This version of the page http://www.romen.org.ua/9.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-16. The original page over time could change.
Сайт города - Ромны, Ромен, Ромни

Ромны, Ромен, Ромни

  • Главная
  • Предприятия
  • Объявления
  • Форум
  • Фотогалерея
  • Информация
    • Телефонный справочник
    • Расписание транспорта
      • Расписание автобусов
      • Автобусы по району
      • Расписание поездов
    • Новости
    • Карта Ромны
    • Карта Роменского района и г. Ромны
  • Разное
    • Гороскоп
    • Карта сайта
    • Контакты

 

 

 

 

 

Ромны

 

Корів тримати все складніше

Криза змушує тугіше затягувати паски і не займатися фінансово ємкими і невигідними сферами.
Наприклад, сільське господарство суттєво скоротило свої обсяги порівняно з попереднім – докризовим – роком. Як повідомляє управління статистики, за січень-травень 2009 року сільськогосподарські товаровиробники виробили 4720 ц м’яса, або 70% порівняно до відповідного періоду 2008 року.
Поменшала також і загальна кількість худоби. Ще місяць тому поголів’я ВРХ складало 8972 голови, у червні – лише 8884. У травні птиці було 61,7 тисяч голів, у червні – вже 61,4 тисячі. Зате валовий надій молока зріс. У січні-травні 2008 року він був на 7,5% меншим. Надій молока від однієї корови збільшився на 260 кг або на 19%. При чому в Роменському районі ця цифра перевищує обласний показник (по області середній надій становить 1478 кг, у Роменському районі – 1620 кг).
А от із зерном ситуація дещо краща. За перші 5 місяців поточного року сільськогосподарські виробники реалізували понад 46 тисяч тонн зернових, що значно більше минулорічного показника. Молока виробили 5135 тонн, що на 10% більше 5 місяців 2008 року. Зараз у господарствах є 18825 тонн зерна, що в 2,8 рази більше того року.
Іванна Соловей за матеріалами управління статистики в Роменському район

Добавить комментарий
 

Розмова з мером

Остання прес-конференція міського голови на меті мала проінформувати про стан справ у місті у різних сферах.
Є проблеми
Загальне враження було таким: проблеми у нас все-таки є. Хоча раніше багатьох із них мер не озвучував. Почав свій виступ Павло Іванович з позиції щодо змін до Конституції. Проблемна законодавча база створює нестабільну ситуацію у державі в цілому. Також впливає і наближення президентських виборів. Концепція економіки полягає у забезпеченні прав і свобод громадян. Саме тому велика увага приділяється малому та середньому бізнесу. Похвалився Помаран збільшенням випуску товарів: «У першому півріччі 83 млн. грн. від виробленої продукції, минулого року мали лише 78 млн. грн. Підприємства вкладають кошти у енергозберігаючі технології, що свідчить про перспективи розвитку». В той же час зізнався Павло Помаран у тому, що місто не має важелів впливу на підприємства-банкрути. «Держава призначає керуючого, який і розпоряджається. Від нас нічого не залежить».
- Плануємо завершити роботи по розробці нового генерального плану міста. Заважає тут обмежене фінансування та неврегульоване законодавство, - каже мер Павло Помаран
На слабку економіку на думку міського голови впливають такі фактори, як невизначене законодавство по земельним аукціонам, невідпрацьований порядок затвердження тарифів та тривале скорочення працівників на крупних підприємствах. Іншим неприємним моментом з точки зору економічної доцільності стала заборона грального бізнесу. «Ніхто не заперечує, що він шкодить людям, але він давав надходження до бюджету», - говорить Павло Іванович.

Подробнее... Комментарии (1)
 

Підсумки перевірки

Комплексне відпрацювання території міста вже закінчилося. Його метою була протидія вуличної злочинності. Які результати дало відпрацювання?
Заступник начальника Роменського МВ – начальник штабу підполковник міліції Віталій Гринь повідомив, що за цей період (з 2 по 22 червня) було зареєстровано 290 фактів про злочини та пригоди, по 37 з них порушили кримінальні справи, по 160 фактам відмовили в порушенні кримінальної справи. За час відпрацювання розшукали 4 злочинців, оголошених раніше в розшук, та розшукано 5 зниклих осіб. Зараз у розшуку перебуває 21 злочинець та 7 зниклих громадяни.
- Працівники СБНОН виявили 14 фактів незаконного обігу наркотиків, - розповів підполковник міліції. На даний час порушено 5 кримінальних справ за збут наркотиків та утримування притону. З незаконного обігу вилучено 1 кг 600 г наркотичних засобів. Працівниками сектору БНОН виявлено 1 організовану групу, яка складалась з 3-х осіб. Вони протягом тривалого часу займалися виготовленням та збутом особливо небезпечного наркотичного засобу – розчину опію та макової соломки. Вдалося виявити 8 злочинів, скоєних даною групою. До неї входили двоє раніше судимих чоловіки за зберігання наркотиків та одна жінка. Зараз чоловіків затримано, а щодо жінки вжито запобіжний захід – підписку про невиїзд. Ще очікується вирок суду.
Подробнее... Добавить комментарий
 

Райадміністрація відкриває двері

Перший заступник голови районної державної адміністрації Валерій Білоха з нагоди дня державного службовця та для більш прозорої роботи апарату виконавчої влади провів день відкритих дверей. Він поінформував про недостатнє фінансування багатьох запланованих раніше програм. Зате район разом з містом беруть участь у проекті ТАСІС, який фінансується Євросоюзом і призначений для удосконалення комунальної інфраструктури. Зокрема, ми отримаємо техніку для утилізації сміття та котли на твердому паливі. «Нині діючий полігон для сміття скоро вичерпає свої можливості, тому програма по переробці відходів є дуже доречною», - каже Валерій Білоха.

- Прикро, але будучи газовидобувним районом, ми отримуємо газ не по пільговій ціні. Цей факт змушує нас постійно удосконалювати енергозберігаючі технології, - сказав заступник голови.
Подробнее... Комментарии (1)
 

Відзначення Дня молоді в місті

28 червня до Дня молоді відділом культури організовано і проведено святковий концерт на центральній площі міста, в якому взяли участь кращі аматорські молодіжні колективи та солісти: танцювальні колективи «Перлина » МЦКіД (кер. Н. Мечова), «Віжин денс» НВК №1 ім. П. Калнишевського ( кер. О. Тернова), «Експресія» ЦПО ( кер. Н. Ларіонова).
Пісенним розмаїттям порадували роменців юні солісти: Д. Гаркуша, Я. Стратейчук, Є. Момот, М. Слуценко, А. Губарь, В. Панасина, О.Харченко, А. Романенко, А. Степаненко, А. Татарінова. Як завжди блискуче вели програму незмінні ведучі молодіжних заходів А. Губарь та П.Жогло.
Подробнее... Добавить комментарий
 

Відбувся ІІ міський відкритий рок-фестиваль "Шторм–фест - ІІ"

7 червня в парку культури і відпочинку ім.. Т.Г. Шевченка відбувся ІІ міський відкритий рок – фестиваль «Шторм – фест - ІІ», в якому прийняли участь рок – гурти:
«МагмА» м. Суми - треш, «Хатка Пта…» м. Буринь – фолк – хард, «PANZERFAUST» м.Ромни – треш – н- хеві, «NAMELESS» м. Конотоп- трешкор, «FATAL ЕNERGV» м. Мелітополь- треш, «Фенікс» м.Київ – фолк- рок, «Декабристи » м. Ірпень – гранж – панк, «SVTT- R» м. Шостка – панк- гранж.
Під час проведення фестивалю волонтерами ЦССМ була проведена акція «Обміняй цигарку на цукерку».

Особливі слова подяки хочеться висловити спонсорам: директору ПП «Графіка» А. Бабію, директору приватного транспортного підприємства Б. Руденку, приватним підприємцям- Е. Василенку та В.Тернову.
Подробнее... Добавить комментарий
 
Далее...
  • Юрій Луценко: «Загострення криміногенної ситуації, як прогнозували деякі експерти, завдяки посиленню роботи міліції не відбулося»
<< [Первая] < [Предыдущая] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [Следующая] > [Последняя] >>

Результаты 50 - 56 из 267

Погода в Ромнах


Последние объявления

Раздел

Недвижимость(77)
Автомобили(34)
Компьютеры(18)
Работа и Услуги(85)
Строительство(36)
Сельское хозяйство(5)
Животные(14)
Разное(71)
Электроника(34)

Всего:(375)
 

Опросы г. Ромны

Лучшее заведение:

Уважаемые посетители сайта romen.org.ua, а в особенности роменчане!

Большая просьба ко всем не равнодушным помогать Администратору в наполнении сайта. Будут приниматься новости г. Ромны, инфо, а также фотографии с видом города. Обсудить это объявление можно здесь. Со своей стороны Администратор будет прикладывать максимум усилий для развития проекта. В ближайшем будущем планируется запуск нескольких интерактивных конкурсов. Связатся с Администратором можно через систему личных сообщений форума, только для зарегистрированых пользователей.

Вход на сайт






Забыли пароль?
Регистрация

Последее на форуме:

  • RE: школа раннего развития
    Nabljudatel 16-09-09 00:08
  • RE: Образование
    Nabljudatel 15-09-09 23:35
  • RE: Работа в Ромнах
    Лидер 15-09-09 20:02
  • RE: Паркур в Ромнах (Команда 3D Motion)
    @ndrosy 07-09-09 15:37
  • RE: Цены в Ромнах))
    rj45 05-09-09 06:46

Телефонный справочник

Код города: 05448
 
Карта г. РОМНЫ и района

Курс валют

100  USD (840) 800.4200
100  EUR (978) 1169.4937
10  RUB (643) 2.5829
еще...
Обновление: 2009-09-16

Cумская область:

         
код кнопки