Віктору Ющенку.

Симоненко нагадав, що сьогодні у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про ініціацію процедури імпічменту Ющенку. Він заявив, що комуністи підтримують таку ініціативу і закликав присутніх на мітингу громадян підтримати її. «Ми закликаємо учасників мітингу вже сьогодні приступити до збору підписів щодо розгляду питання про початок процедури імпічменту Президенту Ющенку за його злочинні дії. І, почавши збір підписів, ми виразимо підтримку від імені народу нашим товаришам, тим, хто вважає це принциповим питанням наведення ладу в державі», - сказав лідер комуністів.

Кажучи про поточну ситуацію, Симоненко заявив, що «опозиція ввела в дію план державного перевороту». І одним з кроків цього плану, за словами Симоненка, є указ Президента про розпуск парламенту.

Він також вважає, що заслуговує уваги ініціатива щодо проведення медичного огляду Президента України «у зв'язку з неадекватною позицією Президента і можливими наслідками, які наступили в результаті отруєння Ющенка діоксином».

Симоненко також повторив позицію комуністів про необхідність внесення змін у Конституцію щодо відміни посади Президента.

У свою чергу Олександр Мороз в ефірі телеканалу «Рада» в п'ятницю ввечері повідомив, що Конституційний Суд розпочав розгляд провадження подання народних депутатів про конституційність Указу Президента від 26 квітня цього року про призначення позачергових виборів на 24 червня.

За словами спікера, в п'ятницю близько 200 народних депутатів звернулися до Конституційного Суду з поданням щодо Указу Президента. «Конституційний Суд взяв до провадження це подання», - сказав Мороз, відзначивши, що тепер парламентарії чекатимуть рішення КС з цього питання.

Мороз розповів, що за ініціативою президента була створена робоча група, в якій представлені і коаліція, і опозиція, і представники Ющенка. За словами спікера, "там на тиждень роботи", щоб вирішити протиріччя.

"Раптом робоча група попрацювала один день і отримала висновок у вигляді (другого) указу президента. Це означає, що президент боявся рішення Конституційного суду (по першому указу)", - додав Мороз.

Він підкреслив, що Ющенка інформували про те, що рішення суду буде не на його користь.

"Я багаторазово наголошував, що коаліція не боїться дострокових виборів і вона їх виграє", - додав Мороз.

Однак, за його словами, указ Ющенка створює прецедент: "Ми не можемо проводити вибори на основі неконституційних рішень. Ми відкриваємо небезпечну перспективу, і коли президенту не подобатиметься парламент, він буде проводити дострокові вибори".


За матеріалами «ForUm», «Української правди», ЛігаБІзнесІнформ.

Обговорити в форумі



  • прoдвижение тoварoв и oптимизация
  • ebay аукцион интернет-аукцион AUCTION.ua
  • .RU-газета.Новости политики и технологий.
  • ноутбуки Fujitsu-Siemens


веб сайт | Все для мобильных телефонов | hummer-h2 | Портал для автомобилистов | Рейтингующий каталог
Make money from your Website or Blog with BidVertiser

» 
На Миколаївщині 16-річні учениці ПТУ друкували гроші
 
Співробітниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю в Миколаївській області викрито двох 16-річних учениць місцевого профтехучилища, які, використовуючи комп’ютерну техніку, виготовляли фальшиві гроші. Про це повідомили у прес-службі МВС України.
Детальніше>>
» 
Андрій Данилко образився на Вітренко
 
Відомий український артист Андрій Данилко образився на голову Прогресивної соціалістичної партії України Наталю Вітренко за те, що політик назвала Данилка трансвеститом, а Вєрку Сердючку - кікіморою.
Детальніше>>
» 
Євросуд зобов’язав Україну виплатити 15 українцям 14,7 тис. євро
 
Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити 15 українцям 14,65 тис. євро за тривале невиконання рішень українських судів за їхніми справами. Про це йдеться в повідомленні суду.
Детальніше>>
Зміст Поступу
Перша сторінка
  ·  Ющенко відкинув "нульовий варіант" і розповів про злочинців 
  ·  ЦВК готується до дострокових виборів 
  ·  Конституційний Суд продовжує роботу над першим Указом Ющенка 
  ·  Богословська переконана в "силових" планах Президента 
Погляд
  ·  Десять заповідей для українського політика 
Поступ у Львові
  ·  Ющенко закликав у Львові остаточно засудити комуністичний режим 
  ·  У Палаці мистецтв представлять невідомі документи ОУН і УПА 
  ·  Нові готелі до Євро-2012 у Львові будуватимуть на околицях 
  ·  У Львові встановлюють пристрої звукового супроводження світлофорів 
  ·  Міська влада Львова візьметься за місцеві „хрущівки” 
Поступ з краю
  ·  Янукович майже готовий до дострокових виборів 
  ·  На Миколаївщині 16-річні учениці ПТУ друкували гроші 
  ·  Андрій Данилко образився на Вітренко 
  ·  Євросуд зобов’язав Україну виплатити 15 українцям 14,7 тис. євро 
Поступ у світі
  ·  Конституційний суд Туреччини вирішує долю президентських виборів 
  ·  Саркозі та Руаяль поділилися планами на майбутнє 
  ·  Росія закликає ПАРЄ до термінових дебатів стосовно подій у Таллінні 
  ·  Стала відома дата відставки Тоні Блера 
Політика
  ·  Другий указ Ющенка: атака відчаю чи холодний розрахунок? 
Інтерв'ю
  ·  Тягнибок: Якщо Ющенко відкладе вибори на жовтень, на ньому можна ставити хрест 
  ·  Винничук: Або ми живемо в демократичній країні, або хай відокремлюються 
Соціум
  ·  Проблема нелегальної роботи українців у Польщі 
Дайджест
  ·  Естонсько-російська «холодна» війна 
Спорт-Поступ
  ·  Хокей. Чемпіонат світу-2007. П`ять шайб від фінів 
Пост-Factum
  ·  Змія, яка з’їла щеня, визнана жертвою насильства 
Події
  ·  На Львівщині перекинувся потяг 
  ·  Бійка біля нічого клубу у Львові: темношкірі порізали двох місцевих 
  ·  Викрито лікарів, які привласнили 120 тисяч 
  ·  На Львівщині ліквідована лісова пожежа на площі 1,5 гектари 
КуПол: Новини
  ·  "Наша Україна" створює мегаблок 
Реклама
  ·  кредитование 
  ·  готовые фирмы ООО 
  ·  Теплые окна и двери. 
  ·  На правах рекламы:
Все для мобильных
 
  ·  Рейтинг сайтов WebVita 
  ·  Шкафы купе люкс. 
  ·  Художественные натяжные потолоки.