This version of the page http://apitu.org.ua/blog (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-17. The original page over time could change.
Новини | Асоціація підприємств інформаційних технологій України

Новини

Виставка у Вірменії

Державний комітет інформатизації України листом від 15.09.2009 №1559/05-09 інформує асоціації у сфері ІТ про проведення у Єревані, Вірменія, 23-25 жовтня 2009 ІІІ виставки Панарменіан Експо 2009.

Інформаційні технології є одним з тематичних розділів виставки.

Контактні дані: Тел.: (374-10) 52-46-48, (374-94) 09-89-19 www.armcci.am, www.mindiaspora.am

Детальніше див. http://www.cci.by/news/docs/PanArmenianExpo-ru.doc

Корпоративные системы связи

В Киеве пройдет специализированная ИТ-конференция по корпоративным системам связи "Объединенные коммуникации - новый этап конвергенции"

6-го октября в ТПП Украины, в г. Киеве, состоится третья ежегодная Международная конференция "Объединенные коммуникации - новый этап конвергенции".

Среди основных тем в рамках мероприятия планируется обсудить

  • возможности и проблемы построения современных систем унифицированных коммуникаций,
  • использование беспроводных решений (DECT, Wi-Fi), FMC-систем в корпоративных системах связи,
  • создание и эксплуатация универсальных конвергентных IP-решений в сферах малого и среднего бизнеса, а также
  • развитие центров обработки вызовов и используемые корпоративные приложения.

Конференция ориентирована на операторов мобильной и фиксированной связи, производителей
решений, системных интеграторов, корпоративных заказчиков.

Организатор мероприятия - журнал "Сети и Бизнес"

В рамках мероприятия будет проведена демонстрация продукции и решений ведущих мировых
производителей в области унифицированных коммуникаций, а также оглашены результаты
конкурса "Лучший проект корпоративной системы связи 2008-2009, выполненный в Украине".

Hotel Manager - новый программный продукт компании Рома

Аппаратно-программный комплекс «Hotel Manager» предназначен для предприятий туристическо-отельного бизнеса, не уступает зарубежным аналогам и учитывает последние решения отрасли, в частности Web интерфейс.

Решение включает в себя модули: служба приёма и размещения; бронирование; договора и письма; управление номерным фондом; служба эксплуатации; модуль клубных карточек и приём оплаты через терминал; управление мероприятиями и конференциями; управление связями с клиентами; финансовый контроль; управление учётом; отчётность.

Программа «умеет» работать одновременно с несколькими объектами, что незаменимо для предприятий с территориально-распределенной структурой.

Одним из первых новый продукт приобрел и внедрил Туристическо-оздоровительный комплекс «Пересыпь», пгт. Кирилловка, Азовское море.

Новый продукт не остался без внимания и был отмечен среди «100 лучших товаров Украины», в рамках Всеукраинского конкурса качества.

Технологический Форум IBM. Сделаем планету разумнее!


Станьте свидетелем того, как планета становится разумнее. Компания IBM приглашает на Технологический Форум IBM в Выставочный центр «АККО Инт.». 24 сентября 2009 года.

Защита информации. Модернизация сервисов и услуг. Надежность инфраструктуры. Сокращение издержек. Повышение эффективности ресурсов. Планирование проектов и бизнес-процессов.

Ежедневно мы сталкиваемся с множеством подобных задач, находя им достойное решение. Планета становится интегрированной, интеллектуальной, инновационной. Проще говоря, разумнее. Благодаря этому задача становится инновацией, изменения – усовершенствованиями.

Тема Форума: Динамическая инфраструктура для разумной планеты.
Специализированные секции станут интересными как руководителям бизнеса, так и техническим специалистам. Не упускайте возможность задать вопросы специалистам и пообщаться с коллегами.

Программа форума в прикрепленном файле.

Место проведения – Выставочный центр «АККО Инт.», просп. Победы, 40-Б, г. Киев

Схема проезда: http://www.acco.ua/location.htm

Участие бесплатное, предварительная регистрация обязательная.

Лист Ради національних асоціацій товаровиробників щодо українсько-швейцарського співробітництва

Міністерство економіки України на постійній основі проводить роботу щодо надання консультативної допомоги вітчизняним підприємствам та організаціям у створенні ними своїх представництв за кордоном, надає інформацію щодо порядку відкриття, реєстрації та діяльності таких представництв згідно з чинним законодавством держав перебування, надає сприяння у встановленні ділових контактів.

З огляду на зазначене Мінекономіки повідомляє, що швейцарська урядова установа – агентство з просування торгівлі та інвестицій “OSEC Location Switzerland”, яка надає допомогу зарубіжним підприємствам у веденні бізнесу в Швейцарії, спільно з Швейцарсько-Українською бізнес палатою, за підтримки Посольства Швейцарії в Україні проводить “Swiss Business Day” (далі – захід), який відбудеться в м. Києві 15 жовтня 2009 року.

Метою заходу є ознайомлення українських суб’єктів господарської діяльності з перевагами Швейцарії як місця ведення бізнесу та сприяння подальшому розвитку економічних відносин між Україною та Швейцарією.

Програмою заходу передбачається виступ представників ділових кіл Швейцарії щодо можливості ведення бізнесу в цій країні, банківського та фінансового сектору економіки, налагодження ділових контактів українських і швейцарських бізнесменів.

Компания VERNA выступит спонсором и докладчиком киевской конференции Cisco Expo-2009

Компания VERNA примет участие в конференции по информационным технологиям Cisco Expo-2009, которая пройдет 22–23 октября в киевском выставочном комплексе «Акко Интернешнл», в качестве спонсора и докладчика. В рамках мероприятия эксперты компании VERNA поделятся практическим опытом обеспечения информационной безопасности, непрерывности и защищенности бизнеса.

Эксперты компании VERNA выступят с докладом, посвященным вопросам информационной безопасности. На демонстрационном стенде VERNA будет представлено комплексное решение RimatriX5 производства Rittal для центров обработки данных (ЦОД). Посетители стенда смогут подробно ознакомиться с лучшей практикой планирования и реализации инженерной инфраструктуры ЦОД.

Как поставщик решений в области сетевой безопасности, компания VERNA обладает специализацией Cisco Advanced Security и имеет обширный опыт построения защищенных мультисервисных сетей предприятий на базе продуктов и технологий Cisco. Компания реализовала большое количество сетевых инфраструктурных проектов для таких заказчиков, как «Альфа Банк», «Астелит», «Первый Украинский Международный Банк», «Харьковоблэнерго», «SEB Банк» и других. Практически каждый из этих комплексных проектов связан с решением вопросов безопасности бизнес-процессов заказчиков.

Комп'ютерні науки та інформаційні технології - міжнародна конференція у Львові

З 15 по 17 жовтня 2009 року в Національному університеті "Львівська політехніка" проходитиме ІV Міжнародна науково-технічна конференція "Комп'ютерні науки та інформаційні технології" (CSIT-2009).

Організаторами конференції є Міністерство освіти і науки України, Національний університет "Львівська політехніка", Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Метою конференції є висвітлення та обговорення найважливіших досягнень в галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій і визначення перспективних напрямків її розвитку. Для участі в конференції запрошуються автори оригінальних доповідей з України та представники міжнародної наукової спільноти. Під час пленарних засідань відбудуться цільові доповіді запрошених провідних вчених.

Робочими мовами конференції є українська та англійська. Для секції прикладної та комп’ютерної лінгвістики робочою мовою є також німецька.

Посилання

  • http://csit2009.org/uk - Офіційний сайт конференції

Імена в домені UA - реєстрація, адміністрування, технічний супровід, користування

10 вересня 2009 в Києві відбувся Круглий стіл з питань подальшого розвитку доменної зони .UA. Круглий стіл провели Інтернет Асоціація України (ІнАУ), Український союз промисловців та підприємців (УСПП) та Громадська рада при Державному комітеті інформатизації України.

В засіданні взяли участь представники вітчизняного ринку доменних реєстрацій, громадських організацій та професійних об’єднань, керівники та представники Держкомінформатизації України, АМКУ, СБУ, ДССЗЗІ, Державної адміністрації зв’язку, Секретаріату Кабміну, Члени Координаційної ради при ОП «Український мережевий інформаційний центр», представники відомих підприємств галузі – всього близько 60 осіб. Від АПІТУ взяли участь директор асоціації Юрій Пероганич та юрист Ксенія Губенко.

Учасники Круглого столу розглянули питання розвитку системи реєстрації, адміністрування, технічного супроводу і користування іменами в доменній зоні .UA

Європейський діалог з управління Інтернетом - ЄвроДІГ

European Dialogue on Internet Governance (EuroDIG)

http://www.eurodig.org

7 Рамкова програма Європейського Союзу - як взяти участь

Для пошуку партнерів серед європейських науково-дослідних установ і наступного отримання грантів з Євросоюзу на спільні розробки рекомендується надати інформацію до довідника (див. нижче і в додатку). Публікація інформації - безкоштовна.

* * * * *

Інформаційний лист № 242
від 07 вересня 2009 року

Львівський ЦНТЕІ
м.Львів, пр.В.Чорновола, 57
тел. 52-32-00, факс 52-33-44

Про проект SCUBE-ICT

Львівський ЦНТЕІ у рамках проекту 7 Рамкової програми Європейського Союзу SCUBE-ICT «Стратегічна співпраця України, Білорусії та ЄС у сфері інформаційних та комунікаційних технологій» спільно з членами консорціуму SCUBE-ICT формує довідник «Promotion Guide Featuring Ukrainian R&D organizations», тобто інтегрований документ, в якому буде представлено інформацію про українські організації та їх розробки і досягнення у сфері інформаційно-комунікаційних технологій. Це довідник буде служити базовим інформаційним джерелом про можливості українських організацій у сфері ІКТ для потенційних партнерів і замовників з Європейського Союзу. Довідник буде поширюватись консорціумом SCUBE-ICT під час найбільших міжнародних подій у сфері ІКТ та надсилатися європейським організаціям шляхом прямої розсилки.

Нова телефонна нумерація

14 жовтня 2009 року буде здійснено перехід на нову систему телефонної нумерації.

План переходу на перспективну систему нумерації телефонної мережі загального користування України поетапно буде реалізовано протягом чотирьох років – до 2012 року.

14 жовтня 2009 року о 00:00 годин операторами телекомунікацій буде здійснено переведення національних кодів зон призначення з формату „0ХХ” до формату „ХХ”, переведення національних ідентифікаційних кодів до зазначеного формату, заміни національного (міжміського) префіксу „8” на „0”, заміни міжнародного префіксу „8-10” на „0-0”, введення на мережі національного коду зони для Київської області „45”.

Оператори телекомунікацій виконують зазначені заходи згідно з другим етапом переходу країни на нову систему телефонної нумерації відповідно до Плану переходу на перспективну систему нумерації телефонної мережі загального користування України, затвердженого наказом Мінтрансзв'язку від 29.09.2008 № 1200 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції 22.10.2008 за №1014/15705.

Зміни торкнуться лише префіксів виходу на міжміську та міжнародну телефонні мережі, національних кодів зон призначення, а також кодів мереж мобільних операторів. Причому перехід всіх операторів – і фіксованого, і мобільного зв’язку – відбудеться одночасно.

Что ждет украинский бизнес ПОСЛЕЗАВТРА?

Будущее уже не то, что было раньше
Поль Валери

Мы все помним, как в начале года украинский бизнес чувствовал себя «потерянным»: исчезли привычные ориентиры, перестали работать отлаженные схемы, изменились потребности клиентов, и, соответственно, начал меняться сам бизнес. Ближе к лету те, кто сумел перестроиться и выжить, стали задумываться: «Если все изменилось, как изменится мой бизнес?», «Что нужно делать сейчас, чтобы преуспеть в новом будущем?», «Сможет ли моя компания быть успешной «как есть», или нужно срочно менять стратегию?».

Конференция «ПОСЛЕЗАВТРА», которая состоится в Киеве 17 сентября — это первый шаг на пути к формированию виденья нового бизнеса, такого, каким он будет 3, 5, 10 лет спустя. Конечно, далеко не все компании имеют столь далекие горизонты планирования, но и конференция делается именно для этих немногих.

В Мінекономіки обговорять окремі аспекти створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС

5 жовтня розпочнеться черговий раунд переговорів між Україною та ЄС щодо створення зони вільної торгівлі. Міністерство економіки запрошує взяти участь у обміні думками, щодо окремих аспектів переговорного процесу під час консультацій, які відбудуться 11 вересня 2009 року о 15 годині в приміщенні Мінекономіки (Львівська пл. 8, к . 904)

Під час заходу присутні будуть ознайомлені з основними результатами сьомого раунду переговорів, а також відбудеться обмін думками щодо подальших кроків Української сторони в згаданому переговорному процесі.

Для участі у консультаціях реєструйтеся до 14 години 9 вересня 2009 р. у електронному вигляді за адресою: lawyerapitu.org.ua

Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва провів засідання, присвячене Дню підпприємця

Участь у заході взяли народні депутати України, відповідальні працівники міністерств і відомств, підприємці, представники громадських організацій і засобів масової інформації. Засідання відбулося в конференц-залі Верховної Ради України. Участь взяв генеральний директор АПІТУ Юрій Пероганич.

Учасники засідання (Наталія Королевська, Олександра Кужель, Санжар Ібрагімов, Валентина Ізовіт, Оксана Продан, Леонід Козаченко, та інші) говорили про необхідність:

  • Підвищення міжнародних рейтигів умов ведення бізнису, інвестиційного клімату
  • Удосконалення системи ліцензування
  • Розробки законодавства про саморегулівні організації
  • Удосконалення законодавства про банкрутство
  • Реформування податкової системи
  • Розробки системи державно-приватного партнерства
  • Направлення державних коштів на замовлення товарів і послуг у національних виробників
  • Покладання на власні сили, а не розрахунок на МВФ та інших "донорів"
  • Про недопустимість перетворення доржавних посад у СБУ, МВС, судовій системі у джерела отримання рорупційних доходів
  • Про зростання числа і ролі громадських об'єднань
  • Про важливість політичної стабілізації, налагодження стосунків ук усередині парламенту, так і на рівні Парламент - Уряд.

Компания SI BIS открывает IT-Школу для Руководителей

1 сентября Центр Бизнес-знаний компании SI BIS открывает IT-Школу для Руководителей.

В нашей "IT-Школе для Руководителей" вы познакомитесь с лучшими практиками организации разработки ИТ-стратегии ведущих отечественных и зарубежных компании:

  • привязка всех стратегических планов развития информационной системы к бизнес-целям, бизнес-метрикам и базовой инфраструктуре;
  • простота, гибкость, ясная форма модели развития информационных систем и регулярная основа ее обсуждения;
  • ограниченный период разработки стратегии. Пересмотр и корректировка в соответствии с намеченным основным направлением;
  • архитекторы стратегии информационных технологий "играют" в одной команде с разработчиками бизнес-стратегии;
  • вовлеченность высшего руководства организации в процесс разрешения и управления возникающими проблемами и рисками.

Наш учебный комплекс поможет Вам понять и реализовать лучшие из существующих практик и увеличить эффективность использования ИТ-ресурсов вашей компании!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • далі ›
  • в кінець »